Bērnu ģībšana ''Dziesmu svētkos''.

Reitings 230
Reģ: 20.01.2015
Daudz sociālajos tīklos runā par to, ka šī bērnu ģībšana ir organizatoru vaina, ka šie nomokot bērnus, ka nedodot normālu pārtiku, bet patiesībā tā ir pašu dalībnieku vaina. Tā vietā, lai izvēlētos normālu, sabalansētu pārtiku, ko piedāvā organizatori tie izvēlas pirkt vietējos veikalos čipšus, limonādes, cepumus, un šeit tam arī visam ir sekas. Kurš liek dalībniekiem pēc mēģinājuma staigāt pa Rīgu? Ja esi noguris - dodies uz nakstsmītni un atpūties.

Pa lielam šis viss ir sekas ''eiropas standartiem'' ēdināšanā, bērnu audzināšanā, fiziskās sagatavotības trūkumā.
12.07.2015 14:29 |

Reitings 69
Reģ: 18.11.2014
Grafiks šogad viņiem bij vienkārrši šausmīgs ja mēģinājumi ir no 6- 23 un maziem bērniem jau vispār būtu daudz ilgāk jāguļ, ēdināšana šausīga un pēc pieredzes zinu ka tikai no 16+ tos laiž iet uz veikaliem un pirkt savu pārtiku, mazajiem nekas cits neatliek kā ēst tās sakaltušās maizes ko viņiem tur dod, atceros kad pati dejoju kad biju maziņa un man pat ūdeni enļāva iet nopirkt uz veikalu kaut gan ārā bija ļoti karsts un skolā kurā nakšņojām neko nopirkt nebija iespējams.
Slodze tur ir šausmīga un izgulēties svešā vietā uz kaut kādiem guļammaisiem nav tas labākais variants it īpaši maziem bērniem kam ir vēl agri jāceļas visu dienu jādzie/ jādejo.
Uzskatu ka no organizatoru puses šogad tā bija milzīga bezatbildība. Varēja taču sameklēt normālu kompāniju kas var pabarot bērnus ar siltu pārtiku. Un kas par muļķībām manā skolā visi maziņie ēd pusdienas vienalga ko iedod un vēl prasa papildus porcijas.
Bērnu vaina tur nekāda, vajadzēja nolīgt kādu kas normālu grafiku sastāda nevis kaut kādu robotu, kas domā ka bērni ir spējīgi pavilkt tādu slodzi.
(e)
12.07.2015 22:22 |

Reitings 69
Siltas pusdienas IR nodroshinaatas! Beernus baroja uznjeemums daily, protams, ne tik labi kaa maajaas, bet nevar suudzeeties - vienu dienu bija plovs ar vistu, iedod arii maiziiti un desertaa kekss/cepums, bija arii daarzenju sauteejums, vakar makaroni ar galju.
Kuram tādas bija?!!!
Vakar draudzene stāstija un sūtija bildes ko viņiem tur deva ēst, sakaltušas maizītes ar vienu pašu gurķi, sapuvuši persiki un no siltā ēdiena nekas silts tur nebij, ja neskaita tos 5 kartupeļus ar saskābušu mērci.

Var jau būt ka dažus baroja labāk nekā citus.(t)
12.07.2015 22:26 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Vispar slodze tur ir un pamatiga, beztam ari noteikti starpaa ir gatavosanaas, trenini. Man ir vecaaka draudzene par mani un vinas mazais speelee trompeti, loti treneejas un cik es vinu pazistu, tad nav tads kaa citi. Iet gan muzikas skolaa, gan labi maacas, gan kaartigi ari pastraadaa. Un te paris dienas tiesam bija liels karstums, domaaju ari uztraukums dod savu.
12.07.2015 22:27 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Pilnīgs balagāns un neroganizētība, šitā bodīte ir jāklapē ciet. Sen jau šis pasākums ir Agra&Co izrādīšanās, par bērniem vispār netiek domāts. Seilei ir jāpriecājās , ka kāds bērns vienkārši vakar nenomira, jo slodze ir vājprātīga un neadekvāta. Un ēdināšana - griķi no rīta 6? Jēzus, īstā pārtika ko ēst. Vnk vēmiens nāk no tā, ka neviens nevēlas uzņemties atbildību. Visu pasākumu var saīsināt uz divām dienām un viss, nevajag tās simts skates un ko vēl ne. Slimi ir tie, kas pieļauj šo murgu.
12.07.2015 22:34 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Pati jau no bērna kājas esmu piedalījusies, gan dejojot, gan dziedot! Jā, viegli nav, bet katru reizi gaidījām ar sajūsmu, jo tas bija baigais piedzīvojums! Protams, pa naktīm arī bieži vien negulējām un atpūtas pauzēs ne tik (tāds riktīgs nogurums nāca tikai ar gadiem). Jā, vēl tagad arī piedalos, bet nu jau lielajos Dziesmu svētkos.
Par pusdienām varēja sūdzēties senāk (pirms daudziem gadiem), pēdējās reizes ēdiens bijis vienmēr labs un tādā daudzumā, ka paliek pat pāri. Es neesmu redzējusi nevienu bildi ar sardeli un gurķi, bet mans novērojums - daudzi (nesaku, ka visi) bērni tagad tiešām ir fiziski vājāki un arī pārtiku bieži vien mājās neēd normālu. Arī paziņu lokā ir bērni, kuri nezina, kas, piemēram, ir biete, kad piedāvāju biešu zupu!(Tādu piemēru ir daudz!)
12.07.2015 22:38 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Manējie arī bietes nav redzējuši. :D pārtika gan viniem ir majas uz plīts gatavota, desas savu mūžu nav redzējuši. Tā ka tas nav radītājs vai bietes ir redzētas. :D
12.07.2015 22:48 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Pati esmu stāvējusi uz tiem podestiem gan bērnu un jauniešu, gan pieaugušo dziesmu svētkos vēl trakākos apstākļos, piemēram, vienā gadā visas mēģinājumu koncerta dienas sēdējām svelošā saulē bez jebkādas ēnas. Vai mūs ēdināja? Nē. Vai kāds noģība? Nē. (Protams, ka bija daži cilvēki, bet tas nebija masveidā) Es saprotu, liela slodze, bet nu c'mon, šie nav pirmie dziesmu svētki un ne pirmo reizi bērniem ir slodze, ir slikta ēdināšana un tamlīdzīgi, tikai šajā gadā, redziet, visi pēkšņi ir vainīgi. Kuram būtu jāatbild par to, lai tie bērni tiešām ietu laicīgi gulēt un arī paēstu? Nu labi, neēdina kārtīgi estrādē, kā paredzēts, bet vai tad attiecīgi pieaugušajiem (vecākiem un skolotājiem) nav jādomā par alternatīvu? Jebkādu! Kur organizators ir vainīgs, ja bērni ir neizgulējušies un nav spējīgi panest slodzi vispār jebkādu? Tas ir akmens vecāku un skolotāju dārziņā. Mēs visi tur stāvējām, ne visiem bija 100 drēbes ko pārvilkt un 100 šokolādes somā, arī ūdeni nelaida pirkt. Izturējām un pat ne sakostiem zobiem un smaidu sejā.
12.07.2015 22:48 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Svelmaina saule stāvēt bez ūdens, smaidīt un vēl ar to lepoties, plātīties un pārmest tiem kas atļāvās ģībt? Par dehidrāciju nekas nav dzirdēts? Viduslaiku tumsonība kaut kāda.
12.07.2015 22:56 |

Reitings 69
varbūt tie bērniir nevis vārgi, bet pieraduši pie normāla režīma ar min 8 h miega un tā ka mājās var jebkurā brīdī no ledusskapja paņemt ko ēdamu neskaitot tās 3 ēdienreizes ko viņi ēd dienā.
Bērni nebūt nav vainīgi pie tā kādi apstākļi bija šajos dziesmu svētkos.
Šodien jau ir otrā reize kad aizstāvu cilvēkus par kuriem man ir ikdienā gluži vienalga :-D
Ja nopietni man galīgi bērni nepatīk ,bet es pilnīgi saprotu to situāciju un zinu kā tas ir gulēt svešā vietā, kad visi tev apkārt raud un zvana vecākiem un sūdzas - tas ir bijis vienmēr dziesmu svētkos. :-/
12.07.2015 23:07 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Es saprotu, liela slodze, bet nu c'mon, šie nav pirmie dziesmu svētki un ne pirmo reizi bērniem ir slodze, ir slikta ēdināšana un tamlīdzīgi, tikai šajā gadā, redziet, visi pēkšņi ir vainīgi

Tas ir skumji, ka šie nav pirmie, un ne pēdējie. Par to jau ir runa.
12.07.2015 23:09 |

Reitings 142
Reģ: 01.06.2014
Lai arī kā tur būtu, piedalīšanās nav obligāta. Vecākiem būtu jāizseko sava bērna veselības stāvoklim un jāpadomā, vai mēģinājumi ir paciešami vai arī kaut kas, ko nevar izturēt. Kā arī pārtika. Manuprāt, vecākiem būtu jākontrolē to, ko viņa bērns ēd, jāsagatavo viņam līdzi veselīgākas pusdienas. Puse no dziesmu svētku dalībniekiem pēdējās dienas visu laiku pa centru vazājas, uz mcdonaldiem un heburgeru iet. Protams, organizatoriem arī jāpiedomā par ēdināšanu un to, cik daudz laika bērni uzturēsies mēģinājumos un koncertos.
12.07.2015 23:12 |

Reitings 364
Reģ: 10.06.2012
Kad es piedalījos dažus gadus atpakaļ pusdienās mums tika doti auksti salipuši makaroni ar marinētu gurķi un kaut kādu čurūdeni ko uzdzert pa virsu.
12.07.2015 23:12 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Lainee, pateica to, ko es vēlējos teikt! Tomēr vecāki ir pirmue, kuriem jāizvērtē vai viņu lolojums spēj turēt tādu slodzi.
Kas te ierunājas par bērnu veģetārieti! Es atļāvos iesmiet! Jeb vrb vajadzēja sarīkot baigos galdus, jo tas nēed desu, bet tas gurķus, tas biezpienu utt. Man šķiet, ka braucot uz šādu pasākumu ir jārēķinās, ka kaprīzēm vietas nebūs.
12.07.2015 23:27 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Par ēdināšanu - ir novadi, kuriem nav vienalga, ko ēd viņu bērni, tādēļ paši sponsorē ļoti labu ēdienu.. Atceros, ka visi ēda salipušus makaronus ar ābolu, bet mums bija karbonādes ar visādiem labumiem..

Un mums tāpat bija garas stundas mēģinājumos.. tikai žēl, ka viņi notika +30 grādos, taču neģība arī makaronus ēdošie bērni. Šajā ziņā tiešām vainīgi skolotāji un vecāki, kuri savus bērnus nekontrolē un izlaiduši kā grīdas lupatas.. Žēl skatīties. Kā arī, organizatori ar nav bez vainas, kur šogad stāvēja ūdens? kādēļ nebija siltu tēju ? kāpēc nevar beidzot normāli pabarot ? un mediķi nebija pietiekošā daudzumā...
13.07.2015 00:29 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Nu bet par to arī "bazars". Viss ir jauki ar svētkiem. Tie ir burvīga. Es arī esmu bijusi gan dejotāju, gan dziedātāju rindās. Un, lai cik pārgurusi, katru reizi biju sajūsmā.
Bet, mazo dejotāju un dziedātāju svētkos tomēr nevajadzētu aizmirst, ka tie ir bērni. Un pieiet tam visam ar lielāku atbildību, gan no organizatoru, gan pašvaldību, gan kolektīvu vadītàju, gan skolotāju, gan vecāku puses.
Bērni raču rada mums svētkus. Pateicībā varētu par viņiem drusku vairāk piedomāt.
13.07.2015 00:48 |

Reitings 205
Reģ: 06.07.2015
Tūlīt atbrauks mana un mazā māsa un pajautāšu kā bija :D Savādāk te lasot mati ceļas stāvus. Lielākā daļa nemaz nav bijušas, bet visu tik perfekti zina :D besī pilnīgi.
13.07.2015 01:19 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Tikai nevajag stāstīt,ka nelaida bērnus uz veikalu iepirkties,pilnu savu rajonu redzēju ar mazajiem dalībniekiem,kas staigāja ar čipsu pakām pa veikalu.
13.07.2015 01:22 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Nezinu, man jau liekas, ka, ja bērnam ikdienà viss kārtībā, tad nekas traģisks nenotiks, ja dažas dienas uzēdīs to desu maizi vai kartupeļus ar sardeli. Tās ir dažas dienas. Aizbrauks mājās un lai ēd karbonādes 2x dienà, 7 dienas nedēļā.
13.07.2015 08:49 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es vakar biju koncertā, sēdēju gandrīz pašā priekšā tādēļ labi redzēju dalībniekus, dažiem palika slikti, bet teikšu tā, nekas traks, man tas neizskatījās nekas traģisks. Nu liels daudzums cilvēks, varbūt emociju par daudz, vai nav pierasts, ka pēkšņi tik liels pūlis, bet man tas nudien neizskatījās tik ārkārtējs. Es pieļauju, ka visdrīzāk daudzi bērni paģība vai sagriezās galva kā nu to definēt, jo redzēja ka kādam citam tā notika, jo šķita interesanti, ka tas notika blakus esošiem cilvēkiem, visdrīzāk, ka sadomājas, ka kādam slikti palicis un viss.
Pārspīlēta ir visa šī ažiotāža. Ir sajūta, ka lielāko traci sacēluši ne bērni, bet žurnālisti... ;-) diezgan tā nesmuki no viņu puses, bet zinot, ka viņiem darbs ir visu pataisīt tik negatīvu, tad nu neko...
13.07.2015 08:56 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Dažiem it kā sagriezās galva un viņi tika aizstutēti atgulties un pēc tam atgriezās atpakaļ, tātad nemaz tik traki nebija.
Visnepatīkamākais šajā visā ir sabiedrības negatīvs, attieksme, atrast un meklēt vainīgos, es nesaredzu vainu organizācijā, neredzu par ko uzņemties atbildību, jo par bērnu veselību atbildīgi ir vecāki un bērni paši.
Kad biju mazāka, nebiju tik vārīga kā daudzi, bet man klasē gāja meitenes, kuras vēma jau iekāpjot autobusā, takā viss ir stipri pārspīlēts.
Žēl, ka rīts sācies pēc DzSv sācies ar tādu negatīvu, kā ieslēdzu rīta panorāmu, tā negatīvs, prieks, ka vismaz galvenā organizatore saglabāja tādu pozitīvismu :-)
13.07.2015 09:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits