Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vajag pārmaiņas

 
Reitings 2
Reģ: 07.06.2012
Sveikas, meitenes! Griežos pie Jums pēc padoma.
Lieta sekojoša, esmu 21 gadus jauna meitene, pašreiz strādāju ārzemēs par istabeni(2 gadus jau), kā jau noprotat, darbs ir tas, kas mani pašreiz spiež gar zemi. Vēlos ļoti kk mainīt, piebildīšu, ka šis ir arī mans pirmais darbs. Bet es nespēju saņemties kk iesākt, šeit kur esmu es, savādākā sfērā darbu ir grūti atrast iebraucējiem, tad domāju atgriezties Lv, bet biedē, ka neatradīšu labu darbu, kā sacīt jāsaka, bail mainīt kk krasi, neiekrītot vēl lielākā bedrē. Man nevajag labu amatu, vienīgais, ko vēlos ir redzēt rezultātu tam ko daru, būt kustībā, komunicēt ar cilvēkiem, mācīties, iegūt pieredzi profesionālā ziņā utt. Arī studeju pašreiz e-studiju veidā, tieši to, kas man ļoti interesē, bet studijas beigšu pēc 3 gadiem, tad nu domāju, vai šo trīs gadu laikā ir vērts darīt darbu, kas nerada prieku, smacē. Man ir ļoti labas attiecības ar priekšniecību, nevarētu teikt, ka man riebjas mans priekšnieks utt. man riebjas tieši tas, ko es daru. Bet strādāju dēļ labās algas, zinu, ka LV par tādu algu varēšu aizmirst. Ir tik ļoti pierasts pie finansiālas brīvības(protams, ierobežotas, bet varu atļauties daudz ikdienišķu sīkumu). īsti arī uz LV negribu atpakaļ, bet arī šo darbu negribu darīt. Laikam izklausos diezgan nesaprotama. Bet varbūt, kāda var dot kādu padomu vai kādu iedvesmu, kas man tik ļoti trūkst šobrīd. Vai arī esat iestrēgušas kādreiz darbā un nezinājāt, ko darīt tālāk? varbūt kāda ir krasi kaut ko mainījusi un var padalīties? Vienu vārdu sakot, ko Jūs ieteiktu darīt man?:-)
30.06.2015 17:33 |
 
Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Ja nav noslepums, par kuru valsti ir runa?
Manuprat, viesnica tiesam ir ta iestade, kur ir iespejams kapt pa karjeras kapnem.
Ja labas attiecibas ar prieksniecibu, varbut var likt cita departamenta, piemeram, uz edinashanu vai banketiem, protams ja ir atbilstosas valodas zinasanas.
Ja ir laiks, varbut ir kada ideja un papildus darboties patstavigi :)
30.06.2015 17:47 |
 
Reitings 2
Reģ: 07.06.2012
Jā, ir valodas trūkums un vēl tas, ka nestrādāju zem viesnīcas, bet kā caur firmas, kura veic ārpakalpojumus tīrīšanas sfērā un viesnīca ir noalgojusi tieši firmu, kurā strādāju. Un jā, runa iet par Zviedriju;) Ir salīdzinoši grūti, izvirzīties tālāk, nezinu pat kā!
30.06.2015 18:53 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Esmu kaimiņos, Somijā :)
Protams, ka ir grūti izsisties svešā valstī, krietni grūtāk kā Latvijā. Tu vienmēr būsi iebraucēja un, kamēr nerunāsi tekoši zviedru valodā, Tev ir jābūt galvas tiesu pārākai par vietējiem darba meklētājiem kādā konkrētā jomā. Bet šis nav tas gadījums, tāpēc iesaku mācīties valodu. Zviedru valoda nav grūta, dažu mēnešu laikā noteikti ir iespējams apgūt, ja cītīgi mācies.
Īsti nezinu kā ir Zviedrijā, bet Somijā, ja iepriekš esi maksājis nodokļus, tad studējot saņem pieklājīgu stipendiju, par kuru iespējams izdzīvot, painteresējies par šo iespēju! Lai gan nākamajam mācību gadam sen kā par vēlu pieteikties, taču varbūt aiznākamajam, ja ir mērķis palikt Zviedrijā.
Esmu arī novērojusi, ka iebraucēji ir gatavi strādāt par zemāku atalgojumu kā vietējie, tā ka tur arī varbūt ir kādas iespējams. Kādās ēdināšanas iestādēs, pastā, veikalos melnie darbiņi, u.tml.
Izlem, ko vēlies redzēt gala rezultātā un uz to arī virzies! Lai veicas!
30.06.2015 19:07 |
 
Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Domāju, ka visbūtiskāk ir saprast, ko vēlies nākotnē - palikt Zviedrijā vai arī atgriezties Latvijā. Attiecīgi tad Tavā vietā pieņemtu lēmumu vai nu intensīvi apgūt zviedru valodu, lai varētu mainīt darbu uz kādu kvalificētāku, vai arī iekrāt naudu, lai atgrieztos Latvijā un uzsāktu darbu savā iecerētajā jomā - kaut no pašas apakšas, bet tajā jomā. Dotu sev konkrētu termiņu mērķa izpildei, piemēram, gadu.
30.06.2015 19:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits