Naudas nozīme

Reitings 193
Reģ: 29.01.2009
:)
Vai Jūs satiktos ar vīrieti,kurš pelna tikpat vai mazāk par Jums? Kāda būtu Jūsu attieksme pret šādām attiecībām,skatoties ilgtermiņā? es vienmēr esmu centusies pelnīt pēc iespējas vairāk,lai dzīvotu labāk, varētu iet pie friziera, manikīra, vaksācija, nopirkt jaunu apģērbu un lietas kas man patīk, doties izklaidēties, uz koncertiem,teātri un katru mēnesi atlikt summu līdz 200 eiro krājkontā. Viņš pērk lētas drēbītes,dzīvo pieticīgi, reti kkur brauc un šķiet, ka viņu tas pilnīgi apmierina. Līdz ar to man pazūd vēlme censties sevi pilnveidot, jo viņam ir labi ar to,kas ir...man gluži pretēji vienmr jebkurā lietā vajag vairāk un vairāk... Varbūt manas vērtības ir pazudušas dzenoties pēc naudas un ierokoties dabos līdz nejēgai? Varbūt,varbūt... Gribēju tikai padalīties ar savām pārdomām, jo galvā tās domas kuļās,bet nav ar ko izrunāties. :-/
01.05.2015 06:34 |

10 gadi
Reitings 13809
Man liekas, ka attiecības nevar būt veiksmīgas cilvēkiem, kur viens grib dzīvot ļoti labi, bet otram pietiek ar mazumiņu. Agrāk vai vēlāk abi sāks justies slikti.

Un vispār, ja padoms - būt vai nebūt kopā - jājautā forumā, tad tas nozīmē, ka nav vērts.
01.05.2015 11:26 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Sugar :D Tev taisnība, bet autore taču raksta, ka patiesībā jūtas vienmēr pārgurusi, stresā, nelaimīga un ar veģetatīvo distoniju. Vai ir vērts dzīties pēc sabiedrības uzspiestā dzīves modeļa, lai atbilstu veiksminieka standartam? Vai nav pareizāk ieklausīties sevī un saprast-ko īsti pati grib no dzīves nevis, ko sabiedrība izspiež? Var jau kaut 3 un 4 darbos strādāt, tikai kur to sarausto naudu liks, ja brīvā laika nav nemaz?
01.05.2015 11:46 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Tu teici, ka kraajokontaa atliec 200 eiro, veelaak mineeji, ka otraa alga iet kraajkontaa. Ja darbi ar taadu algu, tad tieshaam nav veerts rauties, vai nu atrodi vienu darbu ar normaalu algu vai arii aizbrauc uz aarzemeem un sakraaj tam dziivoklim.

P.S. Es labaak izveeletos 2014. gada mersi, nevis seedeet ar viduveejiibu parkaa un vaakt n-tos beerneljus.
01.05.2015 11:54 |

Reitings 5119
P.S. Es labaak izveeletos 2014. gada mersi, nevis seedeet ar viduveejiibu parkaa un vaakt n-tos beerneljus.

Protams, samērā galēji piemēri, bet tiešām, tā rupji runājot, izvēlētos būt ne visai laimīga, noskrējusies, bez saticīgas gīmenes, bet turīga, nekā "vidusslānis", bet ar mīlošu ģimeni un laimīga?

Protams, ne vienmēr tā ir, te par to nav runa, bet konkrēti par šiem salīdzinājumiem.
Vnk man agrāk arī šķita, ka materiālais ir tik svarīgi un ka laimīgāka justos tajā "2014. gada mersī", bet patiesībā nē...
01.05.2015 11:58 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Ja runaajam galeejiibas, tad beernu baraa jau vien naudas izteiksmee buutu ieguldiits tas 2014. gada mersis.

Un, piemeeram, prieksh manis beerni nav nekaada laime, beznosaciijuma atdeve, izteereets laiks, nauda, veseliiba, prieksh kaa? Dzimtas turpinaashanas vaardaa? Un ko tas buus devis? Vienmeer tiek baazts tas standarts, ka laime ir viirietis pie saaniem un vismaz paaris beernelji. Man taa buutu nelaime nevis laime.

Katram ir sava laime. Ja autori maac shaubas par savu izveeleeto celju, tad tachu var apstaaties, nopreceet to viduveejiibu, laist pasaulee beernus utt. Turklaat dziivot pieticiigi, iireet hruschovkaa dziivokliiti, iepirkties humpalaa, matus un nagus nogriezt, lai neteeree laiku, visas make-up shtelles nolaist podaa un paarvietoties ar sabiedrisko transportu.
01.05.2015 12:10 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Es piekrītu Annie. Ja abi jūtas labi, tad neredzu problēmu. Bet, ja abi jūtas labi, vai jājautā padoms forumā?
01.05.2015 12:15 |

Reitings 3934
KAĶIS
To sauc par morālo briedumu un līdz tam ir jāizaug. Tēmas autore un DieKleineHexe droši vien vēl ir ļoti jaunas. Un tas ir normāli-tajā vecumā gribas, lai telefons ir jaunākais, drēbes brendīgākās, utt. Garīgās lietas nešķiet vērtība.
01.05.2015 12:16 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ļoti reti kad esmu dzirdējusi vīriešus klāstām tādus tekstus - re, vai tad šī ne pārāk ambiciozā, smaidīgā un relaksētā meitene nenostopēs manu "draivu" un neapslapēs ambīcijas... Un tas nav tapēc, ka vīrieši būtu tik ļoti savādāki vai ar savādākām vajadzībām, bet viņiem ir iemācīts būt pašpietiekamākiem nekā mums, kam jaizpatīk pilnīgi visiem un jatbilst kaut kādiem izfantazētiem standartiem. Kāp pa tām karjeras kāpnēm! Pelni, dari! Un būs tev mājās mīļš puisis, kas gaidīs ar siltām pusdienam. Ir visādi ģimenes modeļi mūsdienās un baidīties pelnīt vairāk kā vīrietis ir super muļķīgi.
01.05.2015 12:17 |

Reitings 5119
Neviens Tev nespiež bērnus dzemdēt, es rakstīju - saticīga ģimene, nevis bērnu bars apkārt. Te konkrēti runāju par to, vai labāk nelaimīga šikākā dzīvesveidā vai pieticīgākā dzīvesveidā, bet laimīga?!
Protams, idēlai, ja gan nauda, gan laime, bet autore jau te minēja, ka noskrējusies, veģetatīvā distonija utt. Vai tā ir laime?
01.05.2015 12:17 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Labi jau būtu, ja vīrs + bērni būtu absolūtas laimes GARANTIJA.
01.05.2015 12:24 |

Reitings 5119
57days
Vaitad Tu uzskati, ka vispār ir kāda laimes garantijas formula? Nauda ir 100% laimes garantija? Nekas negarantē laimi kā vien pats cilvēks, attieksme pret dzīvi, to, ko dari.
01.05.2015 12:27 |

Reitings 17280
ĶAĶIS, nu bet tieši tāpēc ir absolūts idiotisms baidīt meiteni ar to, ka viņa paliks viena pati mersī, un raudās, skatoties uz bērņeļiem parkā. Ta, it kā būstu 100% skaidrs, ka parka bērņeļu mammas ar garantiju ir nu šaušalīgi laimīgas.

Kāpēc ieteikt viņai izvelēties puisi, kuram nav velmes sasniegt vairāk materiālajā ziņā, ja viņai pašai tāda vēlme ir? Tā ir recepte iegūt attiecības (t.i., vel vienu klasisko "absolūto laimi"), kura abiem šajā jomā uzskati pamatīgi nesakrīt, kas, visdrīzāk, izraisīs viņā pašā nepatiku pret to puisi jau pēc pāris gadiem. Būs baigā laime?
01.05.2015 12:31 |

Reitings 5119
Es ticu (ceru), ka meitenes to domāja tādā ziņā, lai autore sāk paskatīties uz lietām no cita skatpunkta, ne tik materiālā (pati autore pat to atzina). ;)
01.05.2015 12:36 |

Reitings 17280
"doties izklaidēties, uz koncertiem, teātri", aizbraukt paceļot un krāt personīgajam dzīvoklim - tas skaitās baigais materiālisms?
01.05.2015 12:38 |

Reitings 5119
Citēju autori
Varbūt manas vērtības ir pazudušas dzenoties pēc naudas un ierokoties dabos līdz nejēgai?

es vienmēr esmu centusies pelnīt pēc iespējas vairāk,lai dzīvotu labāk, varētu iet pie friziera, manikīra, vaksācija, nopirkt jaunu apģērbu un lietas kas man patīk

visu laiku esmu bijusi viena un mans ego vienkāši ir pārbarots un tā esmu ieciklējusies uz to naudu. Pati jau jūtos apmāta ar to, to visu paspilgtina ģimenes ietekme.

Es vispār pēdējos gadus nedzīvoju normāli, raujos divos darbos, it kā man ir tas, ko vēlos, tas pēc kā dzenos...bet patiesībā vienmēr esmu pārgurusi, stresā, nelaimīga, ar veģetatīvo distoniju, nav laika pat draugus satikt mēnešiem.

Kā Tev šķiet, 57days?
01.05.2015 12:42 |

Reitings 3934
57days
Tu mazliet pārprati.
100% laimes garantija ir dzīvot saskaņā ar savu iekšējo pasauli.
Ja autore būtu ar sevi harmonijā, strādājot divos darbos, ja justos laimīga (nevis stresā, ar veģetatīvo distoniju) un ja vienīgais, kas viņu neapmierinātu draugā-zemais atalgojums, tad varētu viņai ieteikt meklēt citas attiecības vai varbūt vispār iztikt bez tām. Bet te taču autore raksta, ja pati ir diskomfortā un viņai ir pretnzijas, ka viņas draugs strādājot vienā darbā ir omulīgs un ar dzīvi apmierināts. Kāpēc autore grib, lai draugs metas viņas dzīves veidā, ja viņa pati nav ar to apmierināta?! (t)
01.05.2015 12:43 |

Reitings 17280
Es nedomāju, ka tas ir materiālisms. Man šķiet, ka viņai "pelnī vairāk" ir veids, kā sev kaut ko pierādīt. Tipa, es esmu baigi "kruta" (gudra? veiksmīga? ne-nederīga? vērtīga? ....?), jo varu nopelnīt tik un tik naudiņas.
01.05.2015 12:44 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Apstājies,paanalizē pati savas izjūtas. Vai Tu jūties brīvāka un laimīgāka tad, kad esi ar viņu, vai tad, kad nopērc jaunu apģērba komplektu un krutas, skaistas kurpes? Ja tik ļoti vilina tas materiālais, tad drošvien tas tomēr nebūs tavs īstais ;-) ,ja ir labāk, mierīgāk, patiesi laimīgāk ar viņu vienkārši esot blakus, jūtot viņa mīļumu, tuvumu, nafig iespringt uz pārējo?
01.05.2015 12:46 |

Reitings 17280
teika_spolite, ir maz ticams, ka pieticīgais dabas bērns-puisis spēs ar savu kopābūšanu izmainīt viņas ilggadējo attieksmi pret naudas pelnīšanu. Nu tad nafig?

Reitings 5119
Izskatīties krutai citu acīs ir diezgan tiešs materiālisms, manuprāt. Nu vismaz tas, ko es saprotu ar šo jēdzienu. Kapitālisms...
Katrā ziņā nav gluži tas, kas parasti padara cilvēkus laimīgus. :)

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)