Kādas jūsuprāt ir šobrīd aktuālākās problēmas pie mums, Latvijā? (Ne īstermiņa - vakar problēma - nākamnedēļ atrisināta, bet ilgstošākas) Vai tas ir bezdarbs, dārdzība, augsts abortu skaits, vai kas cits? Vēlos dzirdēt visdažādākos viedokļus!;-)
Kopumā noteikti neteikšu, ka ir slikti :) Bet, protams, vienmēr var būt labāk.
Makroekonomikā - trūkst ražojošu/eksportējošu uzņēmumu, kas pievienotu gala produktam augstu pievienoto vērtību.
Sociāli - augsts alkohola patēriņš un iniciatīvas trūkums.
Demogrāfiski - mums vajag vairāk bērnus!!! :)
Valdības līmenī - mantrausība, neprofesionāli ierēdņi, neefketīvs valsts aparāts un korupcija.
es tieši par to arī sūdzos - mums skolā eksaktās zinātnes pasniedz tik sausi un garlaicīgi, ka jauniešiem reti kuram viņas (tās), skolu beidzot, interesē.
To es uzskatu par problēmu. Jo protams, ja jaunieti neinteresē, valsts vīziju pildīt viņš/viņa neies.
Anglijā pensionāri ceļo apkārt, pērk mājas, mašīnas un izbauda vecumdienas. Tantuki ir vienmēr sapucējušies, mati saskrullēti, lūpas uzkrāsotas, vaigu sārtums vietā! Mūsu pensionāri knapinās, atdod pēdējo naudu par zālēm,komunālajiem un tantuki staigā ar lakatiņu galvā ,sašļukušas..
Pensijas Latvijā ir nožēlojamas.
Ome saka,ka labi,ka ir opis, savādāk nezin kā viena tiktu galā. Ja divi, tad vēl kaut kā.
Visās jomās ir kādas problēmas un es neteiktu arī, ka tikai Latvijā. Jebkurā valstī vairāk vai mazāk ir vienas un tās pašas problēmas. Citreiz atšķirība vien tā, kā iedzīvotāji uz to reaģē un kā uz to skatās.
normāla darba trūkums.
ar minimālo algu nav iespējams īrēt, ēst, nosegt komunālos un aizbraukt uz darbu.
sakārtotu tās divas, arī prātīgie cilvēki sāktu domāt par bērniem. piedzemdēt 7 uz ielas nav māksla, nav ražena piedeva valstij.
pārlieku mazs darba tirgus, garlaicīgā izglītība un tās aprobežotība, ekonomiskā nekārtība, bezjēdzīgā valdība.. varētu turpināt un turpināt. par labu nudien nesauktu. (t)
Kā tas ir, ka bezdarba līmenis sarūk? Uz šo brīdi, kad sezonas darbi rit pilnā spara un rudenī atkal būs viss kā parasti, vai uz aizbraucēju rēķina? (t)