Lāsti, ļaunā acs

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 05.01.2013
Nelaime pēc nelaimes... Pēdējās nedēļas laikā mani un manus mīļos ir pārsteigušas nelaimes un ķibeles. Vienā dienas laikā aiziet divi radinieki, nomirst mājdzīvnieks, nākošajā dienā iekļuvu avārijā, tad izstaipīju potīti. Pēc tam manu tēvu sakoda suns.. Saplīsa telefons. Un tas, ka radinieki aiziet gadu gaitā vienos un tajos pašos datumos. Nezinu, kur rast atbildi. Domāt, ka ''tā dzīvē gadās'' negribas, lai gan arī lāstiem un ļaunajām acīm neticu, bet vai notikušais būtu iemesls par to aizdomāties?
Varbūt aizdoties pie kāda, kas varētu mēģināt izskaidrot notikušo?
Kādas ir jūsu domas?
22.06.2015 00:52 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
ha, ha.. paprasi veciem cilvēkiem un viņi pastāstīs tieši to pašu

Nekas tāds nav viņiem zināms. Stāstīja tik par to, ka rados piedzimst bērns, neilgi pirms vai pēc kāda nāves. Kā arī par to, ka mums dzimtā visi mirst ziemā.

Par tavu minējumu pirmo reizi dzirdu, ka tā būtu prakse visās dzimtās. Par skaitli 3 vispār nav komentāru.

Vēlētos atrast kādu informatīvu avotu, neder "viena tante teica".
27.06.2015 00:19 |

Reitings 601
veci cilvēki arī laiku var precīzi pateikt tikai pēc dabas un ne tikai to, viņi zin to, ko mēs esam aizmirsuši ar savu 21.gs un domām par nevajadzīgo

Jā, protams. Lai neaizmirst izsūtīt ielūgumus uz bērēm, ja jau iepriekš viss zināms. :-D
27.06.2015 00:21 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
es neminēju, ka tā ir visās dzimtās :)

ja vēlies, tad lai tev izdodas atrast. :)
27.06.2015 00:21 |

Reitings 1414
te būs nedaudz uzskatāmi piemēri par to ko jūs traktējat kā viena tante teica:

http://valoda.ailab.lv/folklora/ticejumi/koki.htm
27.06.2015 00:34 |

Reitings 601
te būs nedaudz uzskatāmi piemēri par to ko jūs traktējat kā viena tante teica:

Latviešu ticējumi un parunas gan nebūtu tas drošākais avots. Gribi teikt, ka tici arī tam, ka liekot zem gultas cirvi, spēs ietekmēt bērna dzimumu?
27.06.2015 00:39 |

Reitings 1414
es gribu teikt, ka tas ko ir man stāstījuši, mācījuši veci cilvēki strādā un es to pati esmu redzējusi, bet tas nenozīmē, ka visam ko saka ir jātic. katram sava ticība, es labāk ticu veciem cilvēkiem, Bībelei kā šarlatāniem, kas no tevis izsūc naudu un nav garantijas, ka viņš teica taisnību vai sameloja, pēcāk esi psiholoģiski sazombēts un visa dzīve iet pa reni.

arī tā cirvja likšana ir tāda zombēšana, bet ja tam patiesi netic nekas nevar sanāk :)
27.06.2015 00:44 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Lāstus cilvēki baidās likt, jo baidās ka tas viniem nenāk atpakaļ. Nelaimes un neveiksmes arī ne viemēr ir lāsts vai skaudīga acs.
27.06.2015 00:47 |

Reitings 231
No autores pārāk maz info, lai noskaidrotu - kāpēc :-)

1-kārt būtu jāsāk ar to - cik atvērta esi māņticībām. Jo, kā šeit pieminēts - sveces nolikšana kā rituāls - man nelīdzētu, jo neticu.

Man, piemēram palīdz apvārdota sāls, ja jūtu, ka kaut kas nav labi. Citiem - sarkanas dzijas dzīpariņš ap roku pēc visām tradīcijām. Citiem palīdz baltas sveces aizdedzināšana nosēžoties pie spoguļa, citiem vienkārši kāda mantra. Kā jau minēju - pārāk maz info, lai varētu ieteikt, kas enerģētiski tev ir visnepieciešamākais.

2-kārt, kas attiecas uz avāriju, potīti, tehniku utt, es ar` būtu nekāda, ja aizietu divi cilvēki no dzīves. Un, ja godīgi, sliecos ticēt, ka vienkārši melnā strīpa. Ja tas viss notiktu ar tevi + nogurums un sevis nejušana, tad varētu sākt runāt par ļaunām acīm un lāstiem.
27.06.2015 10:10 |

Reitings 231
Vatsnons

Lāstus cilvēki baidās likt, jo baidās ka tas viniem nenāk atpakaļ. Nelaimes un neveiksmes arī ne viemēr ir lāsts vai skaudīga acs.

Joko, vai? :-D
27.06.2015 10:12 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
par tām melnajām strīpām gan jau nav saistības ar lāstu. mēs vienmēr gribam savas nelaimes novelt uz kādu citu, nevis skatīties uz saviem darbiem, jo bumerangu neviens nav atcēlis, taču par to bieži aizmirstas, jo viens raunds kādam var būt tajā pašā dienā, citam pat pēc gadiem. lāsti nedarbojas, ja iekšienē neesi pats ļauns, tā teikt, nepievelc savu stihiju.

par tām svītrām, man ir bijušas tādas spēcīgas 2 reizes, kā arī viena ne tik spēcīga šī gada sakumā.
par 3 nāvēm arī ir redzēts kaut vai šī gada sākumā, lai gan tur nav radniecības, bet bija arī tā, ka ļoti sen mira vecvecmamma, nākamajā gadā vecamma un vēl pēc gada vecmammas brālis. interesantakais bija viņu vecums, attiecīgi 71, 51, 41. taču tā ne vienmēr notiek.

protams, arī man tās svītras likās kaut kas neparasts un tā noteikti nav sakritība. tieši tāpēc daudz meklēju, lasīju un tomēr atradu izskaidrojumu vismaz par to, kas attiecas uz mani. katru reizi pirms melnās svītras, es ienīdu kādu radinieku, pie tam, tikai par kādu rīcību, kura nav vispār noteicoša, un šobrīd ir pat ļoti labas attiecības. skaidrojums ļoti vienkāršs, jo radiem ir tās pašas asinis (te runa par asinsradiniekiem), kuras kaut kādā mirklī ienīsti, attiecīgi ienīsti arī sevi un projicē negatīvo arī uz sevi un pievelc slikto. bet tas ir tieši manā gadījumā. tavs gadījums var būt pilnīgi cits, bet roc dziļāk tieši sevī!!! līdzīgi ir tad, ja kāds ienīst savu sievu vai vīru, cieš no tā bērni, jo projekcija aiziet arī uz tiem, tā kā asinis ir kopīgās. arī fakts, ka sastāvam praktiski no ūdens, kas sevī var ietilpināt milzīgu informāciju, tad ir saprotams, kāpēc var palīdzēt labas domas, svecīšu nolikšana baznīcā, lūgšanas, pašhipnoze un vispār jebkura ticība.
27.06.2015 12:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits