Marihuānas dekriminalizācija

Reitings 191
Reģ: 07.03.2015
Brīnos, ka nav vēl šādas tēmas. Kādi viedokļi? Par/pret? Cik, jūsuprāt, būtu 'nelielie daudzimi', kas būtu legāli?

Saeimā pirmdien iesniegta "Manabalss.lv" iniciatīva par marihuānas dekriminalizāciju, portālu "Delfi" informē iniciatīvas pārstāvis Donats Blaževičs.

Kā daudzkārt vēstīts, ierosinājums paredz kriminālsoda atcelšanu par neliela marihuānas daudzuma audzēšanu, glabāšanu, pārnēsāšanu un lietošanu personiskām vajadzībām.

Līdz šim sabiedrības iniciatīvu platformā "ManaBalss.lv" ir savākti 10 373 paraksti iniciatīvai "Marihuānas dekriminalizācija".

Turpmāko 20 dienu laikā Saeimas Prezidijs izvērtēs kolektīvā iesnieguma atbilstību Kārtības ruļļa prasībām, kā arī nodos to pārbaudei Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Sākotnējā izvērtēšana notiks Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē ne vēlāk kā mēnesi pēc kolektīvā iesnieguma saņemšanas. Turpmāko triju mēnešu laikā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai būs jāsagatavo ziņojums par kolektīvā iesnieguma izvērtēšanu un tā turpmāko virzību, informē iniciatīvas iesniedzējs.

Blaževičs aicina komisijas locekļus konstruktīvi izvērtēt šo iniciatīvu, vadoties pēc aktuālās informācijas, ārvalstu piemēriem un zinātniskajiem pētījumiem. "Marihuānas jautājums ir jārisina konstruktīvā veidā, objektīvi izskatot katru "par" un "pret". Līdz šim tas netika darīts, diskutējot par neesošiem šķēršļiem un negatīvajām pusēm. Ir nepieciešami jauni risinājumi, kā regulēt marihuānas lietošanu, kas būs atbilstoši mūsdienu sabiedrībai un starptautiskai praksei," viņš uzsver.

Marihuānas dekriminalizācija, kā norāda Blaževičs, "paredz pieņemt atbilstošus likumus vai veikt likumu grozījumus, lai cilvēkiem par marihuānas audzēšanu, glabāšanu un pārnēsāšanu nelielos apjomos nedraudētu kriminālsods, taču būtu piemērojams administratīvais sods par lietošanu publiskās vietās".

http://www.delfi.lv/a/46045617
01.06.2015 16:38 |

Reitings 734
Reģ: 13.02.2014
Ja katrs reizi dienā uzpīpēju vienu kāsi, pasaulē būtu daudz vairāk miera un saticības. (l)
01.06.2015 19:24 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Jā, dekriminalizēt. Un tad jaunieši staigātu ne tikai nodzērušies un sistos nost reibumā, bet arī nokurījušies, un tad to darītu daudz vairāki jaunieši, nevis tikai tie, kuriem nav slinkums galus sameklēt.
01.06.2015 20:41 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Try, Nīderlandē marihuāna ir atļauta, es tur biju, neredzēju nodzērušos, nokurījušos jauniešus uz ielām. Varbūt Latvijā tā varētu būt, jo sabiedrība kā tāda ir tik novecojusi, aprobežota, ka šausmas vienkārši.
01.06.2015 20:44 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Labāk celtu alkohola un cigarešu cenas, lai tauta nenodzeras,

Naiva esi? Tak vienkārši nepirks veikalos vēl jo vairāk ne cigaretes, ne alkoholu. Kaut gan es jau tagad nezinu nevienu, kurš cigaretes pirktu veikalā.
01.06.2015 20:46 |

Reitings 408
Reģ: 07.07.2014
Esmu par dekriminalicāzīju,lai nevienam nav jāpērk zāle no noziedzniekiem. Svadāk tagad pat es ar vienu kasīti kabatā esmu noziedznieks. Reāli cietumā par to liek. Bet taču es nevienam ļaunu nedaru.
01.06.2015 21:58 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015

Tā kā LV zaļo nevar pīpēt, bet nelegālais ir dārgs, cilvēki to jauc ar tabaku, kas nav nemaz tik veselīgi.

No kurienes tad šādi dati? Un vēl ar tik aplamu pārliecību
Vispār jau cilvēki katru dienu mirst. No dažādām kaitēm. Trakums, ne? ;D

Esmu meklējusi informāciju, par letāliem gadījumiem, smēķējot marihuānu. Nesekmīgi. Alkohols, cigaretes ir vadošie!

Esmu PAR, tikai tādā gadījumā, ja pats audzē podiņā, savām vajadzībām. Esmu PRET legalizāciju, neuzskatu, ka LV vajag šādu biznesu.
01.06.2015 22:22 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Ejiet labāk dzīvojiet un piepildiet savu dzīvi ar pozitīviem notikumiem un īstām emocijām, nevis gaidat kad legāli varēs zelēt narkotikas lai radītu mākslīgas emocijas, sliņķi.
01.06.2015 22:24 |

Reitings 601
Ejiet labāk dzīvojiet un piepildiet savu dzīvi ar pozitīviem notikumiem un īstām emocijām, nevis gaidat kad legāli varēs zelēt narkotikas lai radītu mākslīgas emocijas, sliņķi.

Marihuānu pīpē ne tikai, lai apreibinātos vai gūtu mākslīgas emocijas.
01.06.2015 22:28 |

Reitings 408
Reģ: 07.07.2014
Marihuānu pīpē ne tikai, lai apreibinātos vai gūtu mākslīgas emocijas.

Tu?
01.06.2015 22:39 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Vienalga, lai zilī uz velna paraušanu un staigā ar debīlu smaidiņu ģīmī un visādām radošām idejām galvā. :D :D
01.06.2015 22:43 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Try, Nīderlandē marihuāna ir atļauta, es tur biju, neredzēju nodzērušos, nokurījušos jauniešus uz ielām. Varbūt Latvijā tā varētu būt, jo sabiedrība kā tāda ir tik novecojusi, aprobežota, ka šausmas vienkārši.

Tas ko es tur redzēju - nebūt nebija patīkami. Lielākajai daļai pretīmnācēju vienkārši no sejas var nolasīt cik gramus izpīpējis tikko. Visa pilsēta smird pēc zaļā. Žēl, ka cilvēki sevi no malas neredz.
01.06.2015 22:44 |

Reitings 601
Tu?

Neesmu pīpējusi gadiem. Pēdējo reizi pīpēju pēc ķirurģiskās operācijas, lai mazinātu sāpes. Palīdzēja, nebija jādzer spēcīgie pretsāpju līdzekļi.
Reizēm, pieķeru sevi pie domas, ka gribētu kādu dūmu, nervu sistēmas nomierināšanai. Bet neriskēju, tīru zaļo nekur nevar dabūt.
01.06.2015 22:48 |

Reitings 601
Tas ko es tur redzēju - nebūt nebija patīkami. Lielākajai daļai pretīmnācēju vienkārši no sejas var nolasīt cik gramus izpīpējis tikko. Visa pilsēta smird pēc zaļā. Žēl, ka cilvēki sevi no malas neredz.

Tie tūristi, kuri no ķēdes norāvušies. Aizbrauc uz Nīderlandi, pārpīpē jēgu, tāpēc staigā stoned.
01.06.2015 22:50 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Man ļoti patīk lasīt viedokļus par šo tēmu, jo gandrīz vienmēr ir tikai divas fronte - vieni, kuri kliedz, ka narkomānija nav atbalstāma, bet otri, kuri kliedz, ka dabīgs nav kaitīgs - no tā jau nemirstot.
Ir jābrīnās, cik cilvēku zināšanas viņiem svarīgos jautājumos ir vājas, nepārbaudītas. Tapat mani ārkārtīgi uzjautrina vienas lietas kaitīguma atcelšana, izgaisināšana uz cita kaitīguma fona. Uzskatīt, ka zāli vajag atļaut, jo alkohols un cigaretes taču ir kaitīgākas ir tas pats, kas vēlēties atcelt sodus par nepareizu ielas šķērošanu, jo ļaunāk ir, ja to pašu krustojumu nepareizi šķērsos auto.
Marihuāna, kā jebkurš cits dabīgs augs, ir kaitīga cilvēka organismam. Ja legalizēsim vienu, tad droši, ka arī efedrīnu varam pieprasīt aptiekā bez receptes. Es uzskatu, ka ir pilnībā pietiekoši, ja marihuānu izraksta ārsts un tā netiek uzglabāta vai nedod dievs vēl audzēta. Veselam cilvēkam nav pilnīgi nekādas nepieciešamības atmērdēt jau tā, bieži vien, pamirušās smadzeņu šūnas.

Jebkurā gadījumā, lai tā jau izveidoto palagu, leiki nepagarinātu - esmu pret dekriminalizāciju. Tas nesīs vairāk posta neka labuma, jo arī varas orgāni mums strādā kā aknas cirozes slimniekam.
01.06.2015 22:56 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Tā jau ir- sekojot vienai foruma lietotājai, kura minēja, ka ar gadiem viņas domas ir mainījušās no PAR uz PRET- jāatzīst, ka vecums nenāk viens. Tas nāk ar bailēm un piesardzību.. Tāpēc, lai gan esmu par 97,6% pārliecināts, ka mūsu Saeima petīciju noraidīs, jo tā ir par vecu, bailīgu un gļēvu priekš jebkādām radikālām reformām, tomēr mans personīgais viedoklis kā vienmēr ir pozitīvs.

Kāpēc? Lūdzu- http://100argumenti.lv/
01.06.2015 22:58 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Esmu par. Arī parakstīju.
01.06.2015 23:00 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Lai kaut ko tādu atļautu ir jāsakārto sistēma, kas pagaidām latvijai nav pa spēkam.
Jūs iedomājaties, ka pēc šī likuma ieviešanas visi atmetīs alkoholu, spaisu utt un pāries uz marihuānu? Tas viss tiks kombinēts un iznākumi būs letāli. Nebūs, kā amsterdamā, kur ir ierobežots alkohola patēriņš un izveidota sistēma, lai sabiedrība nedegradētos.
01.06.2015 23:04 |

Reitings 1979
Reģ: 24.10.2013
Esmu kategoriski pret. Jo šī "vieglā" narkotika ir bīstama- jo tās patērētāji jau neapstājas pie šīs "zāles". Tas ir tikai īss periods pirms trakajām narkotikām. Ar visu no tā izrietošajām sekām.
01.06.2015 23:04 |

Reitings 601
Marihuāna, kā jebkurš cits dabīgs augs, ir kaitīga cilvēka organismam.

Kā dabīgie augi var būt kaitīgi? Senie cilvēki dzīvoja tikai uz dabīgiem augiem, izejvielām.
Ja legalizēsim vienu, tad droši, ka arī efedrīnu varam pieprasīt aptiekā bez receptes.

Efedrīns un pseidoefedrīns ir ķīmiskas vielas, ko izmanto, lai izgatavotu zāles pret saaukstēšanos un alerģiju. Mājās audzēta marihuāna ir pilnībā dabīgs augs. Aplams salīdzinājums.
Es uzskatu, ka ir pilnībā pietiekoši, ja marihuānu izraksta ārsts un tā netiek uzglabāta vai nedod dievs vēl audzēta.

Lai ārsts varētu izrakstīt, tai jābūt dekriminalizētai, piemēram kā Kanādā.
Man ļoti patīk lasīt viedokļus par šo tēmu, jo gandrīz vienmēr ir tikai divas fronte - vieni, kuri kliedz, ka narkomānija nav atbalstāma, bet otri, kuri kliedz, ka dabīgs nav kaitīgs - no tā jau nemirstot.
Ir jābrīnās, cik cilvēku zināšanas viņiem svarīgos jautājumos ir vājas, nepārbaudītas.

Laikam uz sevi esi attiecinājusi?
01.06.2015 23:12 |

Reitings 1979
Reģ: 24.10.2013
Apmēram - arī kā t.s. enerģijas dzērieni, kas ir "tilts" uz dzeršanu un tālāku ieslīgšanu alkoholā.
01.06.2015 23:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits