šis ieraksts kopš vakardienas parādījies manā fb lapā, iesaku izlasīt - par pieredzi ar "Biti".
------------------------
Lauris Paulovics
Yesterday ·
Pirmo reizi mūžā ceru, ka Facebook spēks spēs palīdzēt. Brīdinu uzreiz, stāsts ir garš, bet lūgums maksimāli šērot/dalīties tālāk, LAI TAUTA ZINA SAVUS VAROŅUS. #bitelatvija #bite #citadakompanija #bitelv #draudzigakompanija Lūdzu share/dalies, kam tas šķiet necilvēcīgi.
Bite – citāda draudzīgā kompānija.
Stāsts ir tāds, ka esmu Bite Latvija klients jau kopš pašiem pirmssākumiem, kopš šī draudzīgā kompānija sāka piedāvāt savus pakalpojumus Latvijas iedzīvotājiem, man ir divi izmaksāti telefoni un viens vēl līdz galam neizmaksāts telefons, kā arī divi pieslēgumi, par kuriem maksāju mēnesī salīdzinoši lielu summu, piebildīšu, ka man nekad nav bijušas agrāk problēmas ar šo draudzīgo kompāniju, vienmēr arī esmu bijis apmierināts ar sakaru kvalitāti, izcenojumiem un darbinieku kvalifikācijas līmeni. BET vienmēr jau pienāk pirmā reize! Sievas telefons, par kuru vēl turpinās ikmēneša maksājums palika gaužām lēns, sāka parādīties visādas brīnumu lietas. Saņēmāmies, sakopējām visus datus un apbruņojies ar garantijas talonu un aparātu devos ciemos uz Jelgavas, ‘’Pilsētas Pasāžas’’ BITE salonu. Mazliet pastāvēju rindā, tad tiku apkalpots. Teicu, ka vēlos nodot telefonu garantijas remontā un piebildu, ka vēlēšos pagaidu, maiņas aparātu, ko palietot, kamēr mans ir remontā, jo atceros, kad vienreiz jau tā bija, kad nesu nodot uz garantijas remontu savu Blackberry aparātu, tad man tika iedots cits, pilnīgi jauns līdzīgs modelis uz laiku, kamēr mans ir remontā, ko pēc tam atdevu atpakaļ. Meitene izvilka no atvilknes Huaway telefonu, teikdama, ka šis ir aparāts, kuru varot man iedot palietot, bet jebkurā gadījumā būšot jānoslēdz patapinājuma līgums, jo šis telefons taču arī ir materiāla vērtība, kuru es tagad iespējams varot sabojāt. Es nosmējos teikdams, ka ok, ok, papīru lietas ir jāsakārto un pajautāju, vai tad man vajadzēs to aparātu (Huaway) tagad ķirurga cimdiem ņemt, ja nu gadījumā kaut kas saskrāpējas, vai kā. Uz to saņēmu atbildi, ka nē taču, tas jau nav jauns, jau pie cik tur klientiem bijis, apbružāts, apskrāpēts, ka viņi jau saprot, ka katram aparātam ir nolietojums, un visādi var gadīties, lai es par to neuztraucos. Piebildīšu vēl reizi: aparāts, kuru man deva palietot nebija jauns, tam bija nobružāta aizmugure, mazliet iebuktēts stūris. Tas bija tas, ko ātrumā pamanīju, jo SIM karti ielika iekšā viņa pati, pēc tam uzliekot silikona aizsargu pāri aizmugures vāciņam un sānu kantēm. Tad viņa ieslēdza telefonu, parādot, ka viss ar to aparātu ir okay, un stiepa parakstīt līgumu, kur ierakstīta vērtība telefonam 175 Eur, bet neviena paša vārda, par to, ka tur kādas buktes vai nolietojuma pazīmes. Nu kā jau visur, katram ir sava birokrātija, papīru kalni utt, kā nekā dzīvojam mēs Latvijā. Atdevu sievai telefonu, lai lieto, jo man pašam ir cits, un šis bija sievas telefons, kuru vajadzēja garantijas ietvaros salabot. Mūsu aparātu meitene noraksturoja, kā bez defektiem, izskatoties pilnīgi kā jauns, kā tikko no veikala, ko arī piefiksēja pieņemšanas- nodošanas aktā. Te jāakceptē, ka lietots sievas LG bija gandrīz divus gadus, bet tam nebija pilnīgi nekādu nolietojums pazīmju, vienmēr nēsāts maciņā, kopts un tīrīts. Te rodas priekšstats par cilvēku, kas lieto aparātu, ka tas cilvēks ļoti saudzē savu tehniku, rūpējas par to. Tā nu devāmies prom no Bites salona.
Pagāja pāris dienas un šim aparātam Huawey pats no sevis ieplīsa stikls, acīmredzot saņemot aparātu, kas mierīgi gulēja atvilknē un gaidīja savu upuri, tad ekrāna apakšējā stūrī bija bijusi mikroplaisiņa, kas ‘’aizgāja tālāk’’ līdz ko aparāts tika sākts kustināt. Es pieļauju domu, ka meitene, kas man to telefonu iedeva zināja par šāda veida defektu, bet neko neteica, jo kaut kā jau vajag no tiem telefoniem ar defektu tikt vaļā. Nu ko, strīpa ir maz pamanāma, nekādā veidā netraucē darbam ar telefonu, nekādas tehniskās iespējas līdz ar to arī nav ierobežotas, bet drošības pēc izlēmu uzzvanīt uz Bite Info tālruni, lai pajautātu ko tādā situācijā darīt. Puisis Andrejs teica, ka novērtē manu godīgumu, ka pats esmu pazvanījis un godīgi izstāstījis visu situāciju, teikdams, ka noteikti jau bija plaisa, tikai neesam pamanījuši, bet tas jau nekas, tie tak maiņas aparāti, visi viņi nolietojas utt. Andrejs apsolīja noskaidrot precīzāk un pārzvanīt man nākamajā dienā. Tā arī notika, pienāca nākamā diena un es saņēmu zvanu no Andreja, kurš strādā Bites Info dienestā. Andrejs teica, ka lai neuztraucos, viņš esot nodevis salonam Jelgavā, ka klients ir zvanījis, uztraucies par radušos situāciju, teica, ka tas esot labi, ka es tāds godīgs, pats pazvanīju, nevis mēģinu slēpt defektu, vai pats kaut ko ķimerēt, salabot utt. Bet lai es gaidot zvanu, kad mans telefons būs gatavs, salonam ir info par to, ka gadījās šāda nepatīkama situācija, viss būšot kārtībā, atdošu es Huawey ar ieplīsušo stiklu, jo tas jau jeb kuram saprotams, ka paši mēs viņu neplēsām, Gorilla Glass, nemaz nevar tā vienkārši saplēst, nekādu sitiena vai kritiena pēdu tur nav, bla, bla, bla, gan jau ka rūpnīcas defekts, nu, īsāk sakot, man nekādu problēmu nebūšot, un es varu mierīgi gulēt. Nu, es priecīgs, ka biju tāds godīgs pilsonis, pazvanīju, visu pastāstīju, beigu beigās arī nokārtoju. Gaidu zvanu no salona, par to, ka jāierodas pakaļ nu jau savam, saremontētajam telefonam LG.
Nu ko, pēc dienas vai divām saņemu zvanu, un paņēmis Huaway dodos uz Jelgavas Bites salonu pakaļ savam LG. Izstāvu rindu, sagaidu, dodu meitenei Huaway (meitene cita jau), šī prasa, vai tāda švīka uz stikla esot jau bijusi, uz ko atbildu, ka bija plaisa, kas aizgāja tālāk, lai viņa paskatās tur savā datu bāzē, ko Andrejs tur sarakstījis. Jā, fakts, ka esmu to konstatējis ir fiksēts, šie saņēmuši epastu un tādā garā, bet tajā patapinājuma līgumā neesot minēts, ka ierīce nododot to man ir biju ieplaisājusi. Līdz ar to meitenes no sevis visu atbildību noņem automātiski, un uzveļ to man, saka ka runās ar priekšniekiem un atzvanīs man, bet pašlaik sabojāto telefonu no manis pieņemt nevar un izsniegt man manu salaboto arī nevarot. Gaidu zvanu, bet automātiski pazvanu arī uz Info dienestu, ar cerību, ka varēšu parunāt ar to pašu Andreju. Andrejs esot, bet aizņemts, sola man atzvanīt. Tā arī notiek, tikai šoreiz Andrejs jau redz atzīmētu situāciju viņu daru bāzē par to, ka klients aparātu ir sabojājis, klientam ir jāapmaksā remonts, ko drīkst veikt tikai pati Bite viņu autorizētajā servisa centrā, vai arī jāsamaksā par bojāto ierīci pilna summa, kas norādīta līgumā. Nu forši, skaitās nodevu telefonu remontā. Andrejs sola vēl reiz paskatīties ko var darīt lietas labā. No salona man tā arī neviens nezvana. Paiet vēl viena diena, zvans no Andreja. Viņš neko nevarot darīt, tomēr man būšot jāapmaksā remonts, vai ierīces vērtība. Zvanu servisam Jelgavā, stikls mainoties tikai kopā ar ekrānu, tas nozīmē, ka tas maksās apmēram 60 Eur, lai salabotu Huaway. Zvans uz Bites servisa centru, varat salabot? Cik maksās? Jā, varam – 140 Eur, jo viņi tak ir autorizēts servisa centrs, tāpēc visam 120% cena virsū. Nu skaisti, saprotu, ka man nav izdevīgi remontēt telefonu, jo samaksājot 175 Eur Bitei, es jau atmaksāju visu vērtību, tad jau nav jēgas salabot un atdot viņiem, labāk atstāšu ar tādu pašu, saplēstu stiklu un lietosim paši, būs otrs telefons lieks, tas LG, to pārdosim. Nolēmu painteresēties vai var maksāt pa daļām, jo saprotu, ka esmu iedzīts stūrī, neko pierādīt nevaru, viss dokumentāli ir sataisīts tā, ka vienīgais vainīgais esmu es. Bitei labi juristi un draudzīgas tās meitenes salonā. Gan jau tur bija uzstādīts mērķis, kuru vajadzēja īstenot.
Zvans no Bite salona, man esot jāatnāk, lai mēs norunātu par tālākajām darbībām. Es jautāju meitenei, vai atpērkot telefonu par to summu, kas norādīta līgumā, man pienākas vēl kādi aksesuāri, lādētājs utt, jo saņēmu jau tikai pliku telefonu sākumā, uz ko viņa atbild, ka nē, jo telefons Huaway, kuru esmu ‘’salauzis’’ palikšot salonā. Tas nozīmē, ka vai nu viņi paši izdomā mistiskas remonta izmaksas, vai arī es viņiem samaksāju pilnu telefona vērtību 175 Eur (jauns tāds maksā 215 Eur) un viņi to patur sev. Šāda veida risinājumu es vispār nespēju pieņemt savā galvā. Viņa vēl piebilda, ka ja es nenesīšot atpakaļ telefonu, tad viņa man to vērtību ieskaitīs nākamajā rēķinā un bloķēs telefonus. Izlasu vēl reiz patapinājuma līgumu, sastādīts ļoti viltīgi, principa jau viss, kas vien var būt, kādas sankcijas, naudas piedziņu utt, viss ir vērts tikai un vienīgi pret klientu, maksimāli lai paņemtu no klienta visu, ko var paņemt. Tāda nu ir tā Bite, savādāka, pavisam draudzīga kompānija. Dodos uz salonu risināt situāciju. Piebildīšu, ka jūtos muļķīgi, varēju taču vispār neko viņiem neteikt, samainīt tepat Jelgavā to stiklu pa tiem 60 Eur un aiznest atdot atpakaļ, bet nu jau par vēlu, mans godīgums man atmaksājās ar uzviju.
Pastāvu atkal rindā. Viss, saku meitenei, ka esmu samierinājies ar saviem zaudējumiem, esmu ar mieru atpirkt manis sabojāto ierīci par tiem 175 Eur, kas jau tā ir krietni vairāk, nekā ierīces tirgus vērtība, uz ko saņemu atbildi, ka tādas opcijas man neesot. Tātad esot divi varianti: Es atstāju Huawey salonā, un arī savu, pa garantiju nodoto telefonu atstāju tur, viņi nodod bojāto Huawey Rīgā remontā, vienojas ar servisa večiem kāda tad būs remonta izmaksu summa, dara to zināmu man, es atnāku un visu to summu apmaksāju, tālāk telefons tiek remontēts, un kad tas ir izdarīts, tad es atnāku uz salonu un saņemu savu pa garantiju nodoto telefonu. Lieki piebilst, ka remonta summa tur var būt da jeb kāda, jo saskaņot ar mani jau to nevajag, es tik maksāju, cik pasaka. Kā jau mums te Latvijā ir pierasts – roka roku mazgā.
Otrais variants: Es tagad izvēlos no plaukta jebkuru 175 Eur vērtu telefonu, apmaksāju to summu, nopērku telefonu un pēc tam atdotu to tikko iegādāto telefonu darbiniekiem kā dāvanu, plus atdodu arī bojāto Huaway! Te nu man pilnīgi nebija ko teikt. Tātad es savu sabojāto aparātu nemaz nevaru paturēt sev, arī tad, kad apmaksāju preces vērtību. Kas tas ir par murgu? Info dienests neko palīdzēt nevar, meitenes salonā neko palīdzēt nevar, tāds esot augstāk stāvošās personas lēmums, kas nav apstrīdams. Es stāvu, un nezinu ko darīt. Jautāju meitenei, kas notiks, ja es tagad savācu Huaway līdzi, atstāju savu LG pie viņiem, un neliekos ne zinis. Saņemu atbildi, ka pēc apmēram divām nedēļām Huaway tiks nobloķēts, nevarēšu to lietot nevienā tīklā, plus man pie rēķina būs klāt parāda summa par tiem 175 Eur, kuru, ja neapmaksāju vienā maksājumā visas manas pārējās ierīces arī tiek bloķētas, pakalpojums ierobežots un mani dati nodoti parādu piedziņas kompānijām. Tātad es iegūstu nestrādājošu, saplēstu Huaway, plus vēl savu otru aparātu un divus bloķētus numurus, kā arī Creditreform onkuļu un tanšu uzmanību. Nu un kur loģika? Kur ir tas kompānijas citādākais draudzīgums. Kur lojalitāte pret klientu, kur pretīmnākšana? Paņēmu Huaway, aizgāju prom, nezinu ko tagad tālāk darīt, piesaistīšu juristu. Un meitene vēl teica, ka es varot cīnīties, ja man ir laiks un nauda un nervi, bet tie, kas mēģinājuši, neko nav panākuši un vienalga ir spiesti apmaksāt telefona vērtību un atdot to telefonu salonam. Līgumā ierakstītais punkts, par to, ka Bite Latvija ir tiesīga maksājumu sadalīt vairākās daļās, pēc klienta lūguma, arī neesot spēkā, tas esot rakstīts tur tāpat vien, laikam citu neko nevarēja izdomāt, ko lai uzraksta. Tas viss skanēja gandrīz kā ultimāts, ja es neizpildīšu viņu prasības, tad man to visu būs jānožēlo. Es pat nezinu kur lai vēršas pēc palīdzības, kā lai risina šāda veida konfliktus, kā lai atrod zelta vidusceļu? Es jau tā piekritu atpirkt to bojāto Huaway, bet nē, katru reizi, kad sazinos ar Info, vai salonu, man priekšā tiek nolikts jauns un jauns pārsteigums. Secināju, ka darbinieki arī dejo pēc stabules, ir marionetes šajā spēlē, kas saucās Bite Latvija, visi sola atrast risinājumu situācijai, un visi beigās apgalvo, ka ir bezspēcīgi, jo lēmums nāk ‘’no augšas’’ un neesot apstrīdams. Ticu, ka esmu tikai viens no daudziem, kam arī tā ir gadījies, bet var būt kopā kaut ko var darīt? Var būt vajag apvienoties un cīnīties ar šādām draudzīgām kompānijām? Iesaistīt dienestus? Pašlaik arī es esmu kaut kur pa vidu, pēc kāda laika Huaway atslēgs, ko tad? Par ko man jāmaksā nauda? Lai pašam nesanāk nepatikšanas? Laikam jau tā sanāk: negribi problēmas- samaksā mums, un problēmu nebūs. Laiki pienākuši, kad maksājam nevis par izmantoto, par pakalpojumu, bet par to, lai pakalpojums netiktu ierobežots un tu netiktu iesūdzēts. Var būt kāds vēlas palīdzēt?
BITE- Citāda kompānija. Tfu. — feeling broken.