Ja kādam nepatīk Freiberga un Bērziņš, tad tas ir "antilatvisms" :D? Man arī vairāki ebreji nepatīk, un arī daži latvieši, krievi, poļi un ukraiņi, nu un kāds tam sakars ar antisemītismu vai nacismu vai šovinismu utt.?
Man ļoti patīk ebreji un ikdienā strādāju ar Holokausta sekām, bet polārie viedokļi un kaut kādas aprobežotās tēzes man tiešām ļoti nepatīk.
Nevajag nepatiku pret konkrētām personālijām uzreiz uzskatīt par antisemītismu :)
bet par Palestīnas un Izraēlas konfliktu pašiem ebrejiem ir dalītas jūtas un ļoti atšķirīgi viedokļi.
Bet īpašuma atdošana, diemžēl, ir baigā problēma pašas ebreju kopienas dēļ, mūsu valsti pat speciālo komisiju izveidoja, bet nepalīdz, jo vienotā viedokļa nav pašu ebreju vidū. Par ko pilnīgi sāp sirds.
Bet, protams, vienmēr, pastāvēs viedokļi no sērijas: "Visi krievi...s", "Visi latvieši....s", "Visi ebreji....s". Bet tas ir neiecietība, nepietiekams takta un izglītības līmenis un šaurais redzesloks, vai arī ļoti sens un dziļš aizvainojums ģenētiskā līmenī... Bet var jau traktēt "pa savam". Un brēkt par 16. martu. Pazīstu personīgi cilvēkus, kuri liek ziedus gan 16. martā, gan 4. jūnija (daži arī 9. maijā), un tas nav ne divkosība, ne liekulība, ne sēdēšana uz diviem krēsliem, bet dažādu skumju Latvijas vēstures momentu pieminēšana.