Ārstiem vajadzētu maksāt par izārstētajiem cilvēkiem.
Pirms pāris mēnešiem es arī saskāros ar šādu situāciju. Iepriekš par ārsti man tika dotas labas atsauksmes, bet kad ierados pie viņas, nācās ieraudzīt monētas otru pusi. Pārlaidusi acis pār manu nosūtījumu un citu speciālistu atzinumiem, viņa man vaicāja, kāpēc esmu atbraukusi pie viņas, ar domu, ka pie viņas man galīgi nav ko darīt. Vēl sarunas laikā izskanēja frāze, ka ārsts jau nav atbildīgs par pacienta veselību. Viņa ļoti zinātniskā (bet man neko neizsakošā) valodā izstāstīja un raksturoja manu diagnozi, es tikai māju ar galvu, aptuveni saprotot, ar ko slimoju. Lieki piebilst, ka pēc šīs vizītes jutos tikpat gudra kā pirms.
Starp citu, Cēsu zobārstniecības poliklīnikā nevajadzētu vērsties ar samilzušām zobu problēmām - var nākties pirms laika šķirties no zoba, kuru vēl var salabot un izārstēt.
Vienubrīd biju stipri sašutusi par šādām nav ko daudz piņķerēties attieksmēm medicīnas zonā, tagad jau liekas brīnumaini, ja ārsts tiešām pamana problēmas un ir pilns enerģijas palīdzēt. Retums.