Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Palikt bez darba

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Labrīt.
Jautājums tām kuras ir bijušas bezdarbniekos.
Šobrīd nepārtraukti strādāju 5 gadus, un esmu izlēmusi aiziet no darba, formāli zinu kā tas notiek, esmu iepazinusies ar informāciju, bet kā ir praktiski.
Kad bijāt bezdarbniekos, vai izmantojāt pārkvalificēšanās iespējas, vai izmantojāt iespējas apmeklēt kursus, vai ieguvāt no tā kaut ko un vai atradāt labāku darbu un cik ilgā laikā? ;-)
30.06.2015 08:52 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Cik ilgi plāno būt bez darba? Un par kuru pilsētu runājam?

Mazie, īsie 1-2 dienu kursiņi ir pieejami kaut vai uzreiz, un teikšu tā - es tādos esmu iemācījusies noderīgas lietas! Bet saukt to par nopietni pārkvalificēšanos nevar.

Tie 150 akadēmisko stundu (drusku virs mēneša, kuirsi katru dienu) kursi (internetā saucas kursi ar NVA kuponiem) ir forši, cik dzirdēts, bet izstāvēt uz tādiem kursiem rindu (konkrēti Rīgā) nav ne mēneša, ne divu jautājums.

Ja tu esi jauniete (zem 25? vai zem 29?) tad ir vēl papildus interesantas opcijas.
30.06.2015 09:26 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Plānoju tik ilgi kamēr atradīšu darbu kur vēlos strādāt un kur piedāvā normālu algu. Man ir 25 gadi.
Un neatrodos Rīgā, bet citā pilsētā, kas nav tālu no Rīgas, darbu meklēšu Rīgā.
Paldies 57days par atbildi :-)
30.06.2015 09:29 |

Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Protams, varbūt mans ieteikums tev nepatiks, bet silti ieteiktu labāk strādāt līdz tam brīdim, kad būsi atradusi otro darbu, citādi paliksi bez naudas. Jā, zinu, bezdarbnieks pabalsts ir bijušās algas 50% apmērā sākuma mēnešos, pēc tam mazāk, bet tas ir vienalga nežēlīgi maz, turklāt darbu, ja vien tu nevēlies strādāt gaterī, maximā vai rimi, atrast ir pagrūti.
30.06.2015 09:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu, piesakies uz visiem kursiem un visām sakarīgajām opcijām, ko piedāvā!

Ja NVA nodaļa ir Rīgā, tad rindas uz kursiem būs lielākas, nekā ne-Rīgas NVA nodaļā. Kur darbu meklēsi, tas ir cits jautājums.

Noteikti painteresējies par jauniešu programmām! tur tiešām pārkvalificē, cik dzirdēts, piedāvā prakses iespējas utt.
30.06.2015 09:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits