Darbs mācību laikā

Reitings 366
Reģ: 15.04.2015
Sveikas, meitenes! Uzrunāju tās, kurai ir kas zināms par stabilu darbu studiju vai vidusskolas laikā. kā tad ir - cik viegli vai grūti, kā jūs sarunājāt ar darba devējiem to, ka strādājat pēc skolas, vai tas maz ir iespējams un ja ir iespējams - kurās darba vietās to viegli varētu sarunāt, kuri uzņēmumi studentiem nāk pretī ar darba došanu. Nu tad viss par un ap šo tēmu! :)
28.07.2015 19:06 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Pilnīgi nē, protams, dažreiz ir nogurums, bet vienkārši visi darbi jāizdara un viss. Tā kā man skola ir galvenais, es pat neplānoju darba dēļ skolu kavēt.
28.07.2015 21:07 |

Reitings 11
Reģ: 26.10.2013
Apvienoju pilna laika klātieni ar diviem darbiem - 3/4 slodzi loģistikas kompānijā un vēl promo (degustācijas) klāt pieķeru.
Ir grūti, jā, nogurums arī, mācības mēdz ciest, bet kopumā visu var paspēt. :)
28.07.2015 21:08 |

Reitings 12990
Vēl joprojām neticu visām, kas apvieno gandrīz pilnas slodzes darbu ar mācībām pilna laika klātienē, lai mācību neciestu.
Kad tad jūs apmeklējat lekcijas? Vai arī jums lekcijas 2x ned pa divām?
28.07.2015 21:09 |

Reitings 1588
Reģ: 09.06.2015
Sjelo, jā, pabeidzu pirmo kursu bakalaura programmā. Mīļš paldies par laba vēlējumiem :)
28.07.2015 21:11 |

Reitings 11
Reģ: 26.10.2013
Apple_pie
Piemēram, man ir darbs brīvdienās...
28.07.2015 21:23 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Uj, es gan nevarēju apvienot - nebija laika mācīties, darbs jāstiepj uz mājām, strādāju vēl nedēļas nogalēs, lai nu kaut kā tās stundas dabūtu, bet tāpat nesanāca apvienot ar pilna laika klātieni. Esot lekcijās, bija jāstrādā caur skype, vislaik viss jāčeko - nebija laika pievērsties lekcijai. Kaut kas bija jāizvēlas, izvēlējos darbu, paņēmu 1 gadu akadēmisko. Tagad vēlreiz pamēģināšu, bet, ja nesanāks, tad metīšu atudijām mieru. Labi, būtu jau labi to diplomu dabūt, bet draudzenes ar diplomu sēž mājās, kamēr es bez tā strādāju jau. Varbūt iemesls tāds, ka studēju to, kas kādreiz bija mans hobijs, bet darbs un vispār "izaugšana" nosita jebkādu vēlmi ar to nodarboties kaut nedaudz.
28.07.2015 21:41 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Apple pie, tev jau kaut kas zināms par nākamā semestra grafiku?
Es arī gribu redzēt, ja tev ir... :)
Arī esmu sākusi sapņot par kaut kādu darbiņu nākamajā semestrī, bet nu man jau būs vēl dubultgrūti savienot.
Tikai es būti gatava ziedot daļu no mācībām kāda pieredzi krājoša darba labā.
28.07.2015 22:11 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
Maacos pilna laika studijas, 4x nedelaa, apvienoju ar paardevejas darbu.
stradaaju peec lekcijaam, arii weekendus.
Maciibas neietekmee, visu paspeeju laiciigi un veel paliidzu kursabiedrenei, kura gan stradaa pilnu slodzi, lekcijas apmeklee, bet maajas darbiem u.c darbiem laika gan nepietiek. neizprotu jeegu studijaam tad.
Protams, dazhreiz ir loti gruuti, celties, iet uz lekcijaam, peec tam skriet uz darbu, veel skolas darbi, bet kaut jaa jau var izdziivot.
28.07.2015 22:17 |

Reitings 12990
Kasandradra, ja darbs ir brīvdienās, tad kā sanāk tik liela slodze? 3/4 sanāk 0.75 slodze, kas ir daudz.
Skarlet_, oficiāli vēl nav, bet, kad pieteicos brīvās daļas priekšmetiem, redzēju visreālāko grafiku, pirmdienas brīvas, 2dien un 3dien no 12:30 līdz 19:50, ceturtdien no 12:30 līdz 18:05 un piektdienās no 10:05-16:05. Un jāmācās arī kaut kad ir, lai tiktu paspēti visi darbi.
29.07.2015 00:02 |

Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Es strādāju visu studiju laiku. Bakalauros kopš 1. kursa strādāju žurnālistikā, kur nebija noteiktas stundas jānostrādā, bet maksāja par padarīto. Maksāja maz, ļoti maz, bet man bija pirmā CV rakstamā pieredze, kamēr kursa biedri tusējās pa kojām. Lai nopelnītu vairāk, bieži pati pieteicos strādāt brīvdienās un vakaros.
3. kursā sāku strādāt pusslodzi darbā, kur vajadzēja savākt arī noteiktās stundas. Bet tas nebija grūti. Brīvdienas pat vienmēr bija brīvas.
Pilnīgi noteikti bakalauros studijas darba dēļ necieta. Es pat teiktu, ka izdarīju vairāk nekā pārējie kursabiedri. Lekcijas bija 4 x nedēļā, bet dienas universitātē bija diezgan īsas - līdz 14/15.00.
Nu, un maģistros jau vispār problēmu nebija - lekcijas notika 5d vakaros un 6d. Maģistros pat vairāk nācās kavēt lekcijas, jo vienkārši vairs nebiju tik apzinīga un darbs (pilna slodze žurnālistikā) tomēr kļuva par manu svarīgāko pienākumu.
29.07.2015 08:34 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Kad mācījos vidusskolā, strādāju brīvdienās lielākajos t/c - samsung smart stendiņos :) Bet nu tās bija dažas stundas dienā :)

Mācoties augstskolā, četrus gadus pilna laika klātieni savienoju ar pilnas slodzes darbu - bija tā, ka apmēram 16 dienas mēnesī lekcijas gandrīz visu dienu, un 15 dienas mēnesī darbs no 10.00 - 20.00, tad nu strādāju gandrīz visas 5dienas, 6dienas un 7dienas, pārējās dienas gāju uz lekcijām, mazliet, protams, arī nācās kavēt, lai mēnesī var savākt 15 dienas :)

Grūtāk bija, kad sākās prakses, jo uz tām nevarēja vienkārši neiet, citreiz maksāju kolēģei, lai nostrādā manā vietā, bet nu viss ok - par šiem četriem gadiem vislabākās atmiņas, visu paguvu apvienot, saņēmu pat stipendiju, izklaidējos, atradu laiku arī draudzenēm un hobijiem, tā kā viss ir iespējams! :)

Kolēģe arī bija sajūsmā, ka viņai visas 5dienas, 6dienas un 7dienas (nu labi - gandrīz visas) brīvas! :)

Šogad uzsākšu studijas maģistros, grafiks būs apmēram +/- tāds pats, lielākais + manā darbā tiešām ir tas, ka grafiku varu pakārtot savām vajadzībām (man ir ļoti jauka kolēģe :) ) un darba laikā varu arī pamācīties, ja viss pārējais ir izdarīts :)
29.07.2015 08:46 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Vēl joprojām neticu visām, kas apvieno gandrīz pilnas slodzes darbu ar mācībām pilna laika klātienē, lai mācību neciestu.
Kad tad jūs apmeklējat lekcijas? Vai arī jums lekcijas 2x ned pa divām?

Es apvienoju ne tikai gandrīz pilnas slodzes darbu, bet tieši pilnas! :) Un kā jau rakstīju - gandrīz visus semestrus pat stipendiju saņēmu, lielākā daļa kursabiedru pat nestrādāja, tikai mācījās un bija tiešām ļoti centīgas, tā kā, protams, nācās iespringt, lai to stipendiju saņemtu :)

Lekcijas bija 4x nedēļā, tad nu attiecīgi tās pārējās 3 dienas visu dienu biju darbā :) Bet nu jāpiebilst, ka brīvo laiku no mācībām un darba tiešām pavadīju kā brīvo, vakaros nemācījos, jo parasti visu jau izdarīju darbā, kad bija brīvāks laiks un visi darba pienākumi izdarīti :)
29.07.2015 08:54 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Ļoti jāskatās pēc slodzes, kas ir skolā vai augstskolā un cik daudz no skolas sasniegumiem esi gatava ziedot darbam.
Mans stāsts sākās ar to, ka meklēju darbu vasarai, bet, tā kā darbs ļoti patika un bija to iespējams samērot ar skolu, turpināju strādāt visu mācību gadu. Un tas bija grūti. Strādāju pārsvarā pēc lekcijām, dažās dienās, kad no rīta lekcijas nebija īpaši svarīgas, ņēmu arī rīta maiņas. Vakara maiņas sākās 16:00, ar visu aizkļūšanu mājās biju aptuveni 22:00 vai vēlāk. Tomēr man universitātē ir ļoti daudz apjomīgu darbu, kuriem katru dienu jāveltī vismaz 4h, bieži vēl vairāk, un tas bija pārāk grūti. No darba nācu fiziski un morāli nogurusi, neēdusi un stresaina, pēc tam vēl bija jāmācās, tomēr jāguļ arī kādreiz.. Taču jāceļas atkal septiņos no rīta, lai dotos uz lekcijām. Rezultātā no šī visa cieta studijas, jo nespēju vienkārši neko iemācīties noguruma dēļ, daudz kas tika paveikts pavirši un sekmes kritās; cieta arī veselība.
Tiesa gan, pelnīju es labi, pat strādājot aptuveni pusslodzi, kas dažkārt tomēr sanāca 3/4 slodzes, jāstrādā bija lielākā daļa brīvdienu un svētku dienu, kas arī bija liels mīnuss, jo laika atgūt kaut elementāri fizisku spēku nebija, arī ģimeni neredzēju vispār.
Tad nu izdarīju secinājumus par to, kas man ir svarīgs: veselība un skola, vai tomēr nauda. Izvēlējos veselību un studijas.
Piebildīšu, ka strādāju ne tādu darbu, ko var iet darīt jebkurš, kam nav slinkums dibenu no krēsla piecelt, bija sava specifika, tieši tāpēc arī ilgi šajā darbā paliku: ļoti patika joma, uzņēmums, kolēģi, atalgojums. Tomēr šo pieredzi ļoti novērtēju, jo pirmo reizi es redzēju savas fiziskā un emocionālā spēka robežas tieši iekavēto mācību dēļ. Ja mācību slodze nebūtu tik liela, es strādātu vēl joprojām.

Tātad doma šajā visā ir tāda, ka novērtē mācību slodzi, jo cilvēks nav neizsmeļams un dienā tik un tā ir tikai 24h, no kurām kādas dažas ir jāpaguļ un jāpaēd.
29.07.2015 09:27 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
Studiju laikā strādāju par pastnieku.... liekas prasti bet bija loti ok .... darbs bija 1diena-6dienai no ritiem 5.00-7.30 izskriet pa savu rajonu...... maksaja tolaik ap 100ls kas sobrid nemot vera infalaciju un pareju uz eur butu kautkur 200 eur.... attiecigi studijas nekada veida necieta un weekendi ari bija briivi .... taka tolaik dzivoju vel pie vecakiem un par komunalajiem nemaksaju- kabatsnaudai un pasa esanai naudas pietika
01.08.2015 19:42 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
kursaa daudzas meitenes stradaja drogaas.... tur itka vareja bidit tos grafikus.... bet nu ik pa laikam del darbna uz studijam neieradaas.. bet kopuma vareja vius paveikt
01.08.2015 19:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits