Bērnu ģībšana ''Dziesmu svētkos''.

Reitings 230
Reģ: 20.01.2015
Daudz sociālajos tīklos runā par to, ka šī bērnu ģībšana ir organizatoru vaina, ka šie nomokot bērnus, ka nedodot normālu pārtiku, bet patiesībā tā ir pašu dalībnieku vaina. Tā vietā, lai izvēlētos normālu, sabalansētu pārtiku, ko piedāvā organizatori tie izvēlas pirkt vietējos veikalos čipšus, limonādes, cepumus, un šeit tam arī visam ir sekas. Kurš liek dalībniekiem pēc mēģinājuma staigāt pa Rīgu? Ja esi noguris - dodies uz nakstsmītni un atpūties.

Pa lielam šis viss ir sekas ''eiropas standartiem'' ēdināšanā, bērnu audzināšanā, fiziskās sagatavotības trūkumā.
12.07.2015 14:29 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
raikkonen, pie rokas visus pieķēri, ka ēd čipsus un dzer gāzētās limonādes? Vai tikai aiz garlaicības pieņem? :D Jā, tā varētu būt, bet tagad tā tāda zīšana no pirksta vien ir, ja vien pati neesi visā tajā barā.

P.s. neko neaizstāvu, vienkārši smieklīgi reizēm tie pārgudrie tribīņu speciālisti, kas tikai no malas spriež.
12.07.2015 14:55 |

Reitings 47
Reģ: 05.07.2015
Kāda jēga tagad tiem, kas nav ne paši piedalījušies

Bet tu jau ar neesi piedalījusies.
12.07.2015 14:56 |

Reitings 230
Reģ: 20.01.2015
raikkonen, pie rokas visus pieķēri, ka ēd čipsus un dzer gāzētās limonādes? Vai tikai aiz garlaicības pieņem? Jā, tā varētu būt, bet tagad tā tāda zīšana no pirksta vien ir, ja vien pati neesi visā tajā barā.

Jā, vietējā veikalā bija 5 kases atvērtas un apmēram 4/5 no visiem stāvētājiem tur bija sīkie ar neveselīgo pārtiku!
12.07.2015 14:58 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Raikkonen, tas neattaisno to, ka tur nedod normālu pārtiku, protams, saprotams, jāpabaro ļoti daudzi bērni, bet tir ir bērni = neveselīgs uzturs + nenormāla slodze dara savu.
12.07.2015 14:59 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
Un kad pats biji sīkais, tad tikai par veselīgu pārtiku vien domāji, vai ne?
12.07.2015 15:00 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Bet tu jau ar neesi piedalījusies.

Šogad nē, taisnība, esmu tam jau stipri par vecu :D Taču dzīves laikā ir gadījies un ir zināmi bērni, kas arī šogad piedalās ;)

Nu tad, reikkonen, taisni referendumu, lai tiesā vainīgos, esi varone!!! Vai arī ko tieši gribi panākt?
12.07.2015 15:00 |

Reitings 47
nenormāla slodze dara savu.

Dziedāt un dejot - nenormāla slodze :D:D:D

Esi mēģinājusi nodarboties ar sportu? Labāk nē, jo tad tu nomirtu no tās slodzes.
12.07.2015 15:01 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Tu paņem paskaties kada uzturvērtība ir čipsiem! Pateikšu priekšā- cipsos ir loti daudz ogļhidrātu, attiecigi arī daudz enerģijas ko tērēt tam kurš čipsus apēd. Ilgtermiņa čipsu diēta var novest pie vājuma dēļ zemas uztur vertības kvalitātes, bet ne īstermiņa. Par uzturu esmu lasījusi pietiekoši, man fitness interesē.

Berns var vairākas dienas dzīvot uz štruntigas partikas zem dienas kaloriju normas un but enerģiskas pilns. Kas bernu psiholoģiski un fiziski totāli izsūc ir dzīvošana armijas tipa režīmā. Bernam ir vajadzīga brīvība.
12.07.2015 15:01 |

Reitings 47
taču dzīves laikā ir gadījies

Ir kādi pierādījumi?
12.07.2015 15:02 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Pusdienas tiešām ir nesamērīgas augošiem organismiem. Mana paziņa bija twitterī ielikusi bildi - mazies šķēlītes, gaļas gabaliņš, gurķis, kaut kāds auglis un mazā bundžiņa dzēriena. Tāpat DzSv piedalījās daži mani draugi ar deju kolektīviem, arī sūdzējās, ka baro diezgan bēdīgi. Bet es domāju, ka pie vainas arī ir bērnu fiziskā nesagatavotība. Protams, slodze tur ir nenormāla, neviens tur nebrauc uz kūrortu, bet tomēr mūsdienu bērni kustas diezgan maz, jebkura lielāka fiziskā piepūle atsaucas gan uz ģībšanu, gan reiboņiem, niķiem un stiķiem. Lai vai kā, žēl jau to mazo ķiparu un viņu vecāku, kuriem tāds izbīlis jāpārdzīvo.
12.07.2015 15:02 |

Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Var jau saprast bērnu domāšanu - nedēļu prom no mājām, kabatas nauda iedota - nu tik būs, nu tik svinēsim, ēdīsim ko gribēsim!

Nu bet tieši tā! Tie ir BĒRNI!!! Viņi varbūt arī saprot to saistību starp auzu putru brokastīs un gana spēka izturēt līdz pusdienām utt., bet nu ne jau viņi savu kabatsnaudu tērēs karbonādei lielveikalā :D
Es tomēr uzskatu, ka tas ir pieaugušo uzdevums, parūpēties par šiem mazajiem bērniem un panākt, ka tiek paēsts, padzerts, atbilstošas drēbes uzvilktas (dziedātāji bija pārsaluši tajā mēģinājumā), laicīgi iets gulēt utt. utjp.
12.07.2015 15:04 |

Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Dziedāt un dejot - nenormāla slodze

Esi mēģinājusi nodarboties ar sportu? Labāk nē, jo tad tu nomirtu no tās slodzes.

A esi pamēģinājis/usi nodejot 5/6 dienas pēc kārtas no agra rīta līdz vēlam vakaram? Esi pamēģinājis izdejot kaut vienu sarežģītas horeogrāfijas tautas deju? Ja neesi, tad pamēģini un beidz muldēt ;)

Dziedāt patiesībā ir vēl grūtāk kā dejot, jo kā jau pirmīt minēju - ilgstoši stāvot palēlinās asins cirkulācija, sirdij ir jāstrādā daudz smagāk, lai pumpētu tās asisinis pa visu ķermeni un + ja vēl ir auksts un tā nenormālā stāvēšana uz vietas ir visu dienu vairākas dienas pēc kārtas + švaka ēdināšana, slikts nakts miers...nu nav jābrīnās, ka rezultāts ir tāds kāds viņš ir, jo galu galā runa ir par maziem bērniem, augošu organismu, kuram ir krietni citādākas vajadzības kā pieaugušajam.
12.07.2015 15:08 |

Reitings 3925
Es tomēr uzskatu, ka tas ir pieaugušo uzdevums, parūpēties par šiem mazajiem bērniem un panākt, ka tiek paēsts, padzerts, atbilstošas drēbes uzvilktas (dziedātāji bija pārsaluši tajā mēģinājumā), laicīgi iets gulēt utt. utjp.

+++

Par bernu dienas režīmu ir atbildīgi pieaugušiem. Pieaugušajiem ir japrot izvērtēt kādas dienas aktivitātes ir bernam piemērotas un kādas bernam ir nepieciešamības šo aktivitāšu laikā.
Nevar no bērna prasīt pieauguša cilvēka disciplīnu un izturību.
12.07.2015 15:09 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Vai dziesmu un deju svētki ir piespiedu pasākums? Negribi - nepiedalies - neģībsti. Braucot uz šādu pasākumu, vecāki zina, kas būs jādara viņu bērniem, jādejo, jādzied ļoti daudz, jo tā ir pasākuma jēga, jebkādos apstākļos, saulē vai lietū. Šis pasākums nenotiek pirmo gadu un katru reizi ir vai nu svelme vai negaiss vai ģībšanas un citas lietas, tas viss pieder pie tik liela mēroga pasākuma, nu ja vecāks negrib, lai tur piedalās viņa bērns, tad nelaiž un viss, nav problēmas.
12.07.2015 15:11 |

Reitings 47
Mrs.A

pamēģini paspēlēt basketbolu un skriet vislaik turp un atpakaļ, tāpat futbolu - 90m turp un atpakaļ

un tad muldi ka kkāda dejošana vaid ziedāšana ir slodze nereālākā
12.07.2015 15:11 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
To, kas tur notiek sapratīs tikai tie, kas paši ir kādreiz piedalījušies. Pagājušos Vispārējos Dziesmu un Deju svētkos,kad es piedalījos, mums bija reizes,kad visu dienu bija jāpavada uz laukuma,pusdienas bija kkur, ja nemaldos ap plkst. 13.00. Maizes gabals, ābols, ūdens un cīsiņš. Normāli ne? un vakariņas tik 2 naktī. Labi, par brokastīm, vakariņām es nesūdzos, baroja ļoti labi, bet pusdienas bija zem katras kritikas. Kamēr citiem kolektīviem bija teltis un normālas pusdienas kur paēst, mūsu, atvainojos, stulbā pašvaldība neko vairāk nevarēja atļauties.
12.07.2015 15:16 |

Reitings 12
Reģ: 12.07.2015
Pati biju Dziesmu un deju svētkos, run
12.07.2015 15:19 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
piedalījos iepriekšējos dziesmu svētkos, biju tīņu vecumā, un saprotu, ka mazajiem var būt slikti no tā visa. mums arī bija dienas, kad pusdienās bija sausas bulciņas un āboli, atceros to lielo neapmierinātību ar ēdināšanu. bet nu neko, izdzīvojām.
skatījos no rīta gājienu un nesapratu, tiešām kaut kādu baumu dēļ, daļa kolektīvu neaizgāja šodien gājienā!? ja tā, tad stulbi un bēdīgi :/
12.07.2015 15:23 |

Reitings 12
Reģ: 12.07.2015
Ups! :-D
Tātad, kā jau teicu - pati biju dziesmu un deju svētkos, ēdiens bija normāls, bet tiešām ļoti maz no kā nevar īsti labi paēst, kā arī pārsvarā ēdiens bija auksts :-( Runājot par slodzi - jā, slodze bija, īpaši mēģinājumu dienās. Es pati ēdu tur ļoti maz, jo daudz kas man tur negaršoja, gulēju arī maz, bet viss kārtībā. Nezinu. :-/ Vispār, skumji, ka tā. Galīgi dēļ šī negribējās iet tajā gājienā. :-/
12.07.2015 15:24 |

Reitings 3925
palomare, ko Tu gribi teikt, ka bernus un tīņus var izdzīt kā vien ienāk prātā, jo piedalīšanās ir brīvprātīga? Tev liekas ka berni ir lopi kaut kādi vai?
12.07.2015 15:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits