Lasi ?

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Nebūs ne laša,ne foreles. Diskusija par grāmatām-lasīšanu. Padalaties ar "Šī noteikti Tev patiks" un "Obligāti jāizlasa"
Ielieciet te atsauksmes par grāmatām,kas jums ir palikušas košā atmiņā(nosaukums/autors/par ko īsti ir un kāpēc tik laba). Ideāli,protams,Latviešu valdodā:-)

Gribu sev jaunu aizraušanos,lai vakaros pirms miega ir ko palasīt. Vai varbūt izdosies atrast tādu,kuras dēļ pametīšu visus darbus,kamēr nebūšu izlasījusi to visu,līdz pēdējai frāzei.
16.07.2015 13:58 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Ļoti patīk Borisa Akuņina romānu cikls par izmeklētāju Erastu Fandorīnu - kā reiz tikko izlasīju pēdējo grāmatu. Es gan nezinu, vai šīs grāmatas ir pieejamas LV valodā, bet gan jau :)
Tas tā, no pēdējā, ko izlasīju. Vispār patīk Remarks, it īpaši "Debesīm nav lutekļu" (ja nemaldos, šīs bija pareizais latviskais nosaukums), Agata Kristi, Jukio Mišima, Bulgakovs... Grūti pat izvēlēties kaut kādas mīļākās grāmatas, jo ir tik daudz kuras ļoooti patīk :)
17.07.2015 12:00 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
varētu nosaukt virkni ar grāmatām, kuras mani ir apbūrušas, mainījušas, paplašinājušas apvāršņus u.tml. Tas, ka tu unikalitāti ieraugi vien 2 darbos, nenozīmē, ka pasaulē nav citu lielisku un spēcīgu grāmatu.

Man arī tādu grāmatu netrūkst. Faktiski es nemaz nelasu tādas grāmatas, kuras mani nepadara bagātāku. Nu un? Tas nozīme, ka to pasu citas grāmatas nevar sniegt? Var un kā vēl var.

Bībele un Korāns ir kulturālā bāze divām lielām civilizācijām, tā ir kulturālā bāze uz kuras pamata ir sarakstīti citi darbi. Neviena rakstnieka darbs savā ietekmē nav pielīdzināms šīm divām gramatam. Šīs ir unikālākās grāmatas pasaules vēsturē. Apgalvot pretējo vai mēģinot likt uz līdzvērtības plauktiņa citas grāmatas, nozīmē būt analfabētam vēsturē.
17.07.2015 12:01 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
Antigone nav gan bullshits. Tur nav tā kā grāmatā Secret vai kā tur sauca. Tā man besīja, izlasīju 2 lpp un aizvēru uz neatgriešanos. Bet Mūks, kas pārdeva savu Ferrari tieši ir tas, ka jāstrādā un jādara, nevis jātup uz akmeņa, jāaizver acis un jādomā ;-)
17.07.2015 12:01 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Cik zinu Korānu ir aizliegts tulkot citās valodās kkas ir mainījies?

Tapec es parsteigta jautaju, mazums ir saprasana arabu valodas.
17.07.2015 12:05 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
nesen iegādājos šo grāmatu, balstīta uz partizānu sieviešu stāstiem, reizēm patīk grāmatas, kad cilvēki stāsta par sajūtām, kas pārņēmušas ar vēsturi saistītos faktos. Cena bija 13 eiro, bet pagaidām man patīk.
17.07.2015 12:05 |

Reitings 3925
Mona, lol, kur to to dzirdēji? Korāns ir tulkots citas valodas kopa sen seniem laikiem, mūsdienas tulko, latviski ir tulkots.

Grapefruit, Korāns ir loti koncentrēta grāmata, tā nav atri lasāma, lai gan teksta it kā nav tik daudz, bet katrs teikums ir ar daudz lielāku un plašāku nozīmi. Faktiski katram teikumam sanāk meklēt skaidrojumu. Ne gluži katram es gan to meklēju, citādi to grāmatu butu jāstudē gadiem, bet daudziem ajātiem meklēju skaidrojumus, arī tāpēc lai pārbaudītu vai sapratu pareizi.
Man visinteresantākā bija atklāsme par to kāds ir Islama jeb pareizāk butu teikt Allāha viedoklis par citam reliģijām un par kristiešu praviešiem un Jēzu.
Lasīju Krieviski un angliski.
17.07.2015 12:13 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Ja, es zinu, kas ir Korons, esmu par so temu informaciju lasijusi un raidijumus skatijusies, ari esmu runajusi par to ar pazistamiem Islama piekritejiem.
Un ka tad ir, cik tad viniem jaunavas ir piesolitas?
17.07.2015 12:20 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Vatsons, kā tad paliek ar Tavu apgalvojumu vienā citā grāmatu diskusijā, ka grāmatas ir jālasa tika ito oriģinālvalodā, nevis tulkojumos? Saprotu, ka Korānu lasi arābiski, lai pilnīgi un nepastarpināti uztvertu sīkākās domas nianses?
17.07.2015 12:23 |

Reitings 433
*tikai to
17.07.2015 12:24 |

Reitings 985
Reģ: 27.04.2015
Mona, es esmu lasījusi gan Secret gan Mūku, kas pārdeva .., jo mans tēvs ir apsēsts ar šādu literatūru, kas, manuprāt, ir smadzeņu skalošana, bet ja jau patīk, tad neko, katram savs.
17.07.2015 13:05 |

Reitings 433
...vai arī iznāk tā - visas tās "mazsvarīgās", sekundārās grāmatas ir jālasa oriģinālvalodā, bet grāmatas, kas esot "unikālākās un svarīgākās pasaules vēsturē" var vēsā mierā lasīt un saprast tulkojumā?:-P
17.07.2015 13:09 |

Reitings 204
Reģ: 29.08.2013
Konkrētu grāmatu nosaukumus publiski nesaukšu, bet ieteikšu vadīties pēc vienkārša principa – lasiet klasiķus (ja iespējams, oriģinālvalodā)! Grāmatas noveco inversi, kas nozīmē, ka jo ilgāk tā atradusies redzeslokā, jo ilgāk atradīsies arī uz priekšdienām. Mūsdienās ir pilns par grāmatām, kas mums iemāca izskatīties gudriem vidējā pūļa fonā (tās nāk un iet, un ik gadu NYT bestselleros ir jauns fenomens), taču, lai iekļautos patiesu intelektuāļu sabiedrībā, no klasikas neizbēgt.

mūka ferrari grāmata ir izcils piemērs. Lidojot reiz izlasīju un secināju, ka tur nav nekā nedz oriģināla, nedz intelektuāli saviļņojoša. Valoda ir prasta un atziņas ir lielā mērā pārkopētas no citām ''self help books''. Iespējams, tas uzrunā to sabiedrības daļu, kam ikdienā ''grāmata'' ir svešvārds (lai gan nevaru izmest no galvas domu, cik liela loma ir grāmatas skanīgajam virsrakstam un tā mārketingam), taču tie, kas lasa regulāri šim snake oil materiālam redz cauri.
17.07.2015 13:37 |

Reitings 394
Reģ: 02.09.2014
Nu nepiekritīšu, ka Šarmas grāmatas domātas biznesmeņiem. Varbūt "Uzņēmuma vadīšanas gudrība", ko neesmu lasījusi. Pārējās gan ir lielākoties domātas visiem. Ikviens grāmatās var atrast kādu labu padomu sev.
17.07.2015 14:55 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Es noteikti piederu pie grāmatu tārpiem, reizēm man liekas, ka man ir atkarība. Izlasīts tik daudz, ka visu labāko pat grūti atcerēties, bet no pēdējiem ieteiktu Šarlotes Linkas darbus, ļoti slavena vācu rakstniece detektīvu/ mistikas žanrā. Esmu izlasījusi šogad jau 4 viņas grāmatas. Visās tēma par bezvēsts pazudušajiem, ļoti brutāliem maniakiem un slepkavībām, kuras sākumā liekas nesaistītas, bet beigās izrādās, ka skar ikvienu grāmatas varoni. Vīrs dusmīgs, ka lasu gr. laikā, bet nu šīs grāmatas tā "ievelk" , ka varu pamest visu un tikai lasīt, lasīt... Garlaicīgi tiešām nebūs.

Vēl ļoti patīk biogrāfijas, var iedvesmoties, kad zūd ticība saviem spēkiem. Uzreiz būs motivācija. No pēdējām biogrāfijām patika I.Kalniņa jaunība, tiesa krievu valodā tikai acīmredzot izdota.

Stīvena Kinga " Zvēru kapiņi" (mistika, drāma), noteikti man vienmēr paliks viens no mīļākajiem viņa darbiem.Vienreizēji.

Jaunajām vai topošajām māmiņām varu ieteikt nepirkt Latvijas populāro vecmāšu izdoto grāmatu "Gaidības un radības ar prieku". Biju jau lasījusi sliktas atsauksmes par šo grāmatu, bet pārliecinājos pati, ka liela daļa taisnības tajā ir. Ļoti izteikta mājdzemdību reklāma un arī kopumā grāmata vairāk nepatīkama, nekā iedvesmojoša bērniņa gaidīšanai.

Ceru, ka šī diskusija būs aktīva pastāvīgi un bieži dalīsimies ar labām grāmatām, super temats :)
17.07.2015 15:27 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Šarmas grāmatas nav sliktas, bet es arī piekrītu, ka sāk likties nedaudz pārspīlētas, īpaši, ja ir lasīti vairāki viņa darbi. Piemēram, man šobrīd jau nedēļām stāv uz naktsskapīša "Līderis bez titula" un cenšos pieveikt līdz galam. Pārāk teatrāla un iespējams vairāk piemērota sapņainajai amerikāņu auditorijai. Man liekas, piemēram, latvieši ir vairāk reālistiski, varbūt tāpēc dažas viņa grāmatas man reizumis izraisīja smīnu.
Atceros gan vienu grāmatu " Automātiski miljonārs", kura arī ir no sērijas " kļūsti bagāts, laimīgs, īsāk sakot, pasaules valdnieks:-D", bet tur tiešām bija daži vērtīgi padomi naudas ekonomijas un piesaistīšanas nolūkos. Joprojām šo to izmantoju, atceros no grāmatas un, pateicoties tam, iemācījos krāt naudu.
17.07.2015 15:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
...vai arī iznāk tā - visas tās "mazsvarīgās", sekundārās grāmatas ir jālasa oriģinālvalodā, bet grāmatas, kas esot "unikālākās un svarīgākās pasaules vēsturē" var vēsā mierā lasīt un saprast tulkojumā?

Ja tu labi saproti krieviski, nu bet loģiski, ka Meistaru un Margaritu labāk lasīt krievu valodā. Ja tu labi saproti angliski, nu bet loģiski, ka Džeinu Eiru labāk lasīt angliski.

Ja tu nesaproti Ķīniešu valodā, nu tad loģiski, ka Dao de Dzin lasīsi labāko pieejamo tulkojumu kādā no tām valodām, kurā brīvi lasi. Tas pats attiecas uz Korānu. Un, manuprāt, arī uz Bībeli - nu nav latviešu tulkojums vistuvāk autentiskajai versijai.

Nu bet "mazsvarīgās" grāmatas a ļa "Krēsla", "Greja nokrāsas" u.c. superhīti patiešām var tikt "baudīti" dajebkurā valodā, un liela skāde nebūs :)
17.07.2015 15:53 |

Reitings 3925
Vispār jau dziļākai izpratnei Bible un Korānu studē nevis lasa, turklāt studē priekšmetus kas ir vai kalpo par palīgdisciplīnām- Sengrieķu valodu, latīņu valoda, arābu valodu, hadīsus, vēsturi, biogrāfijas. Korāns nemaz atsevišķi bez hadīsiem nav studējams un pat ne lasāms. Loti liela dala musulmaņu nemaz arābu valodu nezina tādā līmeni lai daudz no Korāna saprastu. Pat zinot arābu valodu augstā līmeni, ir redzēts ka tā lasītāji nāk klajā ar pilnīgi absurdām idejām.
17.07.2015 16:17 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ā, par tēmu :D Atkal aizmirsu nokomentēt par tēmu!

Lasu!

Pēdēja laikā vairāk iespiedusies atmiņā šī:

Vēl ir pārītis, bet tās ir stipri smagas un atļaušos neieteikt. Šī tāda jauka, viegla, izklaidējoša.
17.07.2015 16:50 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
A, es esmu sajūsmā par Remarka grāmatām. Protams, lasu daudzas citas vieglas un ne ļoti, bet Remarks jau pāris gadus ir mans favorītautors (l)
17.07.2015 16:59 |

Reitings 848
Reģ: 14.04.2010
Grāmatu Zagle, Zusaks M.
Patiks vai pat izmainīs skatījumu uz humānām lietām, sasvstarpējo cilvēcisko kodolu 39.gada Hitlera reihu zemēs. Šī ir vienīgā no daiļliteratūras,kurai šovasar veltīts laiks, jo vienkārši es nespēju izbaudīt fiction tipa grāmatas vai romānus, prof.kretīnisma ieslēdzas. :D Recenziju var izlasīt jebkurā izdevniecības lapā.

Meža meitas, Reinsone Sanita
Izdota klajājau pavasarī, labs pamats pētījumiem par sievietēm, kuras mitinājās mežos teiksim atklāti par partizānu sievām,meitām,mātēm. Skaudri atmiņu apkopojumi grāmatā par dzīvi ārpus komforta zonas, kā vienmēr pieslēdzam uz atmiņu balstītā publikācijām kritisko domāšanu.

Lato Lapsa, Vairas virtuve
Nesen izdita grāmata nu tad par mūsu ex prezidenti, tā nav autobiogrāfija pozicionēsim to kā pētniecisku biezu pētījumu par un ap valsts bijušo amatpersonu viennozīmīgi bez piparotās politikas izķidāšanu neiztikt. Tuvākajā laikā japabeidz lasīt. Izlasot par Grābekli nespēju noturēties uzrunā autors un viņa domu gaita.
:-D
17.07.2015 17:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits