Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nedienas darbā.

Reitings 267
Reģ: 17.02.2014
Sveikas!
Ar ko lai sāk.. Man ar darba devēju sācies karš, tādēļ lūgšu jūsu asistenci.
No darba mani grib atlaist pirmo reizi, neesmu līdz šim par darba likumiem interesējusies, tādēļ darba devējai tīri feini sanāca mani ķert uz muļķa, bet man pietika prāta neparakstīt nevienu papīru. :D

Tātad, izsauca uz pārrunām, nostādīja fakta priekšā, ka vēlas ar mani pārtraukt darba attiecības uz tā pamata, ka neatdodu sevi visu darbam, šad tad pahaltūrēju, varu no sevis izspiest vairāk.. bet pieminēšu, ka darbs vienmēr tiek padarīts laikā un bez pārkāpumiem, bet ne tik aktīvi kā darba devējai gribētos.
Pirmajā brīdī apstulbu un piekritu tam, ka varu vairāk un, ka šī darba vieta nav man radīta. Ja jau darba devējs tā uzskata, lai jau.. kā izrādās, viņa to bija domājusi kā darba attiecību pārtraukšanu uz savstarpēju vienošanos, bet es kā nostādīšanu fakta priekšā un nepretošanos atlaišanai no darba ar piekrišanu, ka varēju padarīt savu darbu ar lielāku entuziasmu, bet ne atlaišanu no darba. Kurš gan kam tādam piekristu?

Nākamjā dienā, darba vadītājs lūdza parakstīt līgumu uz abpusēju vienošanos, kuru paraktīt attiecos.
Šodien darba devēja atkārtoti izsauca uz pārrunām un sāka skaidrot, ka esmu piekritusi, ka nederu darbam, varu labāk utt. tas nozīmē, ka esmu piekristusi un man ir ooobligati lapa japaraksta, citadi man te bus gruti un, palgas piemaksu nebus, dos kaut kādus draņķa darbus un labi man te neklāsies..Ne man izteikts rakstīsks brīdinājums, ne kā.. uz ko atbildēja, ka neesot valsts uzņemums, uz viņiem tādi likumi neattiecas.. haha.
Teicu, ka neesmu neko parakstījusi, teikt varēju daudz ko, esmu apdomājusies, visu sagremojusi un nepiekrītu atbrīvošanai no darba uz savstarpēju vienošanos, jo šoka stāvoklī nemaz pusi no viņas teiktā neuztvēru korekti, kā arī neuzskatu, ka savu darbu veicu slikti, turklāt, viss ir padarīts kā nākas, ja viņu kas neapmierina, lai atbrīvo no darba ar pantu no savas puses un ar kompensāciju, kura man pienākas, bet kuru, kā redzu, maksāt nevēlas un spēlē uz jūtām, ka esmu mutiski piekritusi, tātad viss.. es mutiski varu arī piekrist pirkt auto salonā, bet pārdomāt, kamēr nekas nav parakstīts..
Tātad, ko darba devēja ar mani tālak var iesākt? īsti nav panta, ar kuru man piesieties, palikt darbā vairs nevēlos, bet esmu ar mieru aiziet tikai ar kompensāciju, kā arī spīta pēc gribas izkarot savu taisnību, negribu, lai mani pataisa par muļķi un kūko tālāk laimīgi.
Pa vidam pieminēju, ka pirms sava paraksta došanas, ar līgumu došos pie jurista uz konsultācju, par ko dikti satrūkās, teica, ka tādā veidā piededzināšu uguni un vai tiešām zinu, ko tas nozīmē? Ko gan tas var nozīmēt? Tam jurist domāti... acim redzot, saprot, ka rīkojas nelikumīgi, centās mani, nezinīti, iebaidīt un baidas nest atbildību. Vai arī man kas līdz galam nav skaidrs?

Un ja atlaiž ar pantu, piemēram, par nepietiekamu profesionalitāti, kas principā uz manu situāciju neattiecas, kā tas attēlojas tālāk dzīvē? tīri intereses pēc..
10.06.2015 21:56 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
visu nelasīju, bet, ja darba devējs gribēs tikt no tevis vaļā, tad jau jebkādiem līdzekļiem to izdarīs - var trīs aizrādījumus izteikt, un pēc trešā - atlaist. Varbūt izdevīgāk pēc abpusējas vienošanās iet prom, jo uzreiz arī dabū bezdarbnieka pabalstu, nevis čakarēt sev dzīvi, ja tevi tāpat beigās atlaiž par kaut kādiem pārkāpumiem.
10.06.2015 22:01 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
nebaidies, tieshám pakonsultéjies pie jurista. :)

vairák par sliktu atsauksmi nevarés tev iebázt.
10.06.2015 22:01 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
Šarlote_, kápéc tu vinnai iesaki nolaist asti kájstarpé? tápéc jau jums tas darba tirgus ir táds ká ir...
10.06.2015 22:03 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Izlasi PM :)
10.06.2015 22:05 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Es arī uzskatu, ka jāpakonsultējas. Nepadodies!
10.06.2015 22:07 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
var trīs aizrādījumus izteikt, un pēc trešā - atlaist.

Pēc tik vienkāršas shēmas, atlaišanu var pārsūdzēt un paprasīt morālo kompensāciju.

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Baidīties, protams, nav ko, bet man nešķiet, ka ir vērts čakarēties.

Cik tu tur sen strādā? Mazāk, nekā 5 gadus, vai ne? Tad pēc likuma atlaišanas pabalsts būs 1 mēnešalgas apmērā. Viss pārējais neatšķiras, vienalga, vai tiec atlaista, vai aizej uz abpusējas vienošanās.

Abpusējā vienošanās nozīmē, ka bezdarbnieka pabalstu vari sākt saņemt uzreiz. Pirmos 3 mēnešus tas pabalsts ir diezgan liels. Ja tevi atlaiž - sāksi saņemt naudu pēc mēneša.

Ja esi laba speciāliste, kas drīz atradīs sev jaunu darbu, tad materiālā ziņā tu daudz nezaudēsi, bet ietaupīsi veselu jūru ar nerviem.

Reitings 17280
..nodarbinātības valsts aģentūra parasti ir darbinieka "pusē" :)
10.06.2015 22:09 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Nekādā gadījumā neparaksti savstarpējo vienošanos!! Ja atlaiž, tad, pirmkārt, uzteikums ir jāsniedz rakstveidā vismaz mēnesi iepriekš, otrkārt, jānorāda pamatojums (pants), ar kuru Tevi atlaiž. Principā pēc apraksta vienīgais pants, ar kuru Tevi var atlaist ir par nepietiekamu profesionalitāti, un šajā gadījumā viņiem vēl pēc iespējas jāpiedāvā Tev cits amats :) (nu maz ticams). Un pats svarīgākais, ja Tevi atlaiž, Tev pienākas atlaišanas pabalsts! Un neaizmirsti arī par neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju!
Ko tas Tev maina, ja atlaiž ar pantu? Nākamais darba devējs var piezvanīt un pajautāt rekomendāciju.
Principā tas ir vienīgais aspekts, ko redzu. Vienīgi neesmu lietas kursā par bezdarbnieku pabalstiem, bet pēc loģikas, tam nevajadzētu to ietekmēt.
10.06.2015 22:09 |

Reitings 17280
Neizmantota atvaļinājuma kompensācija pienākas jebkurā gadījumā.
10.06.2015 22:10 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
57 days
ja darba attiecības pārtrauc pēc abpusējas vienošanās, atlaišanas pabalsts nepienākas!!!
10.06.2015 22:12 |

Reitings 854
57days, protams, bet darba devējs, kas draud ar to, ka būs grūti strādāt, ja pati neaizies prom, var par to arī "aizmirst".
10.06.2015 22:12 |

Reitings 10576
Tevi var atlaist ir par nepietiekamu profesionalitāti, un šajā gadījumā viņiem vēl pēc iespējas jāpiedāvā Tev cits amats

Šis attiecas uz štata vietu samazināšanu vai vienības likvidēšanu, bet par nepietiekamu profesionalitāti var tikai pasmīnēt..

Vispār man nav veselīgi šādas tēmas lasīt, jo jau prāts uz risinājumiem tiecas.
10.06.2015 22:17 |

Reitings 10576
Vienīgais, ko iesaku - cīnīties par to, kas pienākas (šajā gadījumā darba vietas saglabāšana). Nevajag ļaut darba devējam sevi ietekmēt. Cita lieta ir nervi vai vienkārši vēlēšanās iet pašai prom.
10.06.2015 22:18 |

Reitings 267
57days, strādāju principā gadu, bet pirms Jaunā gada mainījās saimnieks, līdz ar to jauns darba līgums un tādējādi skaitās, ka strādāju no janvāra mēneša.
Par naudu neuztraucos, badā nenomiršu, gribu panākt savu taisnību, nepatīk tāda čakarēšana.. gribu tā smuki pielikt pie vietas, lai saprot, ka joki mazi un saprotu, ka nevar mani atlaist, pagaidām vēl ar nezināmas izcelesmes likumiem liek mani uz pauzes. Mājās atnākot, saprotu, ka viņa pati likumos ne bū ne mē.
10.06.2015 22:21 |

Reitings 854
Scandinavian, pasmīnēt var, es arī pasmīnēju, bet pēc likuma tas attiecas arī uz punktu par nepietiekamu profesionalitāti. :-)
10.06.2015 22:22 |

Reitings 267
Vispār man nav veselīgi šādas tēmas lasīt, jo jau prāts uz risinājumiem tiecas.

Būsi sevi izkaidējusi un labu darbu padarījusi, ja risinājumu atradīsi :D
10.06.2015 22:26 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Nedomāju, ka ir likumi, kas Latvijā darbinieku aizsargātu. ja arī panāktu savu un paliku darbā, darba devējs atrastu kā izēst, ja aizietu ar skandālu, kā domā atrast citu darbu? Jo zināms, ka topošie darba devēji zvana bijušajiem un prasa atsauksmes.
10.06.2015 22:30 |

Reitings 10576
Satan In High Heels, pagaidām neizskatās, ka būtu izveidojies kāzuss.
10.06.2015 22:33 |

Reitings 267
Piebildīšu, ka strādāju ne savā jomā un jomā, kurā darbojos šobrīd, atgriezties netaisos. Ja atlaiž par nepietiekamu profesionalitāti, tas uz nākamo darba devēju neattiektos, jo profesionālā joma būtu pilnīgi cita.
10.06.2015 22:33 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!