Bērnu ģībšana ''Dziesmu svētkos''.

Reitings 230
Reģ: 20.01.2015
Daudz sociālajos tīklos runā par to, ka šī bērnu ģībšana ir organizatoru vaina, ka šie nomokot bērnus, ka nedodot normālu pārtiku, bet patiesībā tā ir pašu dalībnieku vaina. Tā vietā, lai izvēlētos normālu, sabalansētu pārtiku, ko piedāvā organizatori tie izvēlas pirkt vietējos veikalos čipšus, limonādes, cepumus, un šeit tam arī visam ir sekas. Kurš liek dalībniekiem pēc mēģinājuma staigāt pa Rīgu? Ja esi noguris - dodies uz nakstsmītni un atpūties.

Pa lielam šis viss ir sekas ''eiropas standartiem'' ēdināšanā, bērnu audzināšanā, fiziskās sagatavotības trūkumā.
12.07.2015 14:29 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Puiši kompānjas pēc pievienojās. :-D
13.07.2015 17:10 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Puiši kompānjas pēc pievienojās.

aa, nu re kaa, atradaam atbildi :D
13.07.2015 17:12 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Bordo, ko Tu ārdies ar savam akūtajam MR ? Ja ta butu bijis ka menstruejosas meitenes masveida krīt, mediķi to pateiktu. Runa ir pašsajūtas izmainām saistība ar ciklu.
13.07.2015 17:14 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Atklāts paliek jautājums- ko var fantazēt? :-D
13.07.2015 17:15 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Kas te notiek, ginekologu/diletantu konference? :-D
13.07.2015 17:19 |

Reitings 6040
Kas te notiek, ginekologu/diletantu konference?

Tika pienemts leemums - simtiem meitenju giiba deelj meeneshreizeem un puishi liidzi:D
13.07.2015 17:20 |

10 gadi
Reitings 44031
Reģ: 11.02.2015
MačuPikču, man tās runas par MR jau šķiet vājprāts absolūtākais!!! Cosmo uzstādīja diagnozi visiem noģībušajiem - unikums vienkārši! :D

Vari palikt pie sava viedokļa, es palikšu pie sava - kam bija tik smagas MR, ka jāģībst, vismaz turpmāk šādos pasākumos jāpasēž mājās. Ja ģība pārtikas + negulēšanas + fiziskās nesagatavotības dēļ, arī jāpiedomā pie savas atbildības. Nu, protams, bērns nedomās, bet lai tad vecāki vismaz visos soc portālos nebrēc, cik svētki bija slikti un kā viņu mīlulītis mocīts. Cik liela organizatoru/pieskatītāju/ēdinātāju vaina, lai noskaidro atbildīgās personas.

Katrai mums sava pieredze, es ar savu padalījos, kāpēc tā ģībšanas štelle no malas šķiet mazliet jau nu uzpūsta. Paši mediķi atzina, ka vairums bērnu pēc tiem pāris, kam tiešām nogurums vai kas cits bija, turpmāk ģība vienkārši no "domino efekta" vai kā Hauss teiktu: "Monkey see- monkey do" :D
13.07.2015 22:42 |

10 gadi
Reitings 44031
Reģ: 11.02.2015
Ā, un par tām pilsētniecēm :D (ak, jūtīga tēma :D ) - savu neģībšanu izskaidroju ar to, ka arī pie MR savienojumā ar lielāku slodzi tas nebija nekas ārkārtējs, jo, ja vajadzēja, laukos dienu 5os sākām un līdz naktij siena talkā. Tā teikt, vienkārši iepriekšēja pieredzīte. Nesaku, ka tāpēc a priori tikai pilsētnieces ģībtu- katrai taču savs rūdījums. Un to jau es uzsvēru vairākkārt - jābūt arī izturībai un fiziskajam, lai piedalītos šādas slodzes pasākumos.
13.07.2015 22:48 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
Ja ģība pārtikas + negulēšanas + fiziskās nesagatavotības dēļ, arī jāpiedomā pie savas atbildības. Nu, protams, bērns nedomās, bet lai tad vecāki vismaz visos soc portālos nebrēc, cik svētki bija slikti un kā viņu mīlulītis mocīts.

Es nezināju, ka ēdienkarti, dienas režīmu un slodzi plānoja bērnu vecāki. Uzskatu, ka organizētais darbs ir rūpīgi jāizvērtē, pārkāpumu gadījumā (sliktas ēdināšanas, režīma nekārtība, pārlieku liela slodze), organizatori jāsauc pie atbildības. Bet turpiniet vien vainot bērnus, vecākus, laikapstākļus un menstruācijas. Tā mums ir prakse.
13.07.2015 23:00 |

Reitings 6040
Es nezināju, ka ēdienkarti, dienas režīmu un slodzi plānoja bērnu vecāk

iejaukshos jusu diskusijaa, bet tomeer vecaaki, kuri laizh savus bernus zinaaja, ka tam visam bus liela slodze. Zinaaja, ka ir lielie treninji un ir jaaiedomaajas, ka partika visiem nepatiks. Ka jau mineju ieprieksh, pashi vecaki vareja sagatavot kadu batoninju kabataa, sulinju, cepumu, vienalga ko... Taa kaa atbildiigi ir visi. Shaadus pasakumus nevar tomeer noorganizeet taa - lai visi izgulejusies, paedushi un atputushies. Tas viss pieder pie lietas. Laikam mani mamma ir izaudzinajusi par stipru cilveeku, kursh speej piekljauties dazhaados apstaakljos - eedu to ko dod, izturu to, kas jaiztur, nokritu, pieceljos un turpinu savu darbu!
13.07.2015 23:09 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Tas, ka svētki ir milzīgs darbs un liela slodze, tiek pieminēts vienmēr un jau pašā Dziesmu un Deju Svētku gada sākumā, tas tiek stāstīts dalībniekiem un klārēts vecākiem! Neviens no dalībniekiem netiek ar varu piespiests ņemt dalību šajā pasākumā, vecākiem ir jāizvērtē vai viņu bērns būs spējīgs šim visam iet cauri, jāsagatavo bērns, jābūt modram par savu atvasi, kas šajā tehnoloģiju laikmetā, ir ļoti viegli izdarāms!
Jā, tā ir milzu slodze, jā, tās ir dienas pēc negulētām naktīm, jā, tās ir neregulāras ēdienreizes, kā arī mazu un lielu dalībnieku patstāvības pārbaude! Tā tas ir bijis VIENMĒR! Un katru reizi dalībnieki ir ģībuši.
Mana paaudze aizbrauca uz svētkiem un atgriezās pēc nedēļas, bez čīkstēšanas, ka bijis jāēd maizīte, desas šķēle un gurķis! Atgriezāmies ar milzu sajūsmu, par lielisko notikumu, kurā esam ņēmušu dalību! Nesūdzējāmies par neērtajām guļvietām, vai par to, ka ūdens pudele nav tikusi pasniegta uz paplātes, vai uzvilkta/novilkta jaciņa..
Tagad, pēc šī notikuma, svētku nedēļa tiek pasniegta kā moku kambaris, bērni nobiedēti, tiek meklēti visur un pie visa vainīgie utt. (t) Tāds mīkstmiesīgs iespaids..
13.07.2015 23:37 |

Reitings 19
Reģ: 07.05.2015
es parasti neesmu aktīvākā komentētāja, bet šī dziesmu svētku tēma mani sadusmo. Sākšu jau ar to, ka es pati biju šajos dziesmu svētkos kā koriste. Šie man bija 3 dziesmu svētki, biju gan uz X jauniešu, gan uz XXV vispārējiem dziesmu un deju svētkiem, tākā man ir ar ko salīdzināt.
Par ēdienu tur diži nav jēga runāt, jo ja vecāki televīzijā pasaka - kā lai manam bērnam ir enerģija, ja viņiem nedod čipšus un kolu, tad tur jau ir audzināšanas vaina(šo gan pati neredzēju, bet no vairākiem dzirdēju šādu situāciju). Ja kādam arī pietrūkst ēdiens, tad visiem tur bija līdzi nauda, nevajadzēja pirkt visādus našķus varēja arī nopirkt normālu ēdienu. Divas dienas (4dien un 5dien) pusdienās bija sausās pusdienas, kas bija iedotas līdzi, jāā, tas nebija pietiekoši, bet visas pārējās ēdienreizes bija pavisam normālas, arī kad ēdām skolā pusdienas bija gan zupa, gan vēl otrais ēdiens. No rīta bija putras, kurš gan mazais tagad no rītiem tādas ēd. Bērni ir izlaidušies, tā nav organizētāju vaina. No tām divām dienām, kad pusdienas nebija tās labākās, tāds vājums nevar uznākt, ja ēda visās pārējās reizēs.
un par slodzi, šie bija salīdzinoši visvieglākie dziesmu svētki, ja iepriekšējos gados, skolās bijām tiešām ap 23 un vakariņas ēdām 24.00, tad šogad tā nebija. 4dien mēģinājums bija no kkur 9 - 13, tad līdz 14.30 bija pusdienas, un mēģinājums beidzās 18.00. 5dienā beidzās pat par stundu agrāk 17.00 un 6dien, kad bija ģenerālmēģinājums bija viens mēģinājums no rīta no ~9.00 līdz 12.00 līdz pus 6 bija visiem brīvs. Par kādu slodzi jūs runājat. Varēja atpūsties cik nu uziet, bet, protams, kurš gan grib iet gulēt laikā, un par to jau vairs neatbild organizētāji. par slodzi mēģinājumos - nevienam nelika stāvēt kājās līdz ģībonim! ūdeni varēja ņemt līdzi kaut tonnām, ja uznāk vājums jebkurā brīdī var apsēsties. citas dziesmas mēģinājumā sākumā dziedājām tikai sēdus!
vaina nav organizētājos.
14.07.2015 10:35 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Latviesu tauta ir neparspejama, kartejo reizi pierada, ka nekad nebus labi. Vakar izlasiju rakstu, ka vecaki sot shoka par to, ka benriem netiek doti cipsi un limonades. Atrunas, energijai. Kops kura laika est tos s*dus ir labi. Energiju lieliski var dabut citada veida un ari benriem labveliga edienkartee.
Butu bijis otradi, berni tiktu baroti ar cipsiem, sokoladi un limonadem, vecaki celtu paniku, ka benrus indee nost, kadel netike pasniegti veseligi energiju dodosi naski. Ar garantiju taa butu.
Mlin, izdomajiet vienreiz ko gribat, ko atbalstat nevis nidat atbilstosi situacijai.
14.07.2015 10:43 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es nezināju, ka ēdienkarti, dienas režīmu un slodzi plānoja bērnu vecāki.
Nu ko tu njaudi?! Vecaki atlaujot berniem iet uz so pasakumu bija lieliski informeti cik liela slodze ta ir. Bet vai taja bridi viniem tas intereseja? Svarigak bija redzet savu puukdupsi dejojam/dziedam.

Velak sacel haju par to kur pasi bernu iegrudusi. Idiotisms, butu kaunejusies. Atradusi par ko stresot. Berni ari ir tikai cilveki, nav ko existet rozaa burbulii kur neka slikta nenotiek, nu nogibaa, jeezus, sensacija.
14.07.2015 10:47 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Noģība, noģība, kāpēc par to jāceļ tracis? Tas nav nekas dzīvībai bīstams.
14.07.2015 10:54 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
No rīta bija putras, kurš gan mazais tagad no rītiem tādas ēd.

Nu, nu, nu, lēnām pār tiltu :-D
Puika teica, ka "putra" tā saucās oficiāli, bet izskatījās pēc puscaurspīdīgas mannā zupas ( viņi Rīgā pat putru nav iemācijušies vārīt, tā smejoties teica). Par viņa iecienīto 5graudu pārslu putru no rīta varējis tik sapņot. Kāda vērtība ir mannai?
14.07.2015 10:56 |

Reitings 19
Reģ: 07.05.2015
Madonnas ar ložmetēju - nu iespējams, tas kādas putras bija no rītiem ir arī atkarīgs no katras skolas. Mūsu skolā katru rītu biju savādāk putra, bija arī auzu pārslu putra, kā arī rīsveidīga putras. Bet katrā ziņā, mūsu skolā šķīvji palika pusizēsti, un tik garšīgas kā mājās taisītas, protams, ka tās putras nebija.
14.07.2015 11:03 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
vispār jau visi brauca pēc pašu vēlēšanās , šis nebija brauciens uz koncentrācijas nometni. Visam jāmeklē kāda vērtība , kurš vainīgs un nevienam nekas nav labi , nešķiet jocīgi, ka principā tie kas piedalījās ir diezgan apmierināti .... :)
Ja es katru rītu ēdu mascarponi ar kaviāru un to pašu dodu meitai , neuzliek visiem par pienākumu šādi barot manu bērnu .... Ja cilvēks grib ēst viņš ēdīs ko dod , ja negrib tad negrib
14.07.2015 11:04 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Mani nebeidz izbrīnīt cilvēki kas 21. gs savā domāšanā nav tikusi talāk industriālas revolūcijas periodu.

Dziesmu svētki ir kultūras pasākums, kultūras! Tā nav armija. Pilnvērtīgs miegs un ēdiens (ūdens tai skaita) ir cilvēktiesības , kuras indivīdam pienākas neatkarīgi no tā vai pasākums ir brīvprātīgs vai nē. Brīvprātīgums neatceļ nepieciešamību pec miega, ēdiena un daudz maz panesama dienas režīma.
Latviesu berni nav nemaz tik izlutināti kā te stāsta, jūs te izlutinātus bernus redzejusi neesat.
Vakar Panorāmā stāstīja ka berniem esot bijusi manna un prosa. Wtf? Kurš mūsdienas atskaitot penžus ēd mannu un prosu?

Ja jums cilvēki liekas ka šādi organizēts pasākums ir pieņemams, tad jūs labākā valsti dzīvot neesat pelnījusi.
14.07.2015 11:21 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Wtf? Kurš mūsdienas atskaitot penžus ēd mannu un prosu?

ģeniāli , ierindod kādus produktus ( pavisam parastus ) pie nederīgiem ! :D tas ir normāls ēdiens , kurš būtu jāēd .... redz dzemdētāja var ēdt putru 5x dienā ( es nepārspīlēju ), bet skolnieks ģībst un mirst no tās pašas putras ....

Ja jums cilvēki liekas ka šādi organizēts pasākums ir pieņemams, tad jūs labākā valsti dzīvot neesat pelnījusi.

Es dzīvoju labā valstī , un te ar varu neviens nevienu netur ;)
14.07.2015 11:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits