Bērnudārzs

Reitings 405
Reģ: 11.03.2014
Sveikas dāmas. :)

No augusta sākšu strādāt bērnudārzā. Man ir katram bērnam jaizdomā apzīmējums (piemēram - balons)

Lūdzu palīdzt izdomāt vēl apzīmējumus,daži vēl trūkst,bet pašai nekas vairs nenāk prātā.

Ļoti ceru ka kāda varēs izpalīdzēt. :)
27.07.2015 18:35 |

Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Mjau , man liekas,ka nav vērts taisnoties. Cilvēki,kas nav saistīti (diemžēl tajā skaitā arī daži vecāki), to nesapratīs.
Mana kursa biedrene,kad sāka strādāt, arī bija viena pati un viņai bija jāizdomā grupiņas nosaukums (kuru nemainīs un tiks sagatavoti logo un uzraksti) un tas bija diezgan gruti, jo visi kaut cik labie nosaukumi (kaķēni, zaķēni, ķipari, saulītes u.c.) jau bija aizņemti,kad viņa tika pieņemat darbā - un viņa pievērsa uzmanību tam, lai labi skan un bērniņš nav, piemēram, zilonēns, jo atkal jau būs kāda mamma, kura sapūtīsies par to, ka viņas bērns ir zilonis :-/:-D Un viņa ir izcili radošs pedagogs.
Tā kā atkal - nesalīdziniet Ziemassvētkus scenāriju ar simboliem un radošumu ;)
29.07.2015 23:05 |

Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Un tagad droši - Liene ir nevietā, nav iztēles un vispār galīgi garām un neko nevar izdomāt bērniem ;)

Bet pats svarīgākais jau ir laikam tomēr ir bērnu vērtējums (l) , nevis vecāku. Un to es iesaku silti atcerēties visiem pedagogiem , īpaši jaunajām meitenēm ,kas tikko sākušas strādāt un ļoti ņem pie sirds aizvainojumus.
29.07.2015 23:07 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Es ļoti cienu bērnudārzu audzinātāju un auklīšu darbu. Pašai pieredze ar bērniem ir nedaudz citādāka, bet ir, kur arī bija nepieciešams radošs prāts. Šo darbu veicot , uz pleciem balstās patiesi liela atbildība. Un ne kurš katrs var darboties šajā lauciņā. Iespējams, tāpēc man arī šķiet tik dīvaini uztraukties par šādiem simboliem, ko kurš padomās. Tie simboli nav vecākiem un tie neapzīmē bērnus. Simboli ir kā vadlīnija mazajiem, kā lasāmviela, bet attēlu veidolā. Nu bērns neasociē kokosriekstu kā kokosriekstu mazā vecumā- tā ir forma un krāsa, kas tiek pamanīts pirmais. Ar laiku tiek apgūts, kas tas tiešām ir.
Audzinātājas ir klāt, lai palīdzētu mazajiem neapjukt, ne tā?

Kā arī, pēc manām domām, ja audzinātājas jūt, ka esošā sistēma nav ērta, ir jāpastāv arī par sava darba ērtumu un jāpiedāvā alternatīvas.
29.07.2015 23:16 |

Reitings 355
Reģ: 21.07.2015
Kurš tad meklē problēmas???
Tās ir sievietes, kurām lielākajai daļai nav, pirmkārt, saprašanas par bērnudārzu, otrkārt, arī pašu bērnu nav, bet viedoklis gan ir

Strādāju gan b/d, gan esmu 2 bērnu mamma. Nesaprotu, kāpēc bija jāstudē par pirmsskolas izglītības skolotāju, ja nav 101 ++++ radošā domāšana?
29.07.2015 23:24 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Kāpēc nevar salīdzināt Ziemassvētku scenāriju, simboliņus un radošumu? Grozies kā gribi, bet radošums ir ļoti svarīgs, vajag ģenerēt idejas -daudz un dažadas...
P.s. Es arī strādāju skolā! :)
29.07.2015 23:29 |

Reitings 405
Samia -kurš teica ka nav radošā pieeja? Ir,bet kad esi visu dienu ņēmusies ar grupas iekārtošanu un vakarā mājās atnāc pārgurusi un uz nākamo dienu vajag simbolus tad tas nenozīmē ka nav.
Apsveicu tevi ka esi izcils pedagogs,kuram radošums vienmēr ir un katreiz kā vaajag idejas tu kliedzx man tādas ir jo es esmu ideāla..
29.07.2015 23:31 |

Reitings 355
Mjau :)

Piedod, bet es par Tevi nebiju domājusi, bet dažām citām bļāvējām.
29.07.2015 23:33 |

Reitings 405
Samia - tad lūdzu atvaino mani ;)
29.07.2015 23:35 |

Reitings 355
Mjau :)

;-) Lai veicas kolēģu meklēšana un grupiņas iekārtošanā! :-)
29.07.2015 23:37 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Jā, jā, man nav bērnu, bērnudārzā neesmu gājusi, un vispār jau man vienalga šobrīd.
BET kāpēc (?!) bērna skapis, gulta, dvielis, mutauts vai sazin kas vēl ir jāapzīmē ar cirvi?! Nu es nespēju to saprast. Tas ir tā, ka galīgi pēdējās 2 min palikušas un ko pirmo google uzmeta, tas lai iet? Tad jau varbūt uzreiz arī paķert klāt to miroņgalviņu, kas apzīmē poisonous vielas? Nu, rezerves skapītim.
Un nav jau tā, ka bērni galīgi to nepamana, te kāda blonda lietotāja izteicās, ka viņiem bērnudārzā pat bija krutie vai ne tik krutie simboli.
Piekrītu viedoklim par to, ka, ja nu nav galīgi tā iztēle, tad jāmācās par matemātikas skolotāju (ja nu ir tas labais gadījums, kad vismaz viens no diviem - prāts vai iztēle - strādā). Jo nu tie ir mazi bērni, kuriem bērnudārzs ir pirmā ilgstošā saskarsme ar sabiedrību, kas nav viņu vecāki. Nu nevar kaut ko uz bui dui štancēt kā pēc konveijera.
30.07.2015 00:00 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
P.S. Tas nebija autorei konkrēti
30.07.2015 00:00 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Visiem ir iespēja iegūt augstāko pedagoģisko izglītību, no kuras ir gan jēga. Un nereti to dara cilvēki jau ap gadiem 40 (un arī to var), jo ir sapratuši, ka viņu dzīves aicinājums ir bērni.
Liene, es arī tev iesaku izstudēt pedagoģiju, citādi varbūt nepratīsi izaudzināt savus bērnus. :-D
30.07.2015 11:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits