Kartupeļi neizmaksās dārgi.. Vari gatavot biezeni.. uzvāra, sastampā kartupeļus, pievienojot tiem siltu pienu/saldo krējumu, sāli..
Vari tos sagriezt salmiņos un cept eļļā.
Īpašāks ir sacepums, kas prasa mazliet laiku, tomēr ne brīnumainas gastronomiskās prasmes. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs un liek pa kārtām cepamajā traukā. Kartupeļi, garšvielas (sāls, pipari, ja gribas.. kāds zaļums), atkal kartupeļi (tad kādā slānī var izklāt sīpolripas).. kad sanāk tāds pieklājīgāks biezums - lej pāri saldo krējumu, kam nedaudz pievienots piens un ieklapēta ola. pārlej tā lai nu tikko knapi nosedz kartupeļus un krāsnī iekšā uz 190 grādiem. Pēc stundas ņem ārā. Ja gribas pavisam sātīgi, var uzbērt sieru pa virsu :)
No gaļas.. var pieklapēt un izcept karbonādes. Tās parasti visiem garšo :)
Avokado, ja stingrāks, var pievienot zaļajos salātos. Lapas, gurķi, paprika, tomāti, avokado + eļļa, sāls, citrons, pipari.
No mīkstāka var gatavot guacamole uzkodu. Vairaki mīksti avokado, neliels smalki sagriezts sīpoliņš, tomāts smalki sagriezts + citrona sula (pēc garšas) un sāls, čili.