Pirmo reizi lidmašīnā

Reitings 355
Reģ: 21.07.2015
Sveikas!

Gribat ierēkt par mani? Es esmu daudz kur izbraukājusi, bet nekad neesmu lidojusi ar lidmašīnu, jo vienkārši šausmīgi bail. Esmu salasījusies, ka paceļoties un nolaižoties var visādas veselības problēmas rasties. Tā kā mani ik pa laikam apciemo veģetatīvā distonija, tad esmu jau izdomājusi visu ko, kas ar mani notiktu lidmašīnā. Un, nu tas brīdis ir pienācis. Lidošu uz Turciju. Bet, man jau aiz bailēm aste, ragi un viss pārējais trīc....ja nu man pārsprāgst asinsvadi, ja nu man apstājās sirds, ja nu pārplīst ausis u.t.t.? :D
Lūdzu padalieties pieredzē par savām izjūtām un, vai vispār ko jūt? Manējie jau mājās smejas, saka tikai, ka ausis sāpot, bet izlasīju vienas stjuartes interviju kādu laiku atpakaļ un tad man palika vēl vairāk bail.
24.07.2015 10:57 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Dievinu lidot! (l) Un vispār lidostas atmosfēra mani iedvesmo :-D

Visforšākais ir pacelšanās un nolaišanās, pats lidojuma process ir nekāds, jo neko nejūtu un vispār liekas, ka stāv uz vietas ..

Neesmu stresojusi arī pirms lidot pirmo reizi, nerunājot jau par turpmākajām ;)
24.07.2015 17:52 |

Reitings 13
Reģ: 05.04.2013
Ja tev ir VD, tad vēlams, lai vismaz proti savākt sevi, ja sākas panikas lēkme. Esmu lidojusi daudz, man arī ir VD, dažas reizes ir sākusies panika lidmašīnā, bailes, ka netikšu ārā, ka paliks slikti, ka lidmašīna nokritīs utt. (jo piemēram, ja sākas panika pilsētas sabiedriskajā transportā, tad vienmēr ir iespēja nākamajā pieturā izkāpt, bet nu lidmašīnā šāda opcija nav un lidojums var būt ilgs). Nu esmu tikusi galā ar savām panikas lēkmēm, tās ir izzudušas, līdz ar to nekādu problēmu lidot, bet, ja tev mēdz nākt spēcīgas lēkmes, tad der padomāt par elpošanas vingrinājumiem (gara ieelpa un izelpa), lai tās gadījumā vari ātri nomierināties, nevis sacelt vēl lielāku paniku.

Un vispār, ja ir laiks un krievu valodas zināšanas vari izlasīt Kurpatova grāmatu par VD. Man kādreiz tā ļoti palīdzēja.http:// http://loveread.ws/read_book.php?id=886&p=1

Bet nu tās sajūtas lidmašīnai paceļoties un nolaižoties katram jau diezgan individuālas. Atkarīgs arī no laikpstākļiem. Ja liels vējš, tad lidmašīnu var baigi mētāt un slikta dūša palikt, bet ja lidojums mierīgs, tad tik sēdi un priecājies par dzīvi.

bet izlasīju vienas stjuartes interviju kādu laiku atpakaļ un tad man palika vēl vairāk bail.

neieteiktu salīdzināt sevi ar stjuarti, tu taču nelido gandrīz katru dienu. Par to arī esmu dzirdējusi, ka, ja bieži lido, tad mēdz sākties dažādas veselības problēmas, bet nu tas jau arī indivuduāli, bet ja tas ir tikai tavs pirmais lidojums, tad nav ko sevi lieki satraukt.
24.07.2015 18:08 |

Reitings 13
Links laikam nenostrādāja iepriekšējā komentārā

loveread.ws/view_global.php?id=886
24.07.2015 18:11 |

Reitings 13
Var pārkopēt, jo links kautkā nestrādā.

http://loveread.ws/read_book.php?id=886&p=1
24.07.2015 18:14 |

Reitings 1
Reģ: 24.07.2015
Savā īsajā stjuartes karjerā (nolidoju ap 2000h), NEKAD nepiedzīvoju nekādas nopietnas medicīniskas problēmas.
Pa retai reizītei bija pasažieri, kuriem ir paniskas bailes lidot. Ja gadījās, kāds pilots on duty travel, tad vienmēr palūdzām, lai viņš aiziet aprunāties ar pasažieri, kuram ir šīs paniskās bailes. Meitenes vienmēr nomierinājās, kad simpātisks pilots grib pārmīt dažus vārdus:-)
24.07.2015 18:51 |

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
Man arī pirmo reizi bija riktīgi bail, es nespēju pat pa logu paskatīties ārā...un kā sanāca, kā nē, mani tieši iesēdināja pie loga.
24.07.2015 19:41 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Man kad nebija VD, ļoti patika lidot. Bet tagad kaut kā nežēlīgi bail, bet arī drīz jālido :D
Manas lēkmes mēdz būt ļoti spēcīgas, bet nu ārēji tāpat savaldos un laikam esmu pat pieradusi :D
Bet ausu sāpes ir nežēlīgas..... :( Es domāju pie Lora aiziet, lai izraksta kaut kādas zāles moš. Un te kāda bija minējusi par speciāliem ausu aizbāžņiem. Es pameklēšu, varbūt ebay kaut kas tāds ir, jo man ņemot vērā, ka ir HRONISKAS iesnas (man nekad nav vaļā deguns līdz galam), tad nu man nekādas ledenes un mutes vēršana vaļā nepalīdz.
25.07.2015 10:02 |

Reitings 680
Man patika ieteikums par lielu, spilgtu žurnālu. Panikā būs ko pašķirstīt :D
25.07.2015 10:03 |

Reitings 355
Reģ: 21.07.2015
Par tiem ausu aizbāžņiem - manējam, kad lidoja biznesa klasē no Japānas, lidmašīnā iedeva komplektu, kur bija ausu aizbāžņi.
25.07.2015 10:08 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Vairak doma par to kaa izturet karstumu Turcija. Tici man tas bus briesmigak par lidojumu :D Taja karstuma sirds atrak pa muti izleks. :-P
25.07.2015 10:57 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Kā man patīk lidot :-D man pilnīgi kājiņas trīc no prieka, kad eju uz lidmašīnu un kad paceļamies vēl ilgu laiku nevaru beigt smaidīt :-D:-D:-D

Un vienmēr cenšos sēdēt pie spārna, kad var redzēt kā viņš kustās :-P + ļoti gribētos lidot kādreiz, kad ir zibens un snieg sniegs (ceru, ka to var redzēt?) + uzjautrinos par turbulencēm, gribas, lai vēl vairāk sakrata :-D

Nevajag panikot, viss taču būs kārtībā :-) man liekas dazām problēmas dēļ tā, ka jau galvā sadomājas visādas šausmu lietas un ieprogrammē sevi uz ausu sāpēm uz sazin ko vēl :-)
25.07.2015 11:05 |

Reitings 291
Reģ: 13.07.2013
man pilnīgi kājiņas trīc no prieka, kad eju uz lidmašīnu un kad paceļamies vēl ilgu laiku nevaru beigt smaidīt

Ar mani ir tāpat. Kopš pirmā lidojuma kļuvu par lidmašīnu fanātiķi, esmu noskatījusies gandrīz visas ''air crash investigation'' sērijas. Savulaik gāju uz lidostu tāpat vien, pavērot kā tie skasituļi paceļas un nolaižas, un tā skaņa.. :D

Nebaidies pirms laika. varbūt ar Tevi būs tāpat kā ar mani, iemīlēsi lidmašīnas no pirmā lidojuma! (l) Un visa stresošana būs pilnīgi veltīga.
25.07.2015 11:25 |

Reitings 680
Piekrītu Norah :D
25.07.2015 12:48 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Man patīk lidot! Šogad esmu lidojusi ap 8 reizēm jau.
Pašā pirmajā reizē biju stāvā sajūsmā, teicu visiem radiem, ka iešu par stjuarti strādāt. :-D

Lidojuma laikā varot piemesties infarkts vai insults. Taču, tām, kuras lidojušas, vai esat kādreiz manījušas, ka kādam vispār paliek slikti?

Nope. Esmu lidojusi daudz reizes, bet ne reizi neesmu nevienu redzējusi, kam būtu palicis slikti. Tik pēdejā lidojuma reizē lidmašīnā bija jaunā māmiņa ar mazu bebi, kurš visas iekšas izkliedza pirmajā pus stundā.. tā no visas sirds. Likās, ka ausis novītīs. Žēl tās māmiņas. Viņa ar, nabadziņš, bija noraudājusies. Bet ar laiku bebsis aizmiga, tad jau bija ok.

ļoti gribētos lidot kādreiz, kad ir zibens un snieg sniegs (ceru, ka to var redzēt?)

Lido taču virs mākoņiem. Sniegs snieg apakšā. Tad, kad izlido cauri mākoņiem uz nosēšanos, tad tik var redzēt.
25.07.2015 13:57 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Es gan lidmasina nedzeru, jo nepatik apmeklet wc lidmasina vai vel sliktak ja curat savajagas tulit pec izkapsanas, var sanakt nez cik ilgi nostavet rinda pie robezkontroles un pavisam slikti, ja lidosta tualtes izradas tik sudigas, ka tajas kaju nevar iespert. Dzert jau dzeru, bet ne tik daudz, lai butu jamokas ar pilnu urinpusli gadijuma, ja lidz wc ilgi jagaida vai ta nav lietojama. Galvenais kafiju un teju nedzert, jo tas ir urindzenoshas, vislabak dzert tiru udeni, lai nav japirzh lidmashina no kolas.

Panemt ko lasit uz borta. Es nezinu kaa citi var varakas stundas nosedet neko nedarot.
Aaa un seju labi sasmere ar mitrinosu kremu pat ja ada ir taukaina tipa, lidmasina ada burtiski izkalst, pirms lidojuma es vienmer seju divas kartas ar kremu sasmereju.
25.07.2015 14:18 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es gan lidmasina nedzeru, jo nepatik apmeklet wc lidmasina vai vel sliktak ja curat savajagas tulit pec izkapsanas, var sanakt nez cik ilgi nostavet rinda pie robezkontroles un pavisam slikti, ja lidosta tualtes izradas tik sudigas, ka tajas kaju nevar iespert. Dzert jau dzeru, bet ne tik daudz, lai butu jamokas ar pilnu urinpusli gadijuma, ja lidz wc ilgi jagaida vai ta nav lietojama.
+++
25.07.2015 14:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)