Veeesums pret berniem

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas meitenes! =)
Gribeju uzsakt diskusiju par kaadu teemu ar kuru saskaros biezi.
Runa ir par maziem berniem, beebisiem...
Man nekad nekas nav pret berniem un man pasai loti gribas kaut kad bernus.

Bet esmu pamanijusi ka sabiedriba ir daudz meitenu kuras bezmaz vai paliek trakas kad ierauga bebisus, uzreiz grib paturet, paspeleties un neliek mieru visu laiku tam beebim.
Man nekad nav bijusi vajadziba pec kaut ka tada, es ari neuzskatu ka bebji un berni ir tik miili manas acis ka es gribu paturet utt. Esmu drizaak veesa pret berniem. Bet nav taa ka man vini nepatik.

Vai kadai ir taapat? Es nedomaju ka del taa es butu slikta maate. Kad es domaju par saviem berniem, es veletos tiem dot visu ko es varu un nodarboties ar tiem lai vini labak iepazitu pasauli utt.
Bet sis aukstums pret berniem sabiedriba...nezinu kapec tada sajuta ir.
04.06.2015 11:30 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
bērni ir ļlloti dažādi, tāpat kā mēs, var 2 brāļi iet veikalā viens kritīs gar zemi, otrs mierīgi stāvēs blakus pie rociņas, audzināšana viena, aug vienādos aptākļos...varbūt ir varianti kur ir neaudzināšana bet reti
04.06.2015 13:15 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Katrā ziņā suns mani sajūsmina daudz reizes vairāk nekā svešs bērns.

+++ mani arī :D:-P
04.06.2015 13:17 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Berni biezi vien krit zeme, jo vienkarsi ir nogurusi.
04.06.2015 13:17 |

Reitings 389
Reģ: 12.10.2014
Vatsons
tad jau nav brīnums kāpēc tavi bērni iespējams ir izlutināti. ;D
04.06.2015 13:18 |

10 gadi
Reitings 2746
Bet ir redzeti gadijumi, kur berns sak baurot un valaties , ja mamma kko nelauj, neperk.
Taa tiesamur audzinasanas vaina.
04.06.2015 13:19 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
var 2 brāļi iet veikalā viens kritīs gar zemi, otrs mierīgi stāvēs blakus pie rociņas, audzināšana viena, aug vienādos aptākļos...

Tas viens var buut noguris/nogarlaikojies/izsalcis, bet otrs var nebuut.
04.06.2015 13:22 |

Reitings 538
Reģ: 02.02.2015
Nu es nezinu.... Es savējo vispār nevaru aiztikt, kad viņš ar bļaušanu un raudāšanu izrāda nepatiku par kaut ko. Jo, ja viņu sāk kušināt vai mēģina kaut kā nomierināt vai kā novērst uzmanību, tad viņš uzvelkās vēl vairāk un sākas pamatīga histērija. Tāpēc saprotu to mammu, kas sēž un spaida telefonu. Manam tāda vārīšanās pašam savā sulā ir labākās nomierināšanās zāles. Viņš izbļaujas, izraudās, tad es viņam piedāvāju samīļoties, pajautāju, vai niķis garām. Viņš atbild, ka jā. Un viss, ir balts un pūkains. Kādreiz arī domāju,ka sīkie, kas bļauj, krīt, taisa histērijas, ir izlaisti. Bet tagad līdz ar savu bērnu saprotu arī vecākus, jo katram ir savas metodes, kā cīnīties ar bērna niķiem.

Bet par tēmu - vēl aizvien nezinu, kā izturēties pret svešiem bērniem, lai gan jūtu, ka ir radies lielāks mīļums un patika arī pret svešiem.
04.06.2015 13:24 |

Reitings 3925
Salami, man neviens nekad veikalaa nav kritis pa zemi vai blaavis. Kad man prasa jaunau rotallietu vai sokoladi kuru es negribu pirkt, es noraadu nesen iegaadaatu jaunu lietu un ir miers, sabiedriiba nav trauceeta. Nupat ir nopirktas paaris vasaras dreebes un dazhas beernu zinaatnes gramatas, kuras ljoti patika. Pasaki, ka veel ka izglitojoshas gramatas ir nelietderiiga beerna lutinaashana. (t)

Bet ir redzeti gadijumi, kur berns sak baurot un valaties , ja mamma kko nelauj, neperk.

Berni neprot tikt galaa ar emocijam, pat pieaugushie to biezhi vien neprot. Njem veeraa, ka beerna vecaaki varbuut beernam kaut ko nopeerk tikai paaris reizes gadaa un liela dalja no vinja manaam ir citu lietoti kraami. Ne reizi vien esmu dzirdeejusi, ka mammas saviem beerniem skaidro, ka nav naudas.
04.06.2015 13:30 |

Reitings 810
Cik šeit dažas gudri par bērnu krišanu zemē izsakās :-/ Tās, kas salīdzina mūsdienu bērnu uzvedību ar sevi bērnībā - kādi izskatījās veikali jūsu bērnībā un kādi tagad? Tagad tam nabaga bērnam ir kārdinājums uz katra stūra - viss ir ar roku aizsniedzams, manā bērnībā veikali bija pustukši un rotaļlietas, končiņas, suliņas nebija savām rokām paņemamas garām plauktiem ejot. Un jā mani bērni arī ir pāris reizes katrs uztaisījuši scēnu veikalā vai citā publiskā vietā, jo ne jau neaudzinātībā ir vaina - arī mazajiem ir slikts garastāvoklis, kaut kas sāp, nāk miegs, gribas ēst un aizrādījums vai kaut kā nedabūšana momentā var pārvērsties scēnā. Ar līdzjūtību skatos uz tām mammām, kas reizēm ar kaunu sejā stāv blakus bērnam, kas pa zemi vārtās - tā var būt arī pirmā un pēdējā reize, kad tas bērns tā dara, bet lielākā daļa uzreiz ņemas un burkšķ par neaudzinātiem, izlaistiem bērniem un sliktām jaunajām mammām.
04.06.2015 13:34 |

Reitings 3925
carrie, driikst jautat cik tev gadi, nu vismaz aptuveni?
04.06.2015 13:36 |

Reitings 810
Vatsons ~30
04.06.2015 13:37 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ne reizi vien esmu dzirdeejusi, ka mammas saviem beerniem skaidro, ka nav naudas.

Ap mani arī nav tās turīgākās mammas un pērk kaut ko pāris reizes gadā. Bet sarunā ar bērnu, ka nopirks kaut ko lētāku, nopirks kādu mantu citā dienā vai nopirks kāroto mantu tad un tad. Strādā. Galvenais pildīt solījumus.
Naudas trūkums nav attaisnojums tam, ka bērns vārtās pa grīdu. Ja vecāki neprot ar bērnu sarunāt, tas jau ir cits stāsts. Tāpēc jau arī ir tās emocijas. Jo, ja vecāki vienkārši atcērt "Nepirkšu, naudas nav"un tā vienmēr, tad protams, ka sākās. Bet arī tur nav vainīgs bērns, bet tas, ka vecāki neuzskata par vajadzīgu bērnam pateikt, kad viņš kaut ko dabūs un kaut ko gari skaidrot.
04.06.2015 13:38 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ar līdzjūtību skatos uz tām mammām, kas reizēm ar kaunu sejā stāv blakus bērnam, kas pa zemi vārtās

Lielai daļai tā kauna nav. Ir vienaldzība. Un vēl uzrēc apkārtējiem, lai liek viņas bērnu mierā.
04.06.2015 13:40 |

Reitings 3925
carrie, man taapat.
Lai arii es dziivoju laukos, kur protams nekas veikalos tieshaam nebija, mamma ar mani brauca uz Riigu, pirka Matel rotallietas, shuushanas piederumu veikalos visaadas peerliites un roziites, forshas dreebes, augljus un saldumus. Es neatceros veikalos tukshus plauktus, driizaak pilnus ar aarzemju rotallietam.

Alexxa, uz ielas vnk noklausijos nejaushi. Man paziistama mamma savai mazajai meitai diezgan daudz dazadas lietas peerk, turklaat padaargas, bet sarunaat kaut ko ar to beernu meedz buut gruuti. Mamma pacietiigi skaidro, bet beerns neklausaas. Beernam truuka citu beernu sabiedriiba plus dziivojamaa telpa bija ljoti shaura, ko mamma nevareeja atrisinaat, manupraat tas bija iemesl kapeec beerns negribeja klausiities.
04.06.2015 13:50 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Carrrie,piekriitu Tavam teiktajam.
Berni ir dazaadi kaa arii temperamenti un citas iipasiibas ieziimes. Buus vienmeer paraugbeerni un tie "sliktie". Jaa,vaina arii var buut vecaakos kuri nepaskaidro berniem,ka kriitot gar zemi vini tapat neko nepanaaks un ka jaamaacaas savaldiities. Vini vienkaarsi speelee uz vecaaka vaajaako vietu un tadejadi doma,ka panaaks kaaroto. Pasam vecakam ir jaabuut nepielaidiigaakam un nav japiekaapjas. Ta mes pashi audzinam raksturu.
Bet lai tadel neietu ara vecaaks,ka ja nu bernam uznaak nikjis??...padomajat pasas ka berniba kaut ko tik loti gribejam,bet uzreiz nedabujam. Berniem ir parak daudz tas apsleptaas emocijas atskiriigos vecums un kaut vai vini saprot,uznaak nikjis,iegriba un iet valjaa.
Par berniem runaajot,protams savs vismiilaakais un apkaarteejie buus svessi berni. Arii neesmu ukjinaataaja,bet vienaldziiga arii ne.
04.06.2015 13:50 |

Reitings 3925
vaina arii var buut vecaakos kuri nepaskaidro berniem,ka kriitot gar zemi vini tapat neko nepanaaks un ka jaamaacaas savaldiities.

Ha ha ha ha! Tas oficiaali nestraadaa! :-D:-D:-D:-D:-D:-D
04.06.2015 13:53 |

10 gadi
Reitings 2746
Carrie +++
04.06.2015 13:54 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Tad labaaak nepaakaidrot neko un izlikties,ka viss kaartiibaa???
04.06.2015 13:56 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Tik foršs video :D :D :D
04.06.2015 13:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits