Saeimā pirmdien iesniegta "Manabalss.lv" iniciatīva par marihuānas dekriminalizāciju, portālu "Delfi" informē iniciatīvas pārstāvis Donats Blaževičs.
Kā daudzkārt vēstīts, ierosinājums paredz kriminālsoda atcelšanu par neliela marihuānas daudzuma audzēšanu, glabāšanu, pārnēsāšanu un lietošanu personiskām vajadzībām.
Līdz šim sabiedrības iniciatīvu platformā "ManaBalss.lv" ir savākti 10 373 paraksti iniciatīvai "Marihuānas dekriminalizācija".
Turpmāko 20 dienu laikā Saeimas Prezidijs izvērtēs kolektīvā iesnieguma atbilstību Kārtības ruļļa prasībām, kā arī nodos to pārbaudei Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Sākotnējā izvērtēšana notiks Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē ne vēlāk kā mēnesi pēc kolektīvā iesnieguma saņemšanas. Turpmāko triju mēnešu laikā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai būs jāsagatavo ziņojums par kolektīvā iesnieguma izvērtēšanu un tā turpmāko virzību, informē iniciatīvas iesniedzējs.
Blaževičs aicina komisijas locekļus konstruktīvi izvērtēt šo iniciatīvu, vadoties pēc aktuālās informācijas, ārvalstu piemēriem un zinātniskajiem pētījumiem. "Marihuānas jautājums ir jārisina konstruktīvā veidā, objektīvi izskatot katru "par" un "pret". Līdz šim tas netika darīts, diskutējot par neesošiem šķēršļiem un negatīvajām pusēm. Ir nepieciešami jauni risinājumi, kā regulēt marihuānas lietošanu, kas būs atbilstoši mūsdienu sabiedrībai un starptautiskai praksei," viņš uzsver.
Marihuānas dekriminalizācija, kā norāda Blaževičs, "paredz pieņemt atbilstošus likumus vai veikt likumu grozījumus, lai cilvēkiem par marihuānas audzēšanu, glabāšanu un pārnēsāšanu nelielos apjomos nedraudētu kriminālsods, taču būtu piemērojams administratīvais sods par lietošanu publiskās vietās".
Labāk celtu alkohola un cigarešu cenas, lai tauta nenodzeras,

No kurienes tad šādi dati? Un vēl ar tik aplamu pārliecību
Vispār jau cilvēki katru dienu mirst. No dažādām kaitēm. Trakums, ne? ;D

Ejiet labāk dzīvojiet un piepildiet savu dzīvi ar pozitīviem notikumiem un īstām emocijām, nevis gaidat kad legāli varēs zelēt narkotikas lai radītu mākslīgas emocijas, sliņķi.
Try, Nīderlandē marihuāna ir atļauta, es tur biju, neredzēju nodzērušos, nokurījušos jauniešus uz ielām. Varbūt Latvijā tā varētu būt, jo sabiedrība kā tāda ir tik novecojusi, aprobežota, ka šausmas vienkārši.
Tu?
Tas ko es tur redzēju - nebūt nebija patīkami. Lielākajai daļai pretīmnācēju vienkārši no sejas var nolasīt cik gramus izpīpējis tikko. Visa pilsēta smird pēc zaļā. Žēl, ka cilvēki sevi no malas neredz.
Marihuāna, kā jebkurš cits dabīgs augs, ir kaitīga cilvēka organismam.
Ja legalizēsim vienu, tad droši, ka arī efedrīnu varam pieprasīt aptiekā bez receptes.
Es uzskatu, ka ir pilnībā pietiekoši, ja marihuānu izraksta ārsts un tā netiek uzglabāta vai nedod dievs vēl audzēta.
Man ļoti patīk lasīt viedokļus par šo tēmu, jo gandrīz vienmēr ir tikai divas fronte - vieni, kuri kliedz, ka narkomānija nav atbalstāma, bet otri, kuri kliedz, ka dabīgs nav kaitīgs - no tā jau nemirstot.
Ir jābrīnās, cik cilvēku zināšanas viņiem svarīgos jautājumos ir vājas, nepārbaudītas.