Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Mani neuztver nopietni! :-/

Reitings 137
Reģ: 01.10.2014
Varbūt kāda reiz tā ir jutusies? Nesaprotu ko īsti darīt. It kā plinti mest krūmos negribas, bet situàcija sekojoša...
Strādāju par pārdevēja palīgu būvmateriālu veikalā, esmu jauna un smalka. Gribu strādāt šeit, bet mani bieźi vien kaitina attieksme no klientiem. Kad pieeju klāt, lai censtos kādam palīdzēt bieži vien vai nu klients atsakās no manas palīdzības, vai prasa kāda pieredzējušāka pārdevēja-vīrieša palīdzību vai pajautā -jūs šeit strādājat? (t) Protams, ne vienmēr tā, bet tā riebjas šie stereotipi, tā attieksme...Vai to ar laiku un darbu, centību un sevis cenšanos pierādīt var mainīt?
19.06.2015 22:10 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es domāju, ka ar laiku un centību visu var pierādīt. Bet nu - neņem ļaunā, domājams, ka pieredze ar būvmateriāliem tev nav nekāda diži lielā, bet pircējam ir svarīgi uzzināt vienu vai otru lietu. Turpini strādāt, uzkrāj pieredzi, būs viss kārtībā.
19.06.2015 22:15 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Iegūsi savus klientus, tādus, kas zina, ko spēj un pārzini, tie arī vērsīsies pie Tevis. Jāiegūst savs klientu loks, gan jau viss ar laiku būs ;-)
19.06.2015 22:17 |

Reitings 1049
Reģ: 03.05.2015
Visdriizaak tas taadeelj,ka buuvnieciiba parasti ir viirieshu laucinjsh. Es arii dotos pie paardeveeja viiriesha tiiri instinktiivi, jo man shkjistu, ka viirietis no shaadaam lietaam saprot vairaak nekaa sieviete, liidz ar to vairaak varees man paliidzeet.
19.06.2015 22:18 |

Reitings 4962
Nu taisnība arī Sylph, būvmateriālu veikalos es arī parasti meklēju vīrieti-pārdevēju/konsultantu, bet jāsaka arī, ka nav gadījies redzēt sievietes apkalpojot zālē, ne pie kases. Nenolaid degunu, ja esi zinoša, apķērīga, viss būs.
19.06.2015 22:32 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
nu jā, bet ja klientam ir nepieciešams, piemēram, kaut ko ļoti smagu palīdzēt aiznest uz mašīnu iecelt ratiņos, ir arī saprotams, ka viņš taču to nelūgs kalsnai, smalkai sievietei. Zināšanu ziņā, jā, ir gadījies sastapt satriecoši zinošas sievietes jomās, kur dominē vīrieši, ja cītīgi mācīsies, vari par tādu kļūt. Es laikam arī pirmām kārtām meklētu vīrieti, ja neatrastu, jautātu sievietei.
19.06.2015 22:33 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Piekrītu Sylph.
Bet tā ir - vnk jācīnās - pati izvēlējies, darbā tiki, atliek tikai sevi pierādīt un pastāvēt par sevi :)
P.S. no sievietes IT lauciņā, kurai ir superīgākie kolēģi (l) (un kā jau lauciņa specifika, visi vīrieši), bet šā vai tā, savā laukā joprojām vairāk uzticētos vīrieša padomam - tāda dzīve :D
19.06.2015 22:35 |

Reitings 137
Iegūsi savus klientus, tādus, kas zina, ko spēj un pārzini

nu ir jau man savi "draugi" no firmām un citi, kuri regulārāk ienāk... Protams, ka neesmu viszinoša (tomēr visas jomas man arī nav jāpārzina), vienkārši stulbi, ka ir cilvēki, kuri nedod iespēju pat censties atbildēt uz jautājumu, palīdzēt ko atrast. Sāku šaubīties vai vispār šī vieta ir paredzēta man, vai netērēju lieki laiku. No otras puses, es labprāt strādātu kādā citā veikalā, kura produkciju labāk pārzinu kosmētikas, apģērbu, smaržu tml.. , bet tagad jau visu ir obligāti perfekti jāmāk runāt krieviski! Kad dzirdu krieviski sarunājamies cilvēkus parasti saprotu 50/50 no sarunas. Pati mazlietiņ ko māku krieviski. Ar to protams nav gana, lai prezentētu preci. :-( Skumji, ka Jūrmalas restorānā var strādāt meitene, kura lauzīti un nepareizi runā latviešu valodā, bet meiteni, kura perfekti nezin krievu val. Latvijā netiks pie darba! Bet tāda nu ir realitāte...:-) Tā kā nākotnes plānos ir arī iemācīties krievu val. brīvi sarunāties!
19.06.2015 22:37 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Es diezgan bieži esmu būvmateriālu veikalos redzējusi strādājam sievietes, gan kā pārdevējs- konsultants, gan kā kasieris. Un, ja esi beigusi būvniecību, vai studē, tad kā argumentu vari nto minēt. Lai neskatās uz tevi kā nemākuli, bet gan kā uz zinošu cilvēku šajā jomā. Un tā kā pati studēju būvniecību, tad man tādu stereotipu nav pret sievietēm būvmateriālu veikalos. Galvenais, lai runā par lietu.
19.06.2015 22:40 |

Reitings 4962
Un, ja esi beigusi būvniecību, vai studē, tad kā argumentu vari nto minēt.

A ko tad viņa, ja redzēs, ka cilvēks staigā pa veikalu kaut ko meklē, metīsies klāt un sāks klāstīt faktus par savu izglītību? Mani kā klientu veikalā nekāda tur izglītība vispār neinteresē, man vajag konkrētu lietu un cilvēku, kurš saprot, par ko iet runa. Un tas ir jāparāda, nekas vairāk.
19.06.2015 22:46 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Nu takš neiespringsti uz tādiem klientiem, vairāk enerģijas paliks, lai strādātu ar tiem, kuriem nav iebildumu pret sievieti kā padomdevēju šāda tipa veikalā :)
19.06.2015 22:48 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Pilns Depo ar sievietēm. Ej un vinas visas atceries.:-D Kas patrapas tam ari prasu padomu, ja neapmierina atbilde mekleju citu, kas palidz.
Macos metināšanu, redzēs kā man ies šai lauciņà. Esmu vienigā meitene kursā :-D Man pašaii liekas interesanti, bet pec izskata nu nepateiksi, ka kko tadu darīsu. Neesmu nekada metaliste vairak caca. Agrak apguta profesija ir pat loooti sievišķīga un saistita ar modi.
19.06.2015 22:52 |

Reitings 137
Mr. Penguin Nē, neesmu studējusi šajā sfērā un vispār ienākot veikalā bija 0 zināšanas par būvniecību :) Strādāju piekto mēnesi. Nezinu tas ir ilgi, maz priekš cilvēka bez iepriekšējām zināšanām? Drošvien jau, ka vienkārši jāpierod. Vienkārši papildus slogu dod vēl tas, ka kolēģis saka, ka mani apbižo, vajadzēja man maksāt vairāk. Pati jau godīgi sakot tā nedomāju, bet tā dīkšana pie auss nokaitina un reizēm liekas - eh, pagriezties uz papēža un aiziet kaut kur citur, sākt ko pavisam citu! No otras puses - es gribu pierādīt sev, ka varu!:-)
19.06.2015 22:56 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Nepabeidzu sakamo :-D nesatraucies, ka nenem par pilnu. Ja klients jutis, ka pārzini to lietu, tad noteikti tiksi uztverta nopietni. Nāks pieredze, jutisies parliecinata par sevi, bus ok
19.06.2015 22:57 |

Reitings 137
Nu ko - laikam jau tikai centība, neatlaidība un laiks var uzlabot manu situāciju! :) Ja kļūšu zinošāka, pazīstamie nebaidīsies pie manis regulāri prasīt pēc padoma = nepazīstamie pamanīs, ka ar mani runā un arī sāks jautāt kaut ko man. Vismaz pozitīvi skatoties uz šo, pieļauju tādu scenāriju. :D
Taču jā.....varētu izveidot pat vēl vienu diskusiju attiecībā par krievu valodu! Kā labāk iemācīties krievu valodu? Jo tā kā visticamāk palikšu Latvijā, bez krievu valodas te karjeru būvēt vispār gandrīz nereāli šķiet!
19.06.2015 23:01 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Jo tā kā visticamāk palikšu Latvijā, bez krievu valodas te karjeru būvēt vispār gandrīz nereāli šķiet!

tikai, ja visa karjera būs klientu apkalpošanā.

jāatrod draugs/draudzene ar labu krievu valodu, jāskatās filmas, es dažreiz, ja apgūstamajā valodā nesanāk cilvēki, ar ko parunāt, tulkoju savas domas :D un pie aizķeršanās vārdnīcā meklēju vārdiņus, kas trūkst, lai sanāk pilns teikums.
19.06.2015 23:12 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 29.01.2009
Centies neņemt personiski, jo vairums cilvēku ir stereotipu varā, un dari savu darāmo cik labi vien spēj. Ja vien darbs patīk, tad viss būs kārtībā ar laiku. :-)
Es arī strādāju būvniecības jomā un esmu jau samierinājusies, ka man jāzina un jāspēj daudz vairāk nekā vīrietim, lai saņemtu tādu pašu attieksmi. Ir jau aizskaroši, ja kāds vīriešcilvēks neticīgi smīn vai viņam tiešām būs ar mani jārunā..., bet kad turpinu sarunu un runāju par lietu, tad parasti pieraujas. :-D
19.06.2015 23:34 |

Reitings 117
Reģ: 01.04.2015
Nanem launā, bet atrodusi par kū bāduot.. Klienti ir dažuodi cylvāki ar dažuodim terpermentim i mentalitāti i dūmuošonu, nanam jūs golvā, esi kaida esi i tav vyss isadūs..;-)

Tyci man vīnar varbyut svakuok, teiksim, ka klieti kanti sit voi ari nekītreibas runuoj u.c. Tai kai vyss tev ir ok napuordzeivuoj i turpini dareit sev mīlu dorbu i vyss tev isadūs..;-)
20.06.2015 00:45 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!