Darba intervija - krievu valodā.

Reitings 770
Reģ: 29.01.2009
Sveikas meitenes,
man ir radies jautājums - vai pēc likuma var darba intervija būt tikai krievu valodā?
08.07.2015 19:40 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Kā jau rakstā bija teikts, pēc likuma, darba intervijai jānotiek valsts valodā, uz svešvalodu pāriet, lai pārbaudītu valodu zināšanas, kas izklausās pavisam loģiski. Un, jā, likumā arī ir skaidri teikts, ka valsts valoda ir jāpārzin strādājot. Tātad "maisiņš vaig" neder.
Tikai otra puse - likums jau mūsu valstī netiek ievērots... tā kā.
Vispār , bez tabu bija sižets, ka pat darba sludinājums nedrīkst būt tikai krievu valodā.
09.07.2015 00:39 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Ja šajā darbā jārunā tikai krieviski, tad varbūt tas būtu pieņemami, lai gan man grūti iedomāties tādu darbu Latvijā.
Bet, ja tas ir vienkārši tāpēc, ka intervijas vadītājs ir krievs un viņam neienāk prātā, ka kāds varētu krieviski nesaprast, tad es gan pirmkārt, runātu ar viņu latviski un, otrkārt, pieprasītu, lai arī viņš to dara. Ja nē, tad vienkārši pagrieztos un aizietu. Man tāds darbs nav vajadzīgs.
09.07.2015 11:47 |

Reitings 131
Reģ: 03.06.2011
Jebkurā situācijā ir jābūt pieklājīgam un respektēt intervējamo. Nekas traks, ja darba intervijas/pārrunas notiek krievu valodā (ja ir pieprasījums, kāpēc gan nē), bet tad pretendents ir jābrīdina iepriekš. Ja intervijai jānotiek tikai svešvalodā, tad pretendentam pirms intervijas varētu uzzvanīt un uzjautāt, vai viņš/viņa piekrīt tam. Tādējādi, tiktu ietaupīti nervi, nauda un citi resursi.
09.07.2015 12:41 |

Reitings 5
Reģ: 12.05.2015
Nav likuma, ka intervija nevar noritēt svešvalodā.

Piemēram, ir starptautiski uzņēmumi, kuros LV valodu vispār neizmanto (tik kolēģi savā starpā...), tādēļ intervijas, CV, motivācijas vēstules utt., tiek sūtītas tikai angliski.

nedomāju, ka tas ir kāds pārkāpums, ja intervija nenotiek latviešu valodā.
09.07.2015 12:50 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Es vadu intervijas angļu valodā, jo nerunāju tekoši vietējā valodā. Ja pretendents nevar ar mani normāli sarunāties, tad kādas vispār mums var būt darba attiecības? Tāpēc man šķiet pilnīgi normāli, ja intervija notiek citā valodā pie noteikuma, ka vakances prasībās konkrētā valoda ir norādīta.
09.07.2015 12:54 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Kate40, uz kuru rakstu Jūs atsaucaties?
Jau noskaidrojām, ka Darba likumā par intervijas valodu nekas nav minēts...
10.07.2015 17:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)