Komentāri par ķermeņa aprisēm / svaru.

Reitings 568
Reģ: 17.06.2014
Sveikas. :) Ienāca prātā jautājums..
Kāpēc cilvēkiem liekas, ka pateikt šāda ķermeņa īpašniecei

ka viņa ir pārāk tieva / anoreksiķe / viņai vajadzētu aiziet paēst, ir normāli, bet pateikt šāda ķermeņa īpašniecei

ka viņai vajadzētu aiziet pie dietologa / sākt sportot / ēst veselīgāk, ir pilnīgi nepieņemami un aizskaroši ?
22.07.2015 15:20 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
..un jā, zinu, ka ir meitenes, kas pārdzīvo, ka ir par tievu - pašai ir laba draudzene tāda.
22.07.2015 21:13 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Agrak loti nemu to pie sirds n nebij diez ko patikami, bet tadus " komplimentus" man izteica skauges. Sobrid tadu Nakas dzirdet reti , bet ja pasaka, atbildu , ksla ar mani viss labi, sportoju un esmu lieliska. :D
Par citiem neko neizsaku, man galvenais, ka cilveks laba un man vins patik- ar figuru tur nekads sakara nav.
22.07.2015 21:35 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Nu es jau saku, ka visi ir iedomājušies, ka tā resnā ir tā nelaimīgā cietēja, kurai ir problēmas kļūt tievākai, bet tai tievajai ir visas iespējas uzbaroties. Patiesībā ir otrādi. Tā resnā lai nerij kā cūka un kļūs tieva. Bet tievā vrb arī daudz ēd, bet nekļūst resnāka.
22.07.2015 21:37 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Nu es jau saku, ka visi ir iedomājušies, ka tā resnā ir tā nelaimīgā cietēja, kurai ir problēmas kļūt tievākai, bet tai tievajai ir visas iespējas uzbaroties. Patiesībā ir otrādi. Tā resnā lai nerij kā cūka un kļūs tieva. Bet tievā vrb arī daudz ēd, bet nekļūst resnāka.

+++
Protams, tūlīt bars metīsies virsū brēcot, ka resnās taču nav vainīgas. Ļaunie gēni un slimības ir pie visa vainīgi! Un tur neko nevar padarīt!

Ir cilvēki, kuriem liekais svars tiešām ir neārstējamu slimību, traucētas vairogdziedzera darbības un tamlīdzīgu problēmu dēļ. Bet nu c'mon, procentuāli uz visiem cilvēkiem, kas ir ar lieko svaru, tās slimības nav TIK bieži izplatītas un sastopamas.

Vēl viens dzelžainais arguments saistībā ar gēniem ir ''ģimenē visi ir apaļi! tas ir ģenētiski nodots! tur nevar neko mainīt!''. Nu bet protams, ja jau no mazotnes vecāki ir pieradinājuši savas atvases visās ēdienreizēs norīties ar treknām, neveselīgām un milzīgām porcijām, kāds tur brīnums, ka visi ģimenē ir resni un ir grūti pārvarēt šo pieradumu visu laiku rīt neveselīgi. Vecākiem bieži vien ir ļoti liela loma tajā, kādi bērnam vēlāk izveidosies ēšanas paradumi un kā vispār tiks uztverta visa tā svara problēma.

Uzņemt svaru tiešām ir daudz grūtāk, nekā nomest. Protams, ir tādas, kas apzināti ļoti drastiski notievē, un tās arī visbiežāk ir tās, kas sūdzas par savu ''resnumu'', lai gan kauli jau spiežas ārā, neesmu dzīvē satikusi nevienu meiteni, kas, dabiski ļoti tieva būdama, kļenčītu uzmanību ar šitiem ''esmu tik resna'' tekstiem.
22.07.2015 21:50 |

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Ohh... es esmu pārāk tieva un es to zinu, man ir grūti pieņemties svarā bet es cenšos, stresa dēļ esmu tā novājējusi un jau ne vien vienu reizi esmu saņēmusi pie galda ciemiņos vai kur citur komentāru kāpēc es esmu tik tieva, man vienkārši riebjas šis jautājums, visiem jau liekas ka es esmu centusies sevi tādu padarīt, bet tas tā nav.
Vienreiz tusiņā saņēmu no svešas meitenes komentāru ka esmu pārāk tieva un ka tas ir neglīti. Viņa ja nezina, varbūt man ir kāda slimība? kā vispār var svešam cilvēkam to teikt... nu nekas, mans draugs pirms tam piedzēries, joka pēc viņas somiņā iemeta desas :-D tagad pēc viņas riebīgajiem komentāriem domāju ka pareizi izdarīja. :-D
22.07.2015 21:55 |

Reitings 1979
Reģ: 24.10.2013
Džentlmeņa aizliegtās frāzes saskarsmē ar Dāmām:
- tu esi resna;
- tu esi parāk gara;
- tev krūtis ir maziņas;
- tev kājas līkas;
- tu pulveri diezin vai izgudrosi;
- mana bijušā darīja tā...
- cik tev bijuši...
- kāda tev alga;
- kāpēc esi netīra (ja patiešām gribas tā runāt, tad labāk... ar kājām promejot).
22.07.2015 21:55 |

10 gadi
Reitings 3734
Džentlmeņa aizliegtās frāzes saskarsmē ar Dāmām:
- tu esi resna;
- tu esi parāk gara;
- tev krūtis ir maziņas;
- tev kājas līkas;
Ir vīrieši, kuriem tieši patīk, ja sieviete ir resna, gara, ar mazām krūtīm vai vrb pat ar līkām kājām. Un ja to pasaka tām meitenēm, tad viņas nez kpc to uztver kā apvainojumu pat tad, ja vīrietis skaidri norādījis, ka viņam tieši tas patīk.
22.07.2015 22:01 |

Reitings 1979
Reģ: 24.10.2013
Droši vien pavisam nedaudzām Dāmām tas patīk, ka atgādina. Džentlmenis (ne pirmajās 3 tikšanās reizēs) tad sacīs-
- tu esi tik unikāla, kājiņas tādas kā neviena, augums kā nevienai...
22.07.2015 22:09 |

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
runājot par tievajiem cilvēkiem...manuprāt daudziem asocējas ka tievie ir gribējuši būt tievi, piemēram jaunieši kuri seko modeļu tievumam... un varbūt tāpēc daudzu acīs tas pārtievais cilvēks liekas ka ir pats gribējis tāds kļūt.
Es pati vienreiz pie galda sēdēju ēdu tikai salātus jo biju veģetāriete un uz galda nekā veģetāra nebija. Saņēmu komentārus vai es nevēlos kļūt modele ka es tā ēdu? dumjš komentārs.
Es nekad neesmu gribējusi būt tik tieva, tā vienkārši ir noticis stresa rezultātā - mazak ēst, aizmirst paēst utt. ķermenis atrod no ēstgribas nedaudz.
Tāpēc man liekas ka ir pastūlbi ka resnajam nevar aizrādīt neko a tievajam gan gadās kaut ko nepatīkamu dzirdēt par savu tievumu. Vispār jau nav smuki cilvēka ārieni komentēt.
22.07.2015 22:13 |

10 gadi
Reitings 2669
Es pati vienreiz pie galda sēdēju ēdu tikai salātus jo biju veģetāriete un uz galda nekā veģetāra nebija. Saņēmu komentārus vai es nevēlos kļūt modele ka es tā ēdu? dumjš komentārs.
Es nekad neesmu gribējusi būt tik tieva, tā vienkārši ir noticis stresa rezultātā - mazak ēst, aizmirst paēst utt. ķermenis atrod no ēstgribas nedaudz.

Man ir līdzīgi. Veģetāriete īsti neesmu, taču ēdiena ziņā esmu ļoti izvēlīga, piemēram, ciemos ēdot, reti sastopos ar gaļu, kas būtu pagatavota manai gaumei atbilstoši, tāpēc bieži vien izvēlos ēst vien salātus un vienus pašus kartupeļus/makaronus. Nereti daži to uztver par zaļo gaismu mana tievuma noniecināšanai un ''ņirdzīgiem'' tekstiem par koncentrācijas nometnēm un wannabe-dietologu ieteikumiem par to, ka jāēd vairāk. Agrāk tādi izteikumi mēdza aizķert, tagad vairs neuztrauc tik ļoti.

Ar ēšanu nekad nav bijis viegli, neskaitot izvēlīgumu, es arī mēdzu reizēm aizmirst paēst, dažreiz pat ne stresa dēļ, vienkārši esmu aizņemta un tad tikai dienas beigās attopos, ka neatceros pēdējo reizi, kad ēdu. :D Bet svaru nespēju uzņemt arī tad, kad ēdu pilnvērtīgi un regulāri.
22.07.2015 22:25 |

Reitings 102
Reģ: 20.07.2015
es vsp. nesaprotu.. Kāpēc vārds- resns, tievs, kārns, apvēlies ir jāuztver apvainojoties... tak kāds ir , tā sauc, un tas ir fakts.. esi resna, esi, esi kalsns nīkulis, esi...
galvenais nesaukāt citus par resnām cūkām, kārniem makaroniem utt. nekarināt klāt vēl vārdus.
resns? so what ? tievs.. ok . tas neko nemaina , tikai frāzes . tie nav apvainojumi.. katrts pats zinās ko ar sevi darīt.
22.07.2015 22:32 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Secinājumi pie kā es nonāku visās šāda tipa tēmās ir ka visa ļaunuma sakne ir tās resnās.
Nu nav tik tā viena puse pie visām jūsu bēdām un aizvainojumiem vainīga, kā ne kā savu daļu negatīvismu kurš tiek vērsts uz resnajām ar ļoti var dzirdēt, ja pat ne šajā tēmā tad daudzās citās ir tā bijis. Bet pa lielam resnās par to brēku mazāku ceļ, nekā tievās, bet tas nenozīmē ka var tik vel vairāk negatīvi izteikties.

Visi mēs esam tādi kādi esam, nevienam nevajadzētu kādu citu aizskart par viņa nepilnībām/atšķirībām kuras lūk mums liekas pārāk atšķirīgas no mūsu standartiem.
Meitene tajā pirmajā bildē ir tieviņi tieva, nu ļoti, bet man pat ļoti patīk viņas tievumiņš, vismaz cik no mugurpuses var redzēt, tomēr skaista un kopta meitene. Ko gan es neatdotu lai uz dienu man varētu būt viņas kājas (l)
22.07.2015 22:38 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Bet vispār, tā padomājot, šķiet, ka problēma ir tajā "komentēšanas kultūrā", jo arī no sportiskām meitenēm ir nācies dzirdēt, ka viņu ķermeņi tiek komentēti. Tātad, gan tievās, gan apaļās, gan sportiskās, un gan jau arī, ka dāmām ar perfekti veselīgu svaru ir nācies dzirdēt, ka "kaut kas ne tā" :-P
22.07.2015 22:40 |

10 gadi
Reitings 2669
Secinājumi pie kā es nonāku visās šāda tipa tēmās ir ka visa ļaunuma sakne ir tās resnās.

Atkarīgs no tā, kuras puses pārstāves lielākoties ir cosmo tajā brīdī. :D Ir bijušas diskusijas, kur atkal izvēršas pretēja viedokļa lielāks atbalsts.

Bet nu abas puses ir labas. Abām pusēm ir jūtams aizvainojums (būšu godīga - man arī nedaudz), tāpēc arī tiek likti ārā līdzvērtīgi apgalvojumi un uzbraucieni.
22.07.2015 22:43 |

10 gadi
Reitings 3734
Miss Joker, lai resnie cilvēki ir resni, ja viņiem tas patīk. Bet tas, ka viņi regulāri bļaustās par to, ka viņiem esot problēmas nomest "lieko svaru", ir reāls apvainojums tievajiem, kuri visādu iemeslu dēļ nevar uzbaroties.
22.07.2015 22:45 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nu, paklau, skudrulāci! Protams, ka nomest svaru (taukus) ir grūti! :-D:-D 1kg tauku joprojām ir 7500kcal, kuras, tātad, ir kaut kā "jānokurina". Ātrākais un patlaban aktuālākais veids laikam būtu šosejas riteņbraukšana, kur būtu jāminās ~10h, lai to 1kg nodedzinātu. Apēst tās kcal ir daudz, daudz vienkāršāk - tikai kādas 5-7 tortītes ;-)
22.07.2015 22:55 |

10 gadi
Reitings 3734
NordicBelle, es apēdīšu veselu kilogramu tortes vienā piegājienā vairākas dienas pēc kārtas un resns nepalikšu. Toties braukt 10 h ar riteni ir pat ļoti patīkama atpūta. Vienīgā problēma - kur pa ceļam dabūt ēdamo, ja negrib veselu paunu ņemt līdz.
22.07.2015 23:03 |

Reitings 17203
Miss Joker, lai resnie cilvēki ir resni, ja viņiem tas patīk. Bet tas, ka viņi regulāri bļaustās par to, ka viņiem esot problēmas nomest "lieko svaru", ir reāls apvainojums tievajiem, kuri visādu iemeslu dēļ nevar uzbaroties.

Kur tad tie resnie bļaustās? Parasti līdz tādām diskusijām viss aiziet tikai tādēļ ka kāds uz tādu bļaustīšanos provocē, vai nu ar aizvainojošiem tekstiem vai pasmejoties vienkārši. Tā ne no kā jau resnās ar neiet un nebļaustās ka svars nekrīt.

Parādi man tos regulāri lasītos tekstus kur tās resnās bļaustās ka nevar nomest svaru un es nerunāju par 1 kg lieko svaru, bet gan tiešām resnās ar +20kg lieko svaru. Kā ar tas pats ka lūk tievās nevar uzbaroties dažādu iemeslu dēļ, nu ok protams ka ne lielākoties, bet ir arī reizes ka tās resnāz nemaz nevar arī notievēt. Tā kā vajadzētu arī drusku apstāties un pamēģināt iejusties otra cilvēka ādā kuru apvaino lai varbūt censtos vienam otru izprast kāpēc ir kā ir.

Viss ko es gribēju pateikt pirms tam ir ka ir jāiemācas sadzīvot, būt kaut cik saticīgiem, vērtēt vienam otru pēc rakstura nevis tik pēc vizuālā. Nevajag apvainot ne tās resnās, ne arī tās tievās, bet viss ko es katru reizi redzu kad čut čut gribās redzēt ko pozitīvu ir vel negācijas kuras tiek vērstas uz vienu pusi, atkarībā no tā kura puse tai dienā ir dominējošā.
22.07.2015 23:08 |

Reitings 17203
Tas ka cilvēkam patīk būt resnam/tievam nenozīmē ka otram cilvēkam ir tiesības aizvainot to cilvēku par viņa izvēli/dzīves veidu. Un tas ka cilvēks ir izvēlējies būt resns/tievs vienalga vai tas ir piespiedu kārtā vai brīva izvēle nenozīmē ka viņš tā pat nejutīsies aizskarts par tā otra cilvēka teikto kas tiks tēmēts uz viņa izkatu.

Nav svarīgi resns vai tievs, svarīgi ir tas kas cilvēkā ir galvā un sirdī.
22.07.2015 23:13 |

Reitings 102
Reģ: 20.07.2015
džoker... nomet vnk svaru... ;)
ja gribi, es palīdzēšu.. nesaku ka neesi sexy utt. vnk izdaram to kopā , ja gribi.. es tevi nodzīšu tā, ka rudenī tu būsi formā ;) ar apaļumiem kur vajag, nevis tikai apaļumiem. .
22.07.2015 23:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits