Šobrīd jau gadu kā esmu atpakaļ savā dzimtajā pilsētā. No Rīgas tālu, maza, bet skaista pilsēta Kurzemē. Ikdiena rit mierīgi, bez burzmas, steidzīgiem cilvēkiem, automašīnu sastrēgumiem, kņadas un trokšņa. Tajā pašā laikā pilsēta nav izmirusi. Šeit ir 4 bērnudārzi, 1 pamatskola, 4 vidusskolas, 1 prof.vidusskola un augstskolas filiāle. Nav pensionāru īpatsvars, iedzīvotāji te ir gan jauni, gan veci. Lai gan vairāk laikam ir bērni, skolēni un tad pieaugušie, kuriem jau ģimene un bērni, un pensionāri, tādu studenta vecumu cilvēki te pamaz. Veikalu daudz- gan pārtikas, gan apģērbu, gan grāmatnīcas. Ir sporta skola, mūzikas skola un mākslas skola, kā arī bibliotēka. Liela slimnīca. Ā, un ļoti daudzi skaistumkopšanas saloni. Tātad- viss, kas nepieciešams, lai nejustos kā mucā dzīvotu, teorētiski šeit ir, bet! Trūkst darba vietu- ja atrodi darbu, tad tur arī bez maz vai sēdi visu mūžu, lai arī cik ļoti gribētos iet prom, jo kaut ko citu grūti atrast. Uz ielas izejot nekad nebūs tā, ka pastaigas laikā vai gājienā uz veikalu, nesatiksi nevienu pazīstamu seju. Viss ir priekš manis pārāk rāms, mierīgs, paredzams un neinteresants. Bet, ja gribas te audzināt bērnus, tad lieliski apstākļi.
Pati gan pavisam drīz atkal no šejienes došos prom un esmu priecīga, ka tā. Man te patīk labāk atbraukt tikai, lai paciemotos.