Stress visu tikai čakarē. Es arī uztraucos, kad man ir jārunā ne tikai eksāmenos, bet pat semināros utt. Pirms uzstāšanās dziļi ieelpoju un eju. Tās reizēs, kad esmu vairāk ieciklējusies uz to, cik man ir bail, kāds man milzīgs stress, arī ir bijušas neveiksmīgas. Pēdējā reize, kad vajadzēja runāt bija bakalaura priekšaizstāvēšana. Bailes nenormālas, ņemot vērā to, kā lielāko daļu ņēma priekšā, bet es saņēmu sevi rokās, dziļi ieelpoju un visu čikiniekā izdarīju. Man pat laika nebija domāt par uztraukumu, jo galvenais mērķis - pēc iespējas pārliecinoši izklāstīt savu ideju un atbildēt uz jautājumiem. Ja es koncentrētos uz stresu, nebūtu pat ne uz pusi tik labi visu izdarījusi.
Tāpat ir tev- galvenais uzdevums, kāpēc Tu ej un runā, jo tev ir eksāmens un vajag iegūt pēc iespējas labāku vērtējumu. Stress var izbojāt ļoti, ļoti daudz ko, un, ja pamatskolā uz to vēl skolotāji var pievērt acis, tad vēlāk, dzīvē, lielākajai daļai neinteresēs ne tas, cik ļoti tev bail, vai kāpēc tev lūzt ciet balss. Ātrāk iemācīsies ar to tikt galā, būs vieglāk turpmāk.
Par nomierinošajām tabletēm - es teiktu prātīgi ar to visu. Man mamma arī iedeva kaut kādas ripiņas, pirms eksāmena mūzikas skolā. Knapi noturējos, tik nenormāli miegs nāca.. Turpretī, citam draugam mamma iedeva kaut kādas nomierinošās pirms braukšanas eksāmena, arī kļuva pārāk apātisks un nekāds.