Mati, mati, mati!

Reitings 45
Reģ: 05.06.2015
Sveikas, meitenes! Šodien tikai šeit reģistrējos, lai izveidotu pati savu rakstu, jo līdz šim esmu vienmēr šeit lasījusi visas tēmas par matiem, bet nekad neatradu kādu ar tieši tādām pašām problēmām kā man, tāpēc nolēmu pati uzrakstīt.
Tātad...
Es esmu dzimusi ar ļoti smalkiem, plāniem matiem, kuri ir diezgan pieplakuši pie sejas un man ir 5stūraina seja - vispār neizskatās labi. Pagājušajā gadā uzzināju par gofrētāju un sāku to intensīvi lietot. Pirmajos 3-4 mēnešos nekas ar matiem slikts nenotika. Gari, spēcīgi, spīdīgi... bet decembrī ievēroju cik slikts stāvoklis tiem bija. Miljoniem sašķelto galiņu (pilnīgi balti), spurojās, sausi, lūza šausmīgi ātri, nespodri un visas pārējās šausmas. Janvārī apgriezu galus, bet aprīlī nogriezu ļoti daudz nost (ap 10-15 cm) un vēl, stulbene, paprasīju, lai matos ieliek leijerus. Tagad vispār izskatās un uz tausti tik plāni, ka šausmas! Ja bizi pītu, tur peles astīte vien būtu, ja ne vēl trakāk. Tikai 1 pluss - neviena sašķelta galiņa un mati veselīgi. Tas arī viss.
Es gribētu Jums, dārgās meitenes, pavaicāt vai kāda varētu ieteikt labus vitamīnus matiem? Bet tiešām labus. Es tieši šodien beidzu dzert Perfectil Triple Active, 1 mēnesi dzēru un tagad nezinu vai pirkt vēl vai uz ko citu pāriet, jo pagaidām efekts tikai 1 - jauni matiņi virs pieres zonas. Neko citu neesmu ievērojusi matiem, bet āda jau kādā 3 vai 4 dienā bija pilnīgi tīra un gluda, lai gan man nekad ar ādu problēmas nav bijušas. Nagi lūza šaaausmīgi, tgd it kā vairs tā nav, cieti, gludi, bet nezinu kā būs, kad būs garāki.
Es esmu mēģinājusi lietot daudz eļļiņas - koksreisktu eļļu, ollīveļļu, sinepju masku (ko tikai 2 x esmu lietojusi, varbūt turpināšu lietot), liela nauda izmeta dažādos šampūnos un kondicionieros, putās un citos ''brīnumlīzeķlos'', bet esmu daudz maz tam visas atmetusi ar roku, jo par matiem rūpējos tikai no ārpuses, sapratu, ka tas no sākuma ir jādara no iekšienes. Nopirku labu ķemmi, dabīgu šampūnu un kondicionieri, reizi pa reizei kādu dabīgu masku ielieku.
Iekšējai lietošanai dzeru zivju eļļu jau kādus 2 mēnešus un nesen sāku dzer naktssveces eļļu.
Es gribētu ļoooti savās rokās iegūt Viviscal, bet, cik saprotu, Latvijā tas nekur nav nopērkams un Viviscal mājaslapā tie prasa ''ZIP code'', bet ej nu un un saproti vai Latvijai ir tāds ZIP code vai nav. Vai kāda zin kā Latvijā varētu dabūt Viviscal? Neesmu no tām, kas kko pasūta internetā, labāk nopērku uz vietas, veikalā. Un ja tomēr nav iespēja Viviscal dabūt Latvijā - vai kāda varētu ieteikt līdzīgus vitamīnus Viviscal'am? Ļoti priecīga būtu.
Kādu rezultātu es vēlētos no tiem vitamīniem? Lai no matiem varētu izspiest maksimumu. Lai tie būtu cik vien biezi tie spēj būt, spīdīgi, mīksti, veselīgi, augtu ar maksimālo ātrumu un varbūt, lai būtu arī kuplāki.
Ja kāda zin kā tādu rezultātu dabūt - lūdzu padalaties, būšu ļoti pateicīga Jums! :-)

P.S. - uzturā vairs sen nelietoju čipsus utt., ēdu daudz avakado un olas, dzeru daudz ūdeni.
05.06.2015 13:51 |

Reitings 88
Reģ: 04.12.2014
Varu padalīties ar savu stāstu.
Pati savas muļķības dēļ biju sabojājusi matus. Tas bij pirms pusotra gada. Nu ir pagājis laiks un mati jau izskatās cilvēcīgi. Varu padalīties, ko ar tiem darīju - pirmkārt, aizgāju pie frizieres, nogrieza man īso karē, lai maksimāli daudz bojāto matu likvidētu, jo tos tāpat neatdzīvināt. Lai mati izskatītos dzīvīgāki man palīdz kokosriekstu eļļa, kuru lietoju maskas veidā, veicot arī galvas masāžu. Mati pēc kokosu maskām baigi skaisti spīd, bet nav saķepuši, viegli izmazgāt. Arī galos pēc mazgāšanas ielieku nedaudz šo pašu eļļu. Tagad nopirku bb factory šampūna bāzi, kurai var klāt likt ēteriskās eļļas. + vēl skaloju matus ar ūdeni, kuram pieliets klāt nedaudz ābolu etiķis. Esmu dzirdējusi, ka mati paliekot spīdīgi. Man gan tā smaka nepatīk, bet, kad mati izžūst, tad nejūt vairs.
Ja par iekšķīgiem līdzekļiem, tad skatos, ko ēdu. Jo, kā zināms, ēdiens ietekmē mūsu vispārējo stāvokli. No vitamīniem lietoju tikai zivju eļļu jau sen. Mati gan aug lēnām (~2,5 cm divos mēnešos). Matus vairs nekrāsoju, audzēju savu dabīgo pelēcīgi brūno krāsu. Mati ir izauguši jau pāri pleciem nedaudz, un esmu ievērojusi, ka pavasarī un vasarā tie sāk augt ātrāk.
Lai izdodas arī tev :)
05.06.2015 15:53 |

Reitings 171
Reģ: 15.12.2013
lauvumilule
Godiigi sakot,pirmajaa reizee pat nebija iisti vajadziibas lietot.Bija labi ,bet gribeejaas veel labaak.Man no dabas ir biezi,raupji mati.Tacu ilggadeejaas kraasosanas (gaisinaasnas )deel biezi paliek neveseliigi un sausi.man skiet,ka pirmajaa un otrajaa reizee lietoju 4 mneensus,pagaasvasar 3.
Speeciigs matkritis man saakaas peec dzemdiibaam.tur iisti laikam neko nevar dariit.Vizuaali nemaz tik traki nav,tik tas,ka mati ir visur.peec mazgaasnas bail kemmeet.Esmu dzeerusi kril ellu,zivju ellu,tos Pantogar vitamiinus.Un likusi Dzinara zalo smirdekli.Nekas nav iisti paliidzeejis.
05.06.2015 15:57 |

Reitings 45
Brunett, liels Tev paldies!
Kokosriekstu eļļu maskas formā + galvas masāžu es arī garāk ļoti bieži darīju, it kā mati tiešām ātrāk auga.
Tagad pēdējā mēneša laikā arī skatos, ko ēdu. Skolas laikā bija tā kā bija, bet tagad vasara - daudz ogu, dārzeņu visur, ir stimuls ēst veselīgi!:-)
05.06.2015 15:57 |

Reitings 88
Reģ: 04.12.2014
Un vēl man patīk matos iesmidzināt kādu dabīgo ziedūdeni, īpaši siltā laikā. Nezinu, vai tas ko palīdz, bet jauki smaržo.
05.06.2015 15:58 |

Reitings 45
agnesiitee, oj, ko tik es neesmu darījusi ar tiem dabas produktiem. Liekas, ka jau visu esmu izmēģinājusi! :-D
05.06.2015 15:59 |

Reitings 171
lauvumilule
Veel atcereejos,ka agraak ik p laikam lietoju placentas ampulas,vareeja nopirkt Drogaas un Eiroaptiekaa.
05.06.2015 16:02 |

Reitings 45
mēnessgaisma, es zinu, ka man draudzenei bija ĻOTI liels matkritis - nāca šķipsnām ārā, man agrāk arī diezgan krita, un mammai arī.
Es tev iesaku dzert daudz ūdeni (negāzētu, ne mazāk kā 8 glāzes dienā), lai izvadās visas nevēlamās vielas no organisma. Piedomā ko ēd - vismaz 2 x nedēļā apēd avakado, olas utt., tie ir ļoti svarīgi matiem. Palasi internetā kko priekš veselīgiem matiem.
http://food.ndtv.com/photos/hair-health-10-foods-that-prevent-hair-fall-18150
Piedomā ar kādiem šampūniem tu mazgā matus - es tev ĻOTI silti iesaku nopirkt kādu dabīgo šampūnu un kondicionieri. Es vairs nekad mūžā neskatīšos uz Drogām stāvošajiem šampūniem un kondicionieriem. Fuj. Tie visi sulfāti, parabēni... šausmas. Man draudzenei sāka ļooti krist ārā mani no tiem GlissKur šampūniem - violetajā pudelē. Nomainīja šampūnu uz kkādu Avon, Advenced Techniques Supreme Oils vai kas tāds (melnā pudelē) un uzreiz pārstāja tik daudz krist ārā jau pēc 2 vai 3 lietošanas reizes.
Piedomā vai daudz guli un nestreso daudz, jo tas arī ļoti daudz ko ietekmē.
Vēl es tev arī iesaku palietot sinepju matu masku. Ļoti kodīs, bet atstāj uz kādām 30 min., bet ja vari ilgāk - uz 1 h. Jo tas, ka kož - tas ir labi. Tas stimulē asins cirkulāciju galvā un matiem pieplūst vairāk asinis, kas ir ĻOTI svarīgi. Tikai dušā, kad mazgāsi, acīs ļoti kodīs.
Vēl, ja ir iespēja - pavingro, pasporto, arī tas ir svarīgi. Vēl neķemmē matus, kad ir slapji, neliec ciešās matu frizūrās un ja nekas no šī iepriekš minētā nepalīdz - tas padzer grūtnieču vitamīnus, pat ja neesi vairs stāvoklī. Es no ļoti daudzām esmu dzirdējusi, ka viņām mati atauga vēl skaistāki un stiprāki.
Lai Tev veicas! :-)
05.06.2015 16:09 |

Reitings 45
mēnessgaisma, vēl 1 adresīti atradu - http://www.healwithfood.org/hairloss/
05.06.2015 16:13 |

Reitings 171
lauvumilule
paldies.Daudz no taa,ko rakstiji,ieveeroju.uudeni dzeru daudz,eedu labi,gan olas gan galu,gan daarzenus un auglus,salaatus paarsvaraa ar linellu ,oliivellu,svaigaa gaisaa esmu katru dienu,nesportoju,bet daudz staigaaju .Sampuuni gan man visu muuzu 99 pr ir bijusi parastie.Ir meeginaats no Natura Siberika,kas laikam skaitaas dabiigais,bet tas man galiigi nepatika.Pati nojausu,kas vareetu buut par brobleemu,stress un neizguleesanaas un man ir probleemas arii ar vairogdziedzeri.
05.06.2015 16:36 |

Reitings 45
mēnessgaisma, es lietoju šampūnus no Lush. veikals atrodas Alfā, vai arī netālu no Origo.
https://www.lush.lv/shop/product/category/path/213/matiem
padārgi, bet viss ir dabīgs. maskas, šampūni, kondicionieri utt. arī vannai un dušai, sejas tur visādas lietiņas.
Centies atrast kaut ko, kas tevi nomierini un izanalizē kāpēc tu esi tik stresaina. Es agrāk biju nemiera kamols. Stresoju par katru sīkumu + vēl agressīva. Biju gatava iedot pa seju katram, kurš man pateica kādu nepareizu vārdiņu un tad man uznāca ļoti liela depresija. Sāku lietot kko līddzīgu Nervostrong, saucās lkm STOPStress, vai kkas tāds.
Kad man teica, lai uztaisu pārtraukumu - neklausīju un turpināju dzert. Ap 3 vai 4 mēnešiem bez pārtraukumiem dzēru un dēļ tā acis bija dzeltenas, aknas bik pabojātas un mati arī krita vairāk ārā nekā vajadzēja.
Tad kādu mazu laiciņu dzēru balderjāņu tabletes pirms miega, lai varētu mierīgi gulēt.
Tad kādu brīdi atkal biju stresaina, bet tad tas viss pārgāja, kad pievērsos vairāk grāmatām. Tagad man var teikt ko grib - nesadusmos. Protams, ir lietas, kas ļoti sadusmo un aizsviļos pāris minūšu laikā, bet kā tā esmu tagad ļoti mierīga. Tas arī manu vispārējo veselību ļoti ir uzlabojis.:-)
05.06.2015 17:07 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Kā ar matu griezumu, atbilstošu ieveidošanu, lai iegūtu vismaz vizuāli to matu apjomu?
05.06.2015 17:10 |

Reitings 45
marchixa, matu griezums ir pakāpenisks + mazi leijeri pa visu galvu.
Es vairs vispār neieveidoju matus pēc sliktās pieredzes ar gofrētāju un taisnotāju. Pat fēnu rokās neņemu.
05.06.2015 17:19 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
tpē jau tev viņi ir pieplakuši :) kuplumu parasti iegūst ar fēnu
05.06.2015 17:21 |

Reitings 45
začeits, jā, bet ar to fēnu man ir tā, ka kuplums ir tikai uz kādām 5 vai 10 min. + vēl negribās matus bojāt ar karstu fēnu.
05.06.2015 17:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits