Svešvaloda

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Kurā no dotajām svešvalodām - angļu, vācu vai krievu - jūsuprāt, ir visgrūtākā, ja cilvēks uzsāk mācīties valodu no nulles? Tieši šīs valodas minēju tāpēc, jo gandrīz katrai cosmo lietotājai ir iepriekšminētas svešvalodas zināšanas un no tā izriet savs personiskais viedoklis, kuru valodu skolā / augstskolā bija vieglāk iemācīties / apgūt.

Jau iepriekš paldies par atbildēm!
23.07.2015 14:50 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Par to manu norvēģu valodu - kad atbraucu, tad biju ne bū, ne bē. Sāku ar bērnu grāmatu "1000 vārdiņi", kas bija tāda kā bilžu vārdnīca norvēģiski-angliski un tos 1000 vārdiņus iekalu. Tad jau parādījās kaut kāda nebūt sapratne, ko cilvēki man apkārt un pa TV runā :-D Pēc pusgada jau kaut kā runāju. Tad sāku iet skolā un vēl pēc pusgada runāju brīvi un noliku vidējā līmeņa valodas eksāmenu. Kad sāku strādāt, tad palēnām pārgāju uz dialektu (skolā māca literāro valodu kurā šajā pusē neviens nerunā). Ar vīru mājās gan joprojām runājam angliski, jo tā nu mums iegājies, bet darbā un publikā tikai norvēģiski. Ar rakstīšanu bišķi problēmas, augstkolā nododamajos tekstus lūdzu vīram izlabot pareizrakstības kļūdas, lai profesoriem nav jāraud :-D
24.07.2015 15:14 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Tā iemesla dēļ vien man citreiz dusma, ka esmu tieši Somijā, nevis Zviedrijā vai Norvēģijā, kur valodas vismaz daudz maz jēdzīgas :) Kad atbraucu, produktu etiķetes lasīju zviedriski, vismaz kaut ko saprast varēja :D
24.07.2015 15:35 |

Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Atkarīgs, cik nopietnā līmenī vajadzīgs un kā ir ar čuju. :D Vieglākā angļu. Visgrūtākā tomēr šķiet vācu valoda, kaut vai tā iemesla dēļ, ka to tā apkārt nedzird.
24.07.2015 15:52 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es arī domāju, ka pilnīgi no nulles krievu valoda ir grūtāka. Vācu valoda arī ir grūta, man uz valodām bija ķēriens skolas laikā, bet nu vāciski īsti labi nerunāju pat pēc n-to gadu mācīšanās, ar gramatiku un teikumu veidošanu kā pa kalniem un lejām, bet tādas vieglas frāzes/sarunas saprotu un protu. Protams, arī tas, ka vācu valoda ikdienā ir reti apkārt, tas arī baigi palīdz aizmirst.
24.07.2015 15:53 |

10 gadi
Reitings 403
Reģ: 30.08.2014
Nekad nevarēju saprast vācu valodas artikulu likumsakarību, un pieturos pie idejas, ka artikulus jāiemācās reizē ar lietvārdu.

Tā jau arī ir, vismaz, cik es zinu, tad nekāda īpašā likuma nav. Vismaz sarunvalodā var iztikt arī bez artikuliem. :D sapratīs jau tāpat.
24.07.2015 15:57 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Es gan teiktu, ka viss ir atkārīgs vienīgi no motivācijas. Man krievu valoda ir dzimta, skolā mācījos no pirmas klases angļu un latviešu valodas, papildu apmeklēju kursus (latviešu valodai 5 gadus, angļu valodas - 3 gadus). Latviski sāku runāt tikai universitātes 3. kursā, kad sāku piestrādāt, angliski līdz šai baltai dienai nerunāju (kaut eksāmenu noliku uz B līmeņa). Vācu valodu iemācījos mazāk nekā 2 gadu laikā un noliku C1.
Runājot par tiem artikuliem - ir likumi (piemēram, 99,9% visu vārdu, kuri sākas ar "G" būs neitrāla dzimuma, kas beidzās ar "-ung" ir sieviešu dzimtas utt.
26.07.2015 17:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits