Esmu tur mācījusies, bet otrā kursa vidū pametu studijas, jo nepatika.
Pirmais kurss bija diez gan viegls. Daudz laika jāpavada koledžā. Kā jau augstāk minēja, jāzubrī vispārīgā medicīna, anatomija. Arī fizika. Kad es studēju tad bija arī vairāki priekšmeti kuriem jēgu līdz šim neesmu sapratusi un lekcijas šajos priekšmetos kā likums bija diez gan daudz. Prakse Biķernieku slimnīcā - valsts apdegumu centrā. Es to saucu par mazo "māsu praksīti", jo jāmācās veikt intravenozā injekcija, i/v katetru ievadīšana un i/m injekcijas. Iesiet pie pacientiem skatīsieties, jauksiet medikamentus utt. Manam kursam bija ļoti daudz ieskaites jākārto mutiski - anatomija, arī vispārīgā medicīna.. Pirmā kursa beigās sāksiet braukt uz Stradiņiem un mācīties rentgenanatomiju.
Otrajā kursā praktiski viss laiks tiks pavadīts Stradiņos, mazliet arī Biķerniekos un koledžā. Ļoti daudz lekciju un prakses. Būs dienas kad būs jāpavada Stradiņos no 9 rītā līdz 18:00 vakarā.. Diez gan smagi.
Kas man nepatika - šajā koledžas programmā studenti ir kā bērni. Jāatskaitās par katru kavējumu, par katru sliktāku atzīmi, jānes ārstu zīmes. Bet tas tieši no katedras vadītājas puses. Viņa mīl auklēties. Kad lekcijas notika koledžā vēl bija ok, bet kad sākas Stradiņos tad bardaks. Pasniedzēji ir ārsti un viņiem nekad nav laika. Lekcija sākas konkrētā laikā, bet pasniedzējs kavē - 30 min līdz pat stundai un pat vairāk.. Beigās atnāk un pasaka lai ejam mājās. Lekciju telpā nav galdu - sēdi un raksti klēpi.. Jārēķinās, ka mācību materiālu rentgenanatomijā latviešu valodā praktiski nav. Ir tikai angliski, bet ļoti maz ir piejams skolas bibliotēka ja ir tad tikai uz vietas un bibliotēkā arī strādā tikai līdz 17:00.. Čakarīgi..
Jārēķinās, ka būs ļoti grūti, bet galvenais, lai patīk tas ko mācies, tad jau viss būs kārtībā. Man patika pirmais kurss, jo mācījāmies pašus pamatus anatomija vispār bija fantastiska un es dievināju pasniedzēju, kas ir arī skolas direktore.. Otrajā kursā sākas jau tā topošā amata specifika un tā man nu nemaz nepatika..