Dusmas..

Reitings 512
Reģ: 01.12.2014
sveikas, tā vien uznākusi kārtējā vēlēšanās skaļi nolamāties :D
jau sākumā saku- man nav nekas pret citu tautību cilvēkiem, tiešām, man ir gan krievu tautības draugi, gan radinieki, pati neesmu tīrasiņu latviete, BEt...

manā galvā kopā nelīmējas viena skaista lieta, varbūt kāda man izskaidros, ja Latvijā dzimis cilvēks, ies meklēt darbu un nezinās krievu valodu - viņam darbu neredzēt kā savas ausis..
pie manām durvīm vismaz 3x nedēļā uzrodas pastnieks, kuram katru reizi pieklājīgi esmu mēģinājusi skaidrot, ka vēstule nav domāta man, bet citam cilvēkam, kurš šeit nedzīvo.. uz ko viņš man atbildēja - ''možno po russki?'' no tā sapratu, ka mans pastnieks latviešu valodā saprot tieši necik.
kādā veidā viņš ir ticis pie darba? vai valodu noteikumi attiecas tikai uz latviešiem? pie manis darbā uzradušies pat angliski runājoši cilvēki, kas pa lēnām mācās latviešu valodu un kuri patiešām cenšās runāt un sazināties ..

un meitenes, pirms izdomājat man pateikt, ka esmu riebīga pret cittautiešiem, izlasiet otro teikumu :D
vienkārši nesaprotu, ceru,ka kāda man izskaidros šo sarežģīto pasauli (l)
04.06.2015 12:19 |

Reitings 512
man skolā arī patika krievu valoda, bet,diemžēl, vairāk mācījāmies kaut kādus sūdus, nekā to,kas tagad strādājot reāli noderētu, jo sarunu skolā nemāca faktiski nemaz, vismaz mums bija tikai pliekanas pasākumu prezentēšanas, tagad sazinoties ar klientiem teātra izrādes nesanāk prezentēt, tādēļ skarbu aci skatoties varētu teikt,ka esmu tuvu nullei valodā :( runāt māku, bet kautrējos kaut ko pateikt nepareizi, bet nav variantu, jārunā ir :(

ar angļu valodā runājošiem cilvēkiem arī bijis visādi,īpaši ar tādiem,kam pašiem angļu valoda ir otrā svešvaloda - viņi paši īsti labi nesaprot, es arī nesaprotu ko viņi grib un tad tur tāda zīlēšana no pirkstiem vien sanāk :D
04.06.2015 12:55 |

Reitings 512
spīdola - par Daugavpili vispār šausmu stāsti dzirdami šajā jautājumā.. ārkārtīgi bēdīgi
04.06.2015 12:56 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
viņi paši īsti labi nesaprot, es arī nesaprotu ko viņi grib un tad tur tāda zīlēšana no pirkstiem vien sanāk

man atkal skiet, ka vieglak kontakteties diviem tadiem nezinisiem neka zinosam ar nezinosu. Vismaz man tada pieredze kad tikko atbraucu uz Iriju. Kaqpec ta, nemaku paskaidrot, tacu sadas personas sapratu vairak :-)
04.06.2015 12:58 |

Reitings 512
Beibe.Marta - tā zīlēšana mums abām toreiz bija ļoti smieklīgs process patiesībā, bet smadzenēm tas bija viens no grūtākajiem uzdevumiem,jo tu nesaproti ko tas cilvēks no tevis vēlas un tu nevari palīdzēt :D
04.06.2015 13:01 |

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
agnesiitee

Esmu Daugavpiliete, latviete kura pieder pie Daugavpiils mazakuma (17 % latviesu valodigo).
Tur ir vis kaut kas iespejams un ir bijusi gadijumi kur esmu prasijusi lai runa latviski un man atbild ka nevar un nerunas latviski vai vienkarsi ignoree un runa talak krieviski.
04.06.2015 13:02 |

Reitings 512
erde - es tev tiešām jūtu līdzi, man jau Imanta šķiet kā cita valsts, jo labi 70% krievvalodīgo, bet visi nav kretīni, saku uzreiz,ir arī daudz jauku cilvēku, piemēram, solārija konsultante manā galā ir vienkārši fantastiski mīļa sieviete :D
un tad te vēl ir vienmēr dusmīgās maximas pārdevējas. un tas jau liekas briesmīgi, bet pēc nostāstiem, Daugavpils ir 4 Imantas kopā :(
04.06.2015 13:07 |

Reitings 158
Reģ: 28.04.2015
Man ari so te nekad nesaprast. Vispar vienreiz lasiju diskusiju par to, ka vecaki uzskata ka berniem skola ir obligati jamacas ari krievu valoda. A kapec ne norvegu vai zviedru? Vispar kas ir ar to krievu valodu?
Daudzi krievi te dzivo visu dzivi un nemak paateikt ne varda un vel apdirsh Latvijas valsti.
Gribas beidzot arvien talak iet no krievijas, padomju domasanas utt. Daudzi vel ir palikusi vispar pagatne un doma ka te ir Krievija... aj, man te ir iipasa attieksme.

Neesmu cittautiesu niideja, bet es uzskatu ka ir jarepekte valsts kura dzivo, ipasi ja paskatos uz vesturi un krieviem, tad es vispar nesaprotu kapec vini pie mums tik biezi tik riebigi uzvedas.

+++ Pats Putins ir teicis, ka cilvēks, kas nezin tās valsts valodu, kurā dzīvo - ir vai nu tūrists vai okupants. Tad nu pie šīs domas arī pieturos - neko sīkāk neanalizējot.
04.06.2015 13:10 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
+++ Pats Putins ir teicis, ka cilvēks, kas nezin tās valsts valodu, kurā dzīvo - ir vai nu tūrists vai okupants. Tad nu pie šīs domas arī pieturos - neko sīkāk neanalizējot.

Nu vispār tie vārdi pieder kādai daudz senākai personai. :D
04.06.2015 13:13 |

Reitings 730
Reģ: 29.01.2009
Arī dzīvoju Imantā, bet manuprāt jau sāk dzirdēt arī vairāk latviešu valodu! Man liekas, ka Zolitūdē, Purvciemā ir vairāk krievu nekā Imantā! Imantā varētu būt 50/50!
Un mani šis valodas jautājums vienmēr aizkaitina, kā tā var - dzīvot 40 gadus un nesaprast ne vārda! Cāļu smadzenes!(e)
04.06.2015 13:16 |

Reitings 512
lindsky - bija viens latviešu valodas uzrāviens, kad manā galā ārā varēja dzirdēt daudz latviešu. mēs ar manu puiku,kad gājām laukā skaitījām, cik latviešus pa ceļam dzirdēsim, galu galā tā bija diezgan jautra spēle.
bet tagad manā rajona daļā savākušies daudzi jaunie krievu pārstāvji un pa vakariem reāli raustos viena pa āru planēt.
04.06.2015 13:19 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Tas jau atgādināja patieso joku par Maximas darbiniecēm, kad cilvēks pajautāja "Vai jums cepumi Svetlana ir?", uz ko viņam atbildēja "нет, она болеет" :-D bet tas ir skumji...
04.06.2015 13:22 |

Reitings 512
agī - mums te nemaz maximā neatbildētu, paldies un lūdzu jau tā nāk grūti ārā :D
04.06.2015 13:24 |

Reitings 158
Man atkal reizēm liekas, ka daļa krievu tikai izliekas, ka nesaprot. Vienreiz uz ielas viens vecis gribēja ar mani iepazīties, cik latviski atteicu, ka neinteresē, viņš tikai "ņepoņimaju", a kā pateicu "ej dirst", uzreiz saprašana uzradās

Šitas ir labs :D :D :D Pārsmējos :D Kad atbildu latviski kādam, kurš sācis ar mani runāt krieviski - viņš visbiežāk vēlreiz atkārto savu teikto tajā pašā krievu valodā, jo domā, ka es neesmu sadzirdējusi viņa teikto, nevis, ka nesaprotu vai nevēlos runāt svešā valodā.

Es vēl varu pieņemt, ka katrs runājam savā valodā - es latviski, otrs krieviski - ir sanākusi šāda komunikācija un bija ok, viens otru sapratām. Bet, ja man uzspiež runāt krieviski tikai tāpēc, ka tam otram negribas runāt valsts valodā - tad nekāda komunikācija nesanāks (un vienalga vai man kaut ko no viņa vajag vai viņam no manis - viss cancelled). Var mani saukt par bezkaunīgu un/vai fašisti - bet vai lielāka bezkaunība nav tad, ja cilvēks dzīvo attiecīgā valstī un negrib iemācīties valsts valodu, jo visur taču tāpat ar viņu esot jārunā viņa valodā?
04.06.2015 13:24 |

Reitings 512
LimitEDition - es tev 100% piekrītu par to, viens runā krieviski, otrs latviski. pašai tā ir bijis, ka jārunā pa telefonu un vienkārši aizmirsies konkrētais vārds, aizvietošanai arī jādomā ilgi kko un tad cilvēks pasaka - nu runājiet latviski. un tad es ar viņu latviski, viņš ar mani krieviski un visi laimīgi, abi esam sapratuši ko gribam un nav problēmu.
sāpe ir tad, kad sarunu biedrs tikai krieviski saprot
04.06.2015 13:27 |

Reitings 165
Reģ: 22.10.2014
Drīz Artēmijs būs klāt :-D:-D
04.06.2015 13:30 |

Reitings 158
Spīdola
Nu vispār tie vārdi pieder kādai daudz senākai personai

Tos vārdus esmu dzirdējusi no viņa, bet es neapgalvoju, ka kāds cits to jau sen iepriekš nav teicis.

Man kā muļķei vari, lūdzu, nosaukt šo vārdu pirmo autoru un precīzu citātu, lai turpmāk neizgāžos savā nezināšanā? :D
04.06.2015 13:31 |

Reitings 512
odri - kas lūdzu, būs klāt ? :DD
04.06.2015 13:31 |

Reitings 8
Reģ: 04.06.2015
Piekrītu autorei.
Latvijā darbu dabūt bez krievu valodas - nereāli. Man tas vienkārši nešķiet godīgi.
04.06.2015 13:33 |

Reitings 165
Reģ: 22.10.2014
agnesiitee Cilvēks ar izteiktu krievisko novirzienu :-D
04.06.2015 13:33 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Atkal šī tēma un viens 100% paredzamais komentārs :D

Man ir nulle iecietības pret tiem, kas nezina valsts valodu, tāpēc tagad vairs neslinkoju un ziņoju VVC, ja tas ir kādā iestādē, vai neatbildu un atstāju viņus muļķa lomā. Pēdējais interesantais gadījums bija ar taksistu, visu ceļu vispār neko nebija teicis, galā tikai summu nosauca krieviski, es pajokojos: "aaa, par brīvu, nu, paldies!", taisīju durvis vaļā un grasījos kāpt ārā, viņa sejas izteiksme bija komiska :D
04.06.2015 13:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits