VĪRIEŠI

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Sanaca interesanta saruna ar draudzeni par viirieshiem. Iespaidojoties no dazam diskusijam par dazadu tautibu virieshiem, dzives modeliem, izlemu izveidot jaunu teemu.

Ka Jums skiet, kaa nopietnaas attiecibaas, kad cilveki dziivo kopaa butu jadala izdevumi. Vai tiesham tas ir normali, ka pilnigi visi izdevumi tiek daliti uz pusem, pat ja virietis pelna vairak?

Piemeram, mana draudzene, kurai draugs pelna vairak par vinu, liek vinai maksat pusi no iires, komunalajiem, pusi no ediena izmaksam, pusi no transporta izdevumiem, biezi aicina vinu uz dazadiem izklaides pasakumiem, bet pec pasakumiem vienmer atprsa vinai pusi - gan par restoraniem, teatriem, koncertiem, kino, pat pat, kad filmu ir velejies redzet tieshi vinhs.

Kada ir jusu pieredze, attieksme, kaa vertejat sho situaciju?
16.05.2015 21:56 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
PaulaMonro, viņai par to vajadzēja runāt jau pašā sākumā, paskaidrot, ka viņa pelna mazāk un grūti turēt līdzi maksājumiem. Ka viņa gribētu, lai viņu uzaicina uz to restorānu vienkārši tāpat - tāpēc, ka grib viņu iepriecināt (un attiecīgi neiekasē pusi no rēķina pēc tam).

Tagad arī var mēģināt, bet vīrietim droši vien būs pārsteigums, kā tad līdz šim viss bija kārtībā, bet tagad pēkšņi vairs nav? Svarīgi ir jau pašā sākumā neielaist lietas, kas liek justies slikti, vēlāk to mainīt ir ļoti grūti vai pat neiespējami.
17.05.2015 23:29 |

Reitings 29
Reģ: 22.03.2015
Lai draudzene nostāda vīrieti fakta priekšā, ka priekš viņas tas nav pieņemami visu dalīt uz pusēm, un, ja vīrietim tas liekas pilnīgi normāli, tad lai izdara secinājumus pati.
17.05.2015 23:31 |

Reitings 1979
Reģ: 24.10.2013
Manā uztverē visu šo fatālo naudas jautājumu ģimenē sarunāt mierīgā tonī. Jābūt spējai uz kompromisu.
17.05.2015 23:33 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tikai meklet citu?
Jā! Nav jēgas vairs tērēt laiku ar to puisi...
17.05.2015 23:34 |

Reitings 94
Reģ: 12.06.2011
Piemeram, kur es dzivoju, tas IR tiri sapratigi kad IRI UN KOMUNALOS maksa par pusem, bet ja puisis kurp ved, tad gan vins visu izmaksa. Bet runajot par partiku, to gan atruna. Jo piemeram es ikdiena nelietoju uztura galu, nejau tadel ka butu vegitariete , bet gan jo man varigs kungis,kuram gruti to parstradat. Tad nu galu ...nee.
17.05.2015 23:48 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Nesen vinsh vinai piedavaja braukt celojuma uz Franciju, vina teica, ka var segt tikai dalu izdevumu nevis pusi un vinsh atbildejis, ka tad labak brauks ar draugiem, kamer vinai nav lidzekli

Tas vien nozīmē, kad viņam nav tik svarīgi pavadīt laiku kopā ar viņu. Viņam pašam neliekas absurdi? Sieviete tā jau visu maksā uz pusi un dēļ tā nevar braukt ar viņu romantiskā ceļojumā, jo nevar visu nosegt 100%? Ja viņa tik ļoti netērētu savu naudu par īri, pārtiku utt.,tad varētu atļauties ceļojumu.
17.05.2015 23:54 |

Reitings 62
Reģ: 13.12.2012
Nu es pat nezinu, ko teikt... skumji....

Interesanti būtu uzzināt vai tas pusis tik skurpulozi prasa čekus, kad maksājusi ir viņa?

Manuprāt (tikai manuprāt) visi tie kapeikupiseji ir tie paši "Alfoni" par ko kādreiz literatūras stundās stāstīja. Jā tie paši, kas mīlēja dzīvot uz sievas rēķina. Tikai šie ir 21.gs zvēriņi un baidās atklāt, ka viņiem labāk patiktu, ja sieviete piekristu tērēt vairāk.
Ja jau parēķina -- kad pāris izdevumus dala 50/50 sievietes gala rezultātā tērē vairāk, jo sevi taču jāapkopj (ja kāda saka, ka to nedara - tad jautājums --- vai tad mums nevajag tamponus/paketes, vai šampūns netiek lietos cits kā viņam?, vai spalvainās kājas un paduses ar netiek aprūpētas?) un diezin vai pusis par to visu atdod naudiņu. :-/
Es šādu piekasīšanos saprastu, ja meitene būtu tā, kas uzstāj to darīt, bet ne pusis! Ja kāds vīrietis grib sevi saukt par vīrieti, tad ja ar draudzeni dala visu uz pusēm, bet viņa saslimst, vai viņai nepietiek naudas ceļojumam, tad viņš kā vīrietis uzņemas atbildību par SAVU sievieti un izmaksā viņai!!

Vai man vienai liekas, ka šāds absurds var notikt tikai Latvijā, kur latvju ansīši sevi uzskata par tik seksuāliem čiekuriem(un 95% gadījumu viņi ir tālu no tādiem), ka metenēm ir jāaplido viņi? (e)
17.05.2015 23:54 |

Reitings 2836
Sakuma vina ielaida sho situaciju, jo bija neerti nedot savu pusi, un, tad vinsh vel nepelnija tik labi. Tagad sanak divaini... kad vinsh pelna daudz labak un neko neplano mainit. Vina par to ierunajas, bet vinsh atbildeja, ka - nee, taa nebuus, visu jadala uz puseem, aizbildinas, ka pasham daudz vajadzibas, kaut gan perk sev visadas ekstras, ko meitene sev nevar atlauties. Un vinai par to kauns stastit savai gimenei, pat man neteica, izstastija, jo sirds bija pilna.
17.05.2015 23:58 |

Reitings 62
Reģ: 13.12.2012
Varbūt puisis apvainojās, ka sākumā, kad šim bija slikti ar naudām un viņa pelnīja vairāk, viņam tāpat bija jāmaksā puse? Kaut gan tas jau būtu pārāk zemiski....

Es nezinu, ja pazītu tavu draudzeni, ieteiktu viņai padomāt vai tiešām viņa šīs attiecības vēlas saglabāt, kad pašai jau paliek neērti.... teiktu, ka noteikti atradīs labāk, taču viņu nepazīstu, tādēļ, PaulaMonro, tev ir jāveic novērtējums pašai un, ja tu esi pārliecināta, ka viņa ir pelnījusi labāku un visticamāk arī tādu atradīs, tad ieteiktu draudzenei arī tā teikt, iespējams, viņa gaida no tevis grūdienu....

Es nezinu viņas raksturu, bet es uzskatu, ka labāk pavadīt gadus meklējumos, nekā dienu sliktās attiecībās, kurās vīrietis galīgi nenovērtē savu sievieti un ir pilnīgākais egoists...
18.05.2015 00:10 |

Reitings 5726
Tavai draudzenei būtu jāpaskaidro ,kad viss tika dalīts uz pusēm ,jo viņam švaki bija ar naudu,bet ,ta kā situācija ir izmainījusies ,viss ir nostājies uz kājām, tad vismaz tik daudz kā kino biļeti var izmaksāt un neviena cita muļķe būs ar viņu kopā un nedalīs visu tik ļoti 50/50. Interesanti kā viņi par pārtiku sadala maksājumus? Parasti jau vīrieši vairāk apēd:D
18.05.2015 00:17 |

Reitings 111
Reģ: 29.01.2009
Sniegpulksteniite - laikam pēc svara :D katru maltīti izrēķina un tad nosver, cik ir apēsts.
18.05.2015 00:20 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
sniegpulksteniite, zinu pāri, kur katrs sev pērk pārtiku un otra maizi neaiztiek - lai neviens nebūtu apbižots, ka otrs apēd vairāk. Tie tur šitādi paši visa uz pusēm dalītāji, starpība tajā, ka viņus tas abus apmierina, laikam jau tāpēc, ka ienākumi ir +/- vienādi.
18.05.2015 00:25 |

Reitings 2836
Ari sakuma vina finansialaa situacija bija labaka nekaa vinai, bet tagad tas ir uzskatami. Tapec tur nevaretu but apvainoshanaas problema.
18.05.2015 00:27 |

Reitings 5726
zinu pāri, kur katrs sev pērk pārtiku un otra maizi neaiztiek - lai neviens nebūtu apbižots, ka otrs apēd vairāk. Tie tur šitādi paši visa uz pusēm dalītāji, starpība tajā, ka viņus tas abus apmierina, laikam jau tāpēc, ka ienākumi ir +/- vienādi.

un ēst arī taisa katrs sev?
18.05.2015 00:33 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
un ēst arī taisa katrs sev?

Nē, gatavo sieviete. Vīrietis, toties, gludina veļu. Abiem, ne tikai sev.
18.05.2015 00:45 |

10 gadi
Reitings 62
Reģ: 20.05.2013
Mums visa nauda kopēja,kad abi strādājam,neko nedalām,paņemam no kopējās naudas -samaksājam,nopērkam,aizbraucam,aizejam utt! Tagad,kad brīdi nestrādāju-viss ir uz puiša pleciem,un viņš vēl man paspēj sagādāt pārsteigumus tik un tā,tā teikt nav žēl pēdējā centa man,tāpat kā man viņam nebūtu žēl. ;-)
18.05.2015 00:46 |

Reitings 883
Reģ: 29.01.2009
Vakar tieši runāju ar draudzeni par šo tēmu, jo viņai arī aktuāli. Vinas pusis pelna vairāk, dzivoklis pieder viņam, par to maksā, bet izrāda nepatiku, ka viņa negrib maksāt un viņas iemesls ir tāds - kāpec man maksāt par to veco dzīvokli? Ja pirksim jaunu, tad ieguldīšu savu naudu... Vai tas būtu normāli vai tomēr viņai vajadzētu maksāt? Pašas alga ir diezgan normāla, viņa gan pērkot ēdienu utt, bet tas laikam netiekot pat ievērots.
18.05.2015 01:16 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Man tas galīgi garām nebūtu pieņemami, ka man tagad ir jāmaksā 50/50. Kamēr šis ceļojumā būtu uzrakstītu vēstulē visu kas uz sirds un ietu prom no viņa. Fuij, tā nav vīrieša cienīga attieksme pret sievieti un ģimeni. Jo viņa attieksme arī parāda, kā būs, kad bērns ienāks ģimenē.

Mums ir tā, ka pagaidām praktiski par visu maksā vīrietis. Jo es ko nopelnu, es maksāju par skolu katru mēnesi. Nevis kredītu, bet skolu. Man pusē algas aiziet skolai. Un es pelnu nedaudz virs 300 eiro. Tad tur atlikums paliek, lai nopirktu sev nepieciešamās lietas. Ir reizes, kad puisim aptrūkst nauda, tad es vakariņas nopērku. Es šad un tad kino biļetes nopērku, kaut ko mājām no nepieciešamajām lietām, puisim uzsaucu vakariņas. Un tā arī notiek no puiša puses. Draugs man nekad nav pārmetis, ka es pelnu maz. Vai, ka es nekādu ieguldījumu nedodu. Draugs priecājas, ka es mācos un strādāju, ka spēju apvienot šīs lietas. Un viņš zin, ka drīz mana situācija mainīsies. Un tad arī viņš neliks man maksāt par visu uz pusēm. Jo viņam tā ģimenē bija ieaudzināts, ka vīrs ir ģimenes GALVA. Un manā arī.
18.05.2015 08:50 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
biezi aicina vinu uz dazadiem izklaides pasakumiem, bet pec pasakumiem vienmer atprsa vinai pusi - gan par restoraniem, teatriem, koncertiem, kino, pat pat, kad filmu ir velejies redzet tieshi vinhs.

Šis man liekas kaut kas crazy...es nespētu tā dzīvot, visu laiku ar čekiem un kalkulatoru :D

Mums ir tā, ka dzīvokļa īre, komunālie un TV/nets tiek maksāts uz pusēm, pārējais tā kā uz maiņām, jo veikalā pie kases viens no mums samaksā par visu un neko no otra atpakaļ neprasa, ja nu vienīgi ir kādas izņēmuma situācijas ;) izklaides pasākumus parasti pērku es, bet kā kuru reizi...un nekādas atskaites nerakstām, lai pēc tam iekasētu no otra pusi naudas :-D
18.05.2015 09:33 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Uz visu šo dalīšanu vajag paskatīties no citas puses- brīdī, kad ģimene ienāks bērns, vai tad šie 50% ņēmēji būs gatavi ņemt visu uz sevi? vai nebūs tā, ka būs jau pieradums pie tā, ka beibe tak var apmaksāt pusi rēķinu, tātad man pašam paliek vairāk piķa, ko tērēt uz sevi?
18.05.2015 09:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits