Teikt vai neteikt?

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Situaacija ir sekojosha - manos kaiminjos dziivo veciishu paaris. Opiitis dara visus maajas darbus, ieskaitot eest gatavoshanu, jo vinja sievai ir artriits un vinja neko nevar vairs izdariit. Opiitis neieveero sanitaaros noteikumus eest gatavoshanaa. Tantinjai no vinja eediena ir visu laiku caureja, peedeejaa laikaa vinja atsakaas eest vinja gatavotos eedienus. Ja es aiznesu vinjiem lazanju vai kaadu citu pagatavotu labumu, tantinja uzreiz uzkluup virsuu un apeed visu. Par to, ka tieshi no vinja eediena ir caureja, zinu 100% jo vairaakas reizes vinjsh atnesa man un viiram vinja pagatavotos eedienus un mums katru reizi bija caureja peec tam. Tantinja kljuust aizvien vaajaaka un kaulainaaka. Opiitis ir ljoti satraucies par savu sievu. Te ir mana dilemma - teikt vinjam kaut ko par eest gatavoshanu, roku mazgaashanu utt un riskeet ka buus sabojaatas attieciibas ar kaiminju gadienaa ja vinjsh apvainojaas vai nedariit neko un skatiities kaa omiite izdilst un ik pa laikam pashai vinju pabarot.
08.05.2015 17:02 |

Reitings 363
Reģ: 05.04.2015
Intereses pēc varētu aizvest pie ārsta, ja nu tomēr tas nav no netīrumiem, bet ir kādas gremošanas problēmas?
08.05.2015 18:57 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Livita Pie aarstiem ir tikusi vesta, nekaadu gremoshanas trakta probleemu nav.
Carpe Diem Vinji var atljauties noalgot maajkalpotaaju, bet opiitis kaa jau siiksts laucinieks negrib atziit to, ka vajag paliidziibu. Es sho domu jau vinjam pametu, bet uzreiz bija spuras gaisaa.
Kas vini tev kaut kadi vecaki vai kas ir, ka tev vajdzetu ta apvainot cilveku?!

Vinji ir vecaaki manai nu jau aizsaulee aizgaajushajai draudzenei, kurai turklaat es apsoliju pirms vinjas naaves paruupeeties par vinjas vecaakiem un sniegt atbalstu. Regulaari ar viiru vinjus ieluudzam pie seviim uz vakarinjaam, tiiraam sniegu, pljaujam zaali un ik dienas aprunaajamies. Driizaak teiktu, ka ir pat vairaak kaa kaiminju buushana. Veel jo projaam mazbeerni, kad atbrauc pie veciishiem ciemaa ienaak apciemot arii mani, jo es vinjus meedzu pieskatiit kameer draudzene gaaja cauri veezja terapijai.
08.05.2015 19:04 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Varbūt lietderīgāk ir iztīrīt vecīšiem māju ?
08.05.2015 19:06 |

Reitings 168
Reģ: 21.04.2015
Varbūt vienkārši opis neprot gatavot?
08.05.2015 19:13 |

Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
...varbūt ta arī saki, "eu, kaimiņ, es tā iedomājos - varbūt omei no katras sīkākās baktērijiņas vēderam slikti? Varbūt pamēģini, tā, eksperimenta kārtā, visu baigi sterili virtuvē kādu nedēļiņu darīt...?"

šī ir laba doma.
varbūt viņš gaļu labi neizcep, kad taisa gaļas ēdienus.
cik ilgi jau ir problēma ar večiņas caureju, varbūt vnk rota vīruss un ar jums sagadīšanās..? hmm..
nezinu cik ļoti nesanitāri ir jātaisa ēst, ka katru reizi caureja..
08.05.2015 19:18 |

Reitings 427
Reģ: 28.12.2013
krista21, cieņa tev par tavu rīcību.
Šajā jautājumā es laikam neuzbruktu opītim tā ar reizi ar visādiem ieteikumiem un padomiem, bet gan virzītu sarunas nedaudz lēnākā gaitā, apjautātos vai nevajag palīdzēt māju iztīrīt, biežāk kopā gatavotu ēst. Grūti tā izskaidrot,bet varētu teikt ka pamazām mēģinātu pieradināt pie citas kārtības ar savu piemēru.
Patika CICĪ un ctn domas. Opītis neapvainotos, ja tā caur puķītēm ar viņu parunātu,bet varbūt aizdomātos gan un ņemtu piemērus no tevis.
Situācija ir pasmaga, sevišķi ar tiem lauku cilvēkiem, bet to var uzlabot. Pati cīnos ar saviem vecvecākiem par visādu kārtību mājās un ēst gatavošanu. Cenšos tā maigi un dažreiz gan viņi apvainojas ka iejaucos viņu kārtībā, bet ar laiku to pieņem. Veciem cilvēkiem tā pārmaiņu ieviešana nenotiek tik vienkārši kā jauniem.
08.05.2015 19:40 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Jums gan tuvas attiecības ar kaimiņiem. Es pat nezinu kā sauc daudzus kāpņutelpas kaimiņus, nekas vairāk par sasveicināšanos, kopīgu jumtu un pagrabu mums nav. :D

Par situāciju, ja tāda gan ir izveidojusies - pateiktu! Tā tomēr ir cilvēka veselība, par kuru zini, ka tā ir apdraudēta.
08.05.2015 19:51 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Vinji ir vecaaki manai nu jau aizsaulee aizgaajushajai draudzenei, kurai turklaat es apsoliju pirms vinjas naaves paruupeeties par vinjas vecaakiem un sniegt atbalstu

Atvaino, neizlasīju. Viss skaidrs :) Krista - malace, tā vajag :)
08.05.2015 19:52 |

Reitings 22
Reģ: 08.05.2015
Teikt!
Cik labs opītis (l)
08.05.2015 20:48 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es laikam vispirms runātu ar omi un tā pilnīgi atklāti. Tad jau viņa lai ar savu vīru pati tiek galā, ja sava veselība dārga... Gan jau viņa labāk zina kā runāt ar savu vīrieti, lai panāktu rezultātu.
Un arī daži ieteiktie varianti "caur puķītēm" nav slikti. Jebkurā gadījumā - iesaku runāt. Un tev labāk zināms ar ko un kā tieši vajadzētu runāt, jo pazīsti viņus personīgi, zini viņu dzīvesstilu un iespējas, un noteikti zini labāko pieeju.
08.05.2015 23:04 |

Reitings 408
Reģ: 07.07.2014
Kas tas par murgu? Viņš dirš tajos ēdienu katlos?
08.05.2015 23:31 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Krista, cik lieli ir tie mazbērni? Ja nav gluži bērnfi, tad varbūt vari viñiem ieteikt aprunāties ar vectēvu?
08.05.2015 23:40 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Un taa omiite nevar atveert savu muti un pati parunaat ar viiru? Kaa arii tie beerni/mazbeerni nevar atbraukt un iztiiriit maaju, izmazgaat visas lupatas un traukus? Nodziivot liidz sirmam vecumam ar viiru un nevareet atveert muti, lai pateiktu, ka no vinja gatavotaas paikas ir suudiigi?

Un kas taa par mistisko bakteeriju? Man arii gribas jautaat, vai tajos eediena katlos tiek dirsts iekshaa?

Un kas taa par augstaako diplomaatiju, kas it kaa buutu jaapiekopj ar to opi? Tam opim nav acu pieree un neredz, ka omei ir pastaaviiga caureja? Normaals cilveeks vestu pie aarsta, ja otram ilgstosha caureja, nevis miera veejos savaa nodabaa kaut ko turpinaatu shmoreet.

Tur peec konkreeta vesuma marasma izklausaas, ja tas viss ir taisniiba. Un, ja tas ir vecuma marasms, kas apdraud veseliibu, tad ir jaaiesasita sociaalais dienests, lai naak sociaalais darbinieks, izskaidro abiem veciishiem situaaciju, aizved pie aarsta, veic analiizes, nodroshina sociaalo paliigu maajsaimnieciibas darbiem. Vai tad autores miitnes zemee shii sisteema nav sakaartota?
09.05.2015 10:55 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012

Šī baktērija, E-coli saucas. Nav nemaz ar tik mistiska.
09.05.2015 11:01 |

Reitings 427
Reģ: 28.12.2013
DieKleineHex, Dievs dod tev vecumdienās būt izcili gudrai visās jomās un spējīgai uz visu, kārtīgai tīrīgai un bez problēmām, saticīgai ar ģimeni. Lai gan ar šādu attieksmi var gadīties, ka pati smagi aplauzīsies un attapsies sociālajā mājā.. :-(
10.05.2015 13:28 |

Reitings 229
Reģ: 05.05.2015
teikt, bet kaut kā saudzīgi...
10.05.2015 13:31 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Man jau liekas ar jocīgi, ka vai tad tā var, ka pilnīgi katru reizi no ēdiena caureja? :-|
neticās, bet nu ... varbūt.

Es arī vispirms ar omīti runātu, uztaisītu viņiem mājās ģenerāltīrīšanu - kamēr opis pa lauku, vnk tāpat - gribi palīdzēt!
10.05.2015 13:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
man ar nav ticība, ka pilnīgi vienmēr paikā tiek tā bakterija, varbūt omei kādi gremošanas traucējumi?
un domāju, ka opim vairs tādā vecumā jaunus trikus neiemācīt, ja viņš tās rokas visu mūžu nav mazgājis, tad nemazgās ar...
p.s. piesakies viņu mājā izveikt ģenerāltīrīšanu :)
10.05.2015 13:46 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Jāskatās arī, no kādiem produktiem gatavo.Tas ir, cik svaigiem.Mums arī abas omes gatavo no vecām lietām ēdienu.Nopēk jau tā nocenoto gaļu, gandrīz gadu notur ledusskapī un tad pasniedz.Rezultātā visiem caureja.Veci cilvēki jau 1)nejūt vairs tik labi garšas nianses 2)aiz savas taupības neko nevēlas mest ārā.Viss liekas vēl gana labs un lietojams, kaut termiņi ur pat 2 gadus kā beigušies :(
Ietektu kopā ar mazbērniem noorganizēt to mājas dezinfekciju ik pa pāris mēnešiem.Vispār vairāk ar tiem radiem par to runāt.
10.05.2015 15:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits