Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

paratais,bet Gardais pārsteigums

 
Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
Padalaties,lūdzu, ar receptēm!
Receptes pusdienām,ko iespējams pagatavot bez īpašām iemaņām "virtuvē" Gribu kādu elementāru, gardu un nosacīti ekonomisku pusdienu recepti;-)
Vēlos pagatavot ko gardu vīriešu kompānijai,kā pārsteiguma maltīti pēc atgriešanās no ceļojuma (l)

Varbūt ir kāda forša recepte kur var pievienot avokado? Vai varbūt kas interesants apvienojumā ar makaroniem un cūkgaļu?
Šoreiz nevajag omāru,laša vai kādas prinču kūkas receptes.Tas lai paliek tām,kas nebaidās sabojāt sastāvdaļas un atcelt maltīti:-D
10.05.2015 22:00 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Vienu reizi taisīju, baigi labi sanāca, bet, tā kā manam draugam negaršo sautēti, cepti dārzeņi, tādēļ netaisu. Var gan parastā pannā, gan vokpannā. Vokpannā droši vien būtu pat labāk: pākšu pupiņas, brokolis vai puķkāposts, burkāniņi (var rīvēt, var arī sagriezt riņķīšos vai sagriezt mazos kubiciņos), svaigus šampinjonus sagriezt uz pusītēm, kartupeļus visus pannā sautēt kopā. Es vēl liku sarkano piparu- asumiņam. Kā taukvielu liku cepamo sviestu. Sanāca superīgi gardi! Protams, var arī pielikt gaļiņu klāt, bet to sākumā jāpasautē.
10.05.2015 22:06 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man ar uzreiz nāca prātā kas wok-veidīgs. It īpaši, ja pieliek klāt kādu no tām paciņmērcēm, nudien grūti sabojāt ēdienu.
10.05.2015 23:15 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kartupeļi neizmaksās dārgi.. Vari gatavot biezeni.. uzvāra, sastampā kartupeļus, pievienojot tiem siltu pienu/saldo krējumu, sāli..
Vari tos sagriezt salmiņos un cept eļļā.

Īpašāks ir sacepums, kas prasa mazliet laiku, tomēr ne brīnumainas gastronomiskās prasmes. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs un liek pa kārtām cepamajā traukā. Kartupeļi, garšvielas (sāls, pipari, ja gribas.. kāds zaļums), atkal kartupeļi (tad kādā slānī var izklāt sīpolripas).. kad sanāk tāds pieklājīgāks biezums - lej pāri saldo krējumu, kam nedaudz pievienots piens un ieklapēta ola. pārlej tā lai nu tikko knapi nosedz kartupeļus un krāsnī iekšā uz 190 grādiem. Pēc stundas ņem ārā. Ja gribas pavisam sātīgi, var uzbērt sieru pa virsu :)

No gaļas.. var pieklapēt un izcept karbonādes. Tās parasti visiem garšo :)

Avokado, ja stingrāks, var pievienot zaļajos salātos. Lapas, gurķi, paprika, tomāti, avokado + eļļa, sāls, citrons, pipari.
No mīkstāka var gatavot guacamole uzkodu. Vairaki mīksti avokado, neliels smalki sagriezts sīpoliņš, tomāts smalki sagriezts + citrona sula (pēc garšas) un sāls, čili.
11.05.2015 10:04 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
uztaisi taizemes zaļo kariju! Nopērc green curry paste (rimītī apmēram 2.20eur - pietiks uz 2-3x), coconut milk ap 1eur, 1 zaļo papriku, pāris ķiploku daiviņas, pusotru - divas vistas filejas, jaunie kartupeļi. Es lieku klāt vēl pākšu pupiņas un svaigos zirnīšus, sauso baziliku un svaigu čilī. Servēt ar rīsiem. Gatavošana apmēram 30min, ļoti vienkārši un garšīgi...
11.05.2015 10:14 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Mans virs visvairak priecajas par izsautetu galu, vai kotletem.

Izsautet gaļu ir loti viegli, sakuma apcep uz lielas uguns, pec tam lej udebi klat un saute uz mazas uguns, jo ilgak sautesi jo gaļa mikstaka.. pec tam kad izvaras viss udens pieliec klat palielu daudzumu sipoku ripinas.. un kartulus savari... luk tas ir viriesu ediens :)
11.05.2015 15:41 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Atvainojos pat savam kludam :D
11.05.2015 16:09 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
ja gribi létu,no galjas un átri/viegli pagatavojamu vírieshu kompánijai uztaisi viltoto zakji, ar kartupeljiem un svaigiem salátiem, pieméram.
zakjí ká pildíjumu lieku várítas olas+ceptas sénes vai olas + ceptu papriku. gan izskatás glíti, ípashi griezhot, kad vidú ir veselas olas, gan garshígi, gan ljoooti viegli gatavot. pietam galdá vari likt veselu ká cepeti.
11.05.2015 16:34 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
11.05.2015 17:03 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Svaigā laima kūka izskatas interesanta, tikai jāizdomā kāds ģeniāls veids, kā uztaisīt BEZ žāvētajiem augļiem (man ir žāvētu augļu neēdājs)
12.05.2015 07:35 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Forša recepte ne tikai vīriešiem (garšo garšīgāk nekā izklausās. Garšo lieliski)

Avokado (daudz)
Piparu izlase. (Veikalā nopērkamie dažādi svaigie pirariņi.) nu kādi pieci dažādi, smalki sagriezti, bez sēklām.
Viena citrona sula
Smaržīgie pipari
Sāls
Kinza

Tortiljas maize

To visu sajauc kopā.

Tortilju sagriež trīsstūrīšos un apcep olīveļļā. Tā lai paliek kraukšķīgas.
Izkāro uz šķīvīša un tad nu visi to avokado masu liek viesū cik grib.

Ir tiešām gardi. No pipariem nevajag baidīties. Asumu nomāc sāls un citrons. Tiem, kam kinza ne pārāk, var nelikt pārāk daudz, bet arī kinzas garša šajā kombinācijā lieliski optimalizējas un es parasti lieku tādu kārtīgu bunti.
12.05.2015 20:52 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Laima kūka izskatās tiešām super. Pamēģināšu.
12.05.2015 20:57 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
No tā, ko es taisu vienkārši un diezgan ātri (vnk prasa maz uzmanības) vismazāk talanta laikam vajag šim:
Ņemu 500g vistas fileju, apcepinu, lieku katlā, lai sasautējas ar kariju un sāli - citas garšvielas nelieku.
Tālāk apcepinu vienu vidēju burkānu, tam pievienoju divus svaigi sagrieztus tomātus, pusi paprikas un garšvielas - dilles, lociņus, pētersīļus. Sasautēju to visu - nu, kādas 10 minūtes.
Kad vista kādas 40min sautējusies, ņemu vistu, sasmalcinu gabaliņos un pievienoju tiem sasautētajiem dārzeņiem. Tam visam pievienoju apmēram 100-150g sausa sarkanvīna un pasautēju vēl nedaudz.
Pasniedzu ar spagetti.
12.05.2015 21:15 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits