Šobrīd aktuālākās problēmas Latvijā

Reitings 148
Reģ: 19.09.2014
Kādas jūsuprāt ir šobrīd aktuālākās problēmas pie mums, Latvijā? (Ne īstermiņa - vakar problēma - nākamnedēļ atrisināta, bet ilgstošākas) Vai tas ir bezdarbs, dārdzība, augsts abortu skaits, vai kas cits? Vēlos dzirdēt visdažādākos viedokļus!;-)
14.06.2015 12:57 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Kad pirmo reizi lidoju uz ārzemēm, tas ir uz Zviedriju. Pirmais kas man acīs iekrita-veci cilvēki. Viņi tur dzīvoja pavisam savādāk, bija smaidīgi,katru uz ielas sveicināja. Arī gaita pavisam cita, tāda kā atletiskāka, viņi gāja smaidīgi, raitā solītī. Veikalā vecie cilvēki ir nevis stāvēja un kapeikas skaitīja ,bet gan droši lika visu groziņā. Nevienu īgnu, slimu,dusmigu cilvēku es tur neredzeju. Uz ielām neviens ubags nebija. Man bija sajūta, ka esmu uz citas planētas. Kur dzīvojam pilsētiņā ( enköping),mums kaimiņos dzīvoja kundzīte ap 75-80 gadus veca, un katru dienu es redzeju,ka Viņa brauc ar riteni, vai pa parku nūjo. Tas viss bija tik neparasti, arī iekrīta acis tas ,ka tur neviens uz tevi neskatījās ar skaudību. Iegāju veikalā, tur apsargi sveicinājas un neskatījās uz katru kas iegāja veikalā kā uz, ka zagli,kas pie mums ir loti aktuāli.
14.06.2015 17:58 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
Mh, bezdarbs, bet visur meklē strādniekus.
14.06.2015 17:59 |

Reitings 97
Reģ: 14.02.2013
Nelasīju komentārus, bet, manuprāt, mazs atalgojums. Un rasisms, steriotipu pilna sabiedrība!
14.06.2015 18:12 |

Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
Ušakovs
14.06.2015 18:14 |

Reitings 270
Reģ: 19.06.2014
Pavisam noteikti demogrāfiskā situācija. Valstij naudu būtu jāiegulda demogrāfijas veicināšanai nevis tā ļaunprātīgi jāizsaimnieko dažādās nevajadzīgās "lietās"- piemēram, VID ēka par kuru katru mēnesi tiek maksāti 500k, Radio 5 (katru gadu 700k), tas expo pasākums, kur klaji un nekaunīgi nauda tika izsaimniekota., taču varas iestādes nedara pilnīgi neko.
14.06.2015 20:20 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Ekonomika mums ir pakala, nauda tiek tereta tik bezatbildigi un uz valsts iedzivotajiem vienkarsi sudus uz galvas lej. Nu jeibogu, skolotaji, , medicinas darbinieki kaut kadas kapeikas sanem . Kauns.
14.06.2015 20:39 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Par pensionariem vispar sirds saznaudzas, taa vien liekas, ka tev ir pari 60 , tu vairs neesi vajadzigs.
14.06.2015 20:40 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
1. Neatbilstība starp algām un cilvēka vajadzībām, ka arī starp izglitību (piemēram, es neuzskatu, ka tas ir normāli, kad jauns ārsts saņēm mazāk, nekā pārdevējs Makdonaldā par to pašu stundu likmji).

2. Veselības sistēma kopumā: mums ir nauda kaut kādiem projektiem (ka Gaismas pils, vai NATO), bet nav naudas iedzīvotāju veselības saglabāšanai. Mums ir nereāli lielas rindas uz operācijām, kurus gaidot, cilvēki var kļūt par invālīdiem, vai uz izmeklējumiem, kuru neveikšana var būt nāvējoša (piem., pie aizdomām uz vēzi).

3. Sociālas garantijas: nekādas. Tu esi interesants valstij tikai tad, kad tu strāda. Tiklīdz tu kļuvis par pensionāru vai, nedod DIevs, invalīdu, tavs labākais draugs ir vai nu veiksmīgākie radi, vai nu zupju virtuves. Ja tavs radinirks, nedod Dievs, dabūja insultu - tad tev vai nu jāatrod pašam naudu pansionātam (minimāli 20 eiro diennaktī), vai nu jākopj paam. Ka tu to darīsi - nevienu neinterese.

4. Nodokļu klāsts: Mēs maksājam daudz nodokļus, bet gandrīz neko nesaņēmam pretī. Ceļi? Kāpēc mēs nevaram būvēt ceļus, ka citur Eiropā: uz betona? Tas maksa dārgāk, bet kalpos arī ilgāk. Bērni? Ko māte var atļauties ar 11 eiro mēnesi?

5. Imigrācija: no valsts brauc prom jaunie speciālisti. Un kaut ka es neredzu speciālistu rindas no Eiropas, lai šo tukšumu piepildītu.

6. Nekāda valsts naudas kontrole. Valdība dara ar naudu ko grib - grib uz konferenci, brauc. Grib saunā ar striptizdejotājām - lūdzu. Nekādu sodu nav. Tāpāt, piemēŗam, ar tehnikas iegādāšanos. Vienā slimnīcā iegādājas ļōti dārgu iekārti gibridoperāciju veidošanai. Bet tikai aizmira, ka tādai iekārtei arī jauno operbloku vajag. Kāmēr to visu saskaņoja, iekārta jau novecoja. Vajadzētu stingrāku kontroli un reālus sodus par tādām lietām!
15.06.2015 13:41 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Visās jomās ir kādas problēmas un es neteiktu arī, ka tikai Latvijā. Jebkurā valstī vairāk vai mazāk ir vienas un tās pašas problēmas.

5. Imigrācija: no valsts brauc prom jaunie speciālisti. Un kaut ka es neredzu speciālistu rindas no Eiropas, lai šo tukšumu piepildītu.

+

Un no savas puses, kas iespējams netiak minēts,
netiek pietiekami atbalstīta zinātne un zinātnieki.
15.06.2015 14:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits