es parasti neesmu aktīvākā komentētāja, bet šī dziesmu svētku tēma mani sadusmo. Sākšu jau ar to, ka es pati biju šajos dziesmu svētkos kā koriste. Šie man bija 3 dziesmu svētki, biju gan uz X jauniešu, gan uz XXV vispārējiem dziesmu un deju svētkiem, tākā man ir ar ko salīdzināt.
Par ēdienu tur diži nav jēga runāt, jo ja vecāki televīzijā pasaka - kā lai manam bērnam ir enerģija, ja viņiem nedod čipšus un kolu, tad tur jau ir audzināšanas vaina(šo gan pati neredzēju, bet no vairākiem dzirdēju šādu situāciju). Ja kādam arī pietrūkst ēdiens, tad visiem tur bija līdzi nauda, nevajadzēja pirkt visādus našķus varēja arī nopirkt normālu ēdienu. Divas dienas (4dien un 5dien) pusdienās bija sausās pusdienas, kas bija iedotas līdzi, jāā, tas nebija pietiekoši, bet visas pārējās ēdienreizes bija pavisam normālas, arī kad ēdām skolā pusdienas bija gan zupa, gan vēl otrais ēdiens. No rīta bija putras, kurš gan mazais tagad no rītiem tādas ēd. Bērni ir izlaidušies, tā nav organizētāju vaina. No tām divām dienām, kad pusdienas nebija tās labākās, tāds vājums nevar uznākt, ja ēda visās pārējās reizēs.
un par slodzi, šie bija salīdzinoši visvieglākie dziesmu svētki, ja iepriekšējos gados, skolās bijām tiešām ap 23 un vakariņas ēdām 24.00, tad šogad tā nebija. 4dien mēģinājums bija no kkur 9 - 13, tad līdz 14.30 bija pusdienas, un mēģinājums beidzās 18.00. 5dienā beidzās pat par stundu agrāk 17.00 un 6dien, kad bija ģenerālmēģinājums bija viens mēģinājums no rīta no ~9.00 līdz 12.00 līdz pus 6 bija visiem brīvs. Par kādu slodzi jūs runājat. Varēja atpūsties cik nu uziet, bet, protams, kurš gan grib iet gulēt laikā, un par to jau vairs neatbild organizētāji. par slodzi mēģinājumos - nevienam nelika stāvēt kājās līdz ģībonim! ūdeni varēja ņemt līdzi kaut tonnām, ja uznāk vājums jebkurā brīdī var apsēsties. citas dziesmas mēģinājumā sākumā dziedājām tikai sēdus!
vaina nav organizētājos.