Sveikas! Vakar iestājos bezdarbniekos, lai saņemtu pabalstu, par kura izsniegšanu jau šaubos. No darba aizgāju,jo plānoju vasaru pavadīt brīvi (izbraukumos, ciemiņos,pasākumos, pie vecākiem laukos utt.), un aizgāju uz bezdarbniekiem, lai vismaz kaut kādu naudiņu maksā. Tā kā mana dzīvesvietas adrese mainīsies,un nebūšu tajā datumā Rīgā es fiziski nespēšu nokļūt Rīgā, lai apmeklētu jauniešu konsultācīju, kura man arī nav vajadzīga. Uz kuru esmu bijusi vairākas reizes gan skolas laikā, gan individuāli,gan i-neta ir pildīti testi. Es pati spēju uzzināt,kas mani interesē un vasaras beigās atrast piemērotāku darbu. Uzjautājot darbiniecei, vai tas ir obligāts pasākums, saņēmu kaudzi negatīvu tekstu, ar domu, ko tad vispār esmu atvilkusies,nevajadzēja nākt utt. Atbilde ir vienkārša-lai saņemtu naudu nevis apmeklētu to, kas man jau "kaklā" sēž. Tad mani jautājumi ir sekojoši:
1) vai ir iespējams ziņot elektroniski, par pasākuma neapmeklēšanu? Ar norādi, ka neatdradīšos tajā brīdī Rīgā. Vai tas ir pietiekami priekš paskaidrojuma?
2) Kad uzzināšu, ka man nemaksās pabalstu, ir zolīdi uzreiz iet prom no bezdarbniekiem? Vai kāda tā ir darījusi?
Piebildīšu, ka negāju uz turieni, lai man palīdz atrast darbu, lai kāds man mutē karotīti bāž ar darba piedāvājumiem,es gāju tīri pabalsta dēļ. Ne fiziski, ne finasiāli nespēšu atļauties izbraukāt pa visiem viņu norādītajiem pasākumiem,tāpēc cerēšu uz atbildēm ,jo nezinu kā pareizāk rīkoties (t)