Bērnu ģībšana ''Dziesmu svētkos''.

Reitings 230
Reģ: 20.01.2015
Daudz sociālajos tīklos runā par to, ka šī bērnu ģībšana ir organizatoru vaina, ka šie nomokot bērnus, ka nedodot normālu pārtiku, bet patiesībā tā ir pašu dalībnieku vaina. Tā vietā, lai izvēlētos normālu, sabalansētu pārtiku, ko piedāvā organizatori tie izvēlas pirkt vietējos veikalos čipšus, limonādes, cepumus, un šeit tam arī visam ir sekas. Kurš liek dalībniekiem pēc mēģinājuma staigāt pa Rīgu? Ja esi noguris - dodies uz nakstsmītni un atpūties.

Pa lielam šis viss ir sekas ''eiropas standartiem'' ēdināšanā, bērnu audzināšanā, fiziskās sagatavotības trūkumā.
12.07.2015 14:29 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Wtf? Kurš mūsdienas atskaitot penžus ēd mannu un prosu?
Butu doti viniek cipsi un limpenes, tu te blautu, ka bernus inde nost, butu labas putras devusi.
14.07.2015 12:45 |

Reitings 7682
*viniem
14.07.2015 12:46 |

Reitings 7682
. Pusdienaas gala mums tika iedota jeela
Ja tavam bernam tik tiesam tika iedota JELA gala, ceru, ka pasudzejies ne tikai cosmo. Gudri d*rst nav malku cirst.
14.07.2015 12:47 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
speet par sevi pashiem paruupeeties ( kaut vai 8gadiigam un tomeer-pamazaam), uznemt shkidrumu, regulaari eest, nestaaveet kaa saalstabam, bet ik peec laika kaut vai minimaali pakustinaat loceklus, mekleet eenu

Tev berni ir? No bernu psiholoģijas kaut ko saproti?

Tusiņā bērns par tādam lietam aizmirst, lai arī iepriekš butu visu labi zinājis. Prieks tam ir domāti pieaugušie lai bernam atgādinātu paņemt ūdens pudeli, lai piekodinātu, ka sliktas pašsajūtas gadījuma vajag piesēst nevis stāvēt lidz absolūtam spēku izsīkumam. Atpūties cilveks tomēr arī strada labak nekā totāli izdzits.

Vakar pa TV intervēja meiteni svētku dalībnieci, viņai palika grūti stāvēt un apsēdās, bet vecākas meitenes viņu kaunināja, ka nav ko sēdēt ir jāceļas un jāiziet. Uz mazu meiteni tas atstāj pietiekošu psiholoģisko efektu. Nu nav mūsu kultūra pieņemta empātija pret līdzcilvēkiem. Tada lieta kā atpūta ir praktiski grēks.
14.07.2015 12:56 |

10 gadi
Reitings 847
Reģ: 17.10.2013
beibe.marta , nu ne pilnigi jela, bet nu nelidz galam pagatavota.
14.07.2015 13:04 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man beernu nav, bet es zinu, ka mana mamma pirms pasaakuma man buutu taadu izdziivoshanas instrukciju iekalusi galvaa, kas man buutu paliidzeejusi izvairiities no nepatiikamaam situaacijaam. Es tieshi uzskatu, ka atbildiiba ir arii vecaakiem, kas audzina beernu maajaas, audzinaataajiem, kas pieskata pasaakuma laikaa un tikai peec tam paareejiem faktoriem.
Runa ir arii par to, ka vairums veelas, lai apstaakli buutu perfekti, pasham neko neieguldot. Bet dziivee taa nekad nebuus.
14.07.2015 13:10 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
porcijas- mazas.

dīvaini, bet bērni ē mazāk nekā pieaugušie ! :D
14.07.2015 13:10 |

Reitings 111
Reģ: 03.07.2013
Lielākā daļa organizatoru vainas. Viņi atkarībā no bērniem saņēma par to algu un ne sliktu. Pagājušajos svētkos bija liels karstums un daudziem bija slikti tieši tādēļ un pat tad nebija tādā daudzumā. Cilvēki, kas to organizēja, nodarbojas ne ar to, kas viņiem būtu jādara. Sarakstīt, kaut kādus virtuālus plānus uz papīra viens, bet realizēt dzīvē kas cits. Ja nav izpratnes un zināšanu, vajadzēja paaicināt kādu mediķi-konsultantu no malas, lai normāli visu saplānotu. Vai tas viss tika darīts? Kāpēc ļoti daudzi sūdzējās, ka dušās beidzās karstais ūdens, kā tas vispār iespējams? Karstais ēdiens tikai no trešās dienas - murgs kaut kāds. Līdzekļi izsniegti, bei izmantoti nesaprotami kā?
14.07.2015 13:26 |

Reitings 3925
Jackie, organizatori nevar izvairīties no tā ka būs berni kuriem vecāki ir lohi. Es vispār nesaprotu kā vecāki varēja neiedot berniem lidzi kādas siltākas drēbes, bet redz tādi moroņi atradās.

Organizatori tomēr var izdarīt tādu sīkumu kā sastādīt sarakstu ar to kas berniem nepieciesams, nešaubos ka ir tādas lietas par kuram neiedomājas ari atbildīgi vecāki. Var taču no augšas piekodina ansambļu uzraudzītājus lai parūpējas par to ka berniem katram ir sava ūdens pudele lidzi kas ir pieejama jebkura bridi, musli batoniņš enerģijas atjaunošanai. Nu tadi it kā sīkumi, bet pietiekoši svarīgi. Es nezinu, tiem ansambļu pieskatītājiem kas gabals nokristu ja informētu bernus neignorēt sliktu pašsajūtu? Tad vismaz nebutu tā citi kaunina tos kas atļāvusies piesēsties.

Man berni vienmer ir nodrošināti ar visu nepieciešamo, bet es zinu ka citi nav un ja es esmu organizators, tad par svarīgāko uzskatu ir jāinformē vecāki un bernu uzraugi. Tas taču nesāp galu galā.
14.07.2015 13:28 |

Reitings 12
Reģ: 12.07.2015
Mūsu skolā dzīvoja gan dejotāji, gan dziedātāji un visiem ēdiens bija vienāds. Jautājums, tad kapēc pārsvarā ģība dziedātāji? Jo neesmu dzirdējusi, ka būtu ģībuši dejotāji, nē, nu gan jau kāds noģība, bet ne tā kā dziedātāji. Mūsdienās bērni ir tik ļoti izlepuši, pieraduši ēst frī kartupelīšus ar fileju. Visiem sagādāja ēdienu, nebija tā, ka ēdiena nav vispār, bija, bet ēst vai neēst - tas jau ir katra paša ziņā! ;-) Un tas, ka kāds bērniņš ir veģetārietis vai vegāns, vai neēd to, to to un vēl 101 lietu, tā jau nav organizatoru vaina(t) Un vispār nebiju redzējusi, ka kāds no dejotājiem iet knapi kājas vilkdams. (t);-)
Bet vispār smieklīgi palasīt kā te lielās zinātājas komentē un komentārs sākas ar - Pati tur nebiju, bet.... un sākas lielā muldēšana, hehe :-D:-D
14.07.2015 13:53 |

Reitings 12
Reģ: 12.07.2015
Alexxa :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Sasmīdināji, pirms kaut ko raksti, pārbaudi informāciju!(t) Noģība tikai ap 50 bērniem, bet tie 500 bija vispār kopā tajā dienā (?) kuri gājuši pie mediķiem vispār, piemēram uz pirksta plāksterīti uzlīmēt.:-D
14.07.2015 13:55 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Vatson, piekriitu)
14.07.2015 14:04 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Nemudrī, Skylnn!!!

Jautājums, tad kapēc pārsvarā ģība dziedātāji? Jo neesmu dzirdējusi, ka būtu ģībuši dejotāji, nē, nu gan jau kāds noģība, bet ne tā kā dziedātāji. Mūsdienās bērni ir tik ļoti izlepuši, pieraduši ēst frī kartupelīšus ar fileju.

Es Tev kā ārsts iesaku palasīt par vazovagālām reakcijām, īpaši vazovagālu sinkopi. Un tad vērt vaļā muti un bļaut.
14.07.2015 14:13 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Es vispār nesaprotu kā vecāki varēja neiedot berniem lidzi kādas siltākas drēbes, bet redz tādi moroņi atradās.

Gribas iebilst. Man piektdien bija uz pāris stundām pieskatāms 8 gadus vecs puika. (Ne no svētku dalībniekiem). Ārā diezgan vēss, nedaudz smidzina lietus. Bērnam bija iedota līdzi siltā jaka un lietusmētelis, taču viņš pats uzskatīja, ka viņam šie apģērba gabali nav nepieciešami, ka nav tik auksts. Tikai, kad pateicu, ka jāuzvelk, tad uzvilka.
Tā, ka tik pat labi bērniem varēja būt tās jakas un manā skatījumā audzinātājai bija tomēr jāpaskatās līdzi, lai tāda vecuma bērniem ir līdzi somā jaka, galvassega un ūdens. Bērnam pašam var šķist, ka viņš bez tā var iztikt un tāpēc atstāt to mītnes vietā.
14.07.2015 14:13 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Skylnn, ja veselības ministrs un kultūras ministre runā par 500 ģībējiem, tātad neredzu iemeslu viņiem neticēt. Raidījums, kur šī informācija atrodama, bija no rīta TV24.
Pat, ja runa ir arī par tiem, kam vajadzēja plāksterus, tad, ņemot vērā, ka iepriekšējos pasākumos pie mediķiem bija vērsušies mazāk, kā 100 bērnu, tad pēkšņs šī cipara pieckāršojums tik un tā ir pietiekams pamats pārbaudīt, kas tur notika un kāpēc tik daudziem bērniem vajadzēja ārstu, ja iepriekšējos pasākumos šis cipars bija 5x mazāks.
14.07.2015 14:22 |

Reitings 3925
Nu teica, ka bērns vispār neesot lidzi paņēmis siltākas. Kur vecāki skatījās es tiesām nesaprotu. Par šiem gadījumiem es runāju.
Jā zinu ka berniem ir sava izpratne par to kas viniem ir vai nav vajadzigs :D bet tam savukārt domāti pieaugusi kas bernus pieskata.
Vecāku atbildība ir nodrosinat bernu ar visu nepieciešamo. Organizētāju atbildība ir informēt par to kas nepieciesams. Ansambļu vadītāju/skolotāju utt atbildība ir lai berni liktu lieta nepieciešamas lietas, lai atbilstosi saģērbjas, dzer ūdeni utt
Šādā pasākuma atbildība ir dalīta. Kad viens no atbildīgajiem nav savos uzdevumu augstumos, cieš jau berni. Es zinu kada Latvija ir skolotāju bernu aprūpes kultūra, pareizāk sakot, nekāda. No visu atbildīgo bara vecāku ir tie kas reāli visvairāk rūpējas un kuriem rūp savi berni. Kā atbildīgs vecāks savu atvasi var laist uz šādu pasākumu es tiesām nezinu.
14.07.2015 14:27 |

Reitings 3925
Šis ir kartējais gadījums kas pierada ka krīzes pie mums risināt nemāk un pat negrib. Es nekādi nevaru saprast kapec mūsu valsti valsts mēroga sūdus meģina risināt liekot atkāpties ministram/premjeram/valdībai? :D Ministrei vajadzēja uz karstam pēdām noorganizēt ātru un operatīvu izmeklēšanu, bet nē, šī atceļ gājienu, kurā tāpat visi aiziet. :D Jeibogu, lielāku rīcībsajēgas impotenci ir grūti iedomāties.
14.07.2015 14:36 |

Reitings 2
Reģ: 14.07.2015
Palasīju mazliet komentārus un brīnos par tiem cilvēkiem,kuri apgalvo,ka bērni ir vainīgi pie tā,ka kārtīgi nepaēd un neguļ.Tātad:
1.Es pati biju dalībnieks.17 gadi,11.klase.Un pat man bija grūti izturēt gandrīz 12 stundu slodzi.
2.Ja ir 12 stundu slodze,tad pa kuru laiku,lai bērns izguļas un pie kā ir vainīgs?
3.Pa ,kuru laiku,lai viņš normāli paēd un,kur ,lai īsti arī dabū to normālo pārtiku?Saldējuma vai cukur vates kioskā?+Pēc pieredzes varu apstiprināt,ka gaļa ,kuru deva pusdienās nebija līdz galam pagatavota.
4.Jāpadomā arī par to,ka daudzi bērni bija ne no Rīgas un bija izmesti no komforta zonas.Tas ir-Jāguļ svešās telpās,uz matrača iespējams bez vecākiem,jo diezin vai visiem bērniem bija spējīgi atbraukt līdz vecāki :-/
5.Neaizmirsīsim iespēju,ka daļa no cietušajiem varbūt bija astmātiķi vai ar epilepsijas lēkmēm un ar ēdienu nebija nekāda sakar.
6.Es nekādā gadījumā pie nekā nevainoju organizātorus ,jo tas tik tiešām ir liels darbs lielākos LV svētkus sagatavot 4 dienās,un lielākā daļa no bērniem,kuri piedalījās bija no mūzikas skolām(tāpat kā es) un jau iepriekš bija pieraduši pie slodzes,ejot divās skolās.Bet no otras puses arī nevajag bez iemesla apvainot bērnus,ka viņiem palicis sliktijo viņi mājās sēžot pie datora un ēdot čipsus.Atvainojos,bet tas nu tik tiešām ir pamatīgi nolietots teksts (t)
14.07.2015 14:54 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
Vecaki atlaujot berniem iet uz so pasakumu bija lieliski informeti cik liela slodze ta ir. Bet vai taja bridi viniem tas intereseja? Svarigak bija redzet savu puukdupsi dejojam/dziedam.

VATSONS man izrāva vārdus no mutes.
Mani nebeidz izbrīnīt cilvēki kas 21. gs savā domāšanā nav tikusi talāk industriālas revolūcijas periodu.

Dziesmu svētki ir kultūras pasākums, kultūras! Tā nav armija. Pilnvērtīgs miegs un ēdiens (ūdens tai skaita) ir cilvēktiesības , kuras indivīdam pienākas neatkarīgi no tā vai pasākums ir brīvprātīgs vai nē. Brīvprātīgums neatceļ nepieciešamību pec miega, ēdiena un daudz maz panesama dienas režīma.
Latviesu berni nav nemaz tik izlutināti kā te stāsta, jūs te izlutinātus bernus redzejusi neesat.
Vakar Panorāmā stāstīja ka berniem esot bijusi manna un prosa. Wtf? Kurš mūsdienas atskaitot penžus ēd mannu un prosu?

Ja jums cilvēki liekas ka šādi organizēts pasākums ir pieņemams, tad jūs labākā valsti dzīvot neesat pelnījusi.
14.07.2015 15:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits