zaķiem :)

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
tikko uzdūros šim rakstam ->

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/192619/es-raudaju-un-baidijos-iziet-uz-ielas--kontroliere-alise-par-teroru-interneta

mazs ievads...

Kā tu rīkotos, ja sociālie tīkli – mājīgā un siltā atpūtas vietiņa, kur apskatīt un „ielaikot” draugu, paziņu foto pēkšņi pārtaptu par skarbu, nežēlīgu medību lauku, kurā draugu sarunu vietā straumēm ieplūstu draudi un apvainojumi no nepazīstamajiem? Tieši šādu murgu nesen piedzīvojusi sabiedriskā transporta kontroliere Alise (26). Viņu internetā uzmeklējusi viņas pieķertā māmiņa-bezbiļetniece un izvērsusi pret meiteni naidpilnu terora kampaņu sociālajos tīklos.

Nu un kādas domas, it īpaši tām, kas atbalsta braukšanu pa zaķi? ;) Tā bezrūpība un "man jau vienalga, jo visi tā dara" arī noved pie šādām situācijām. Baigais attaisnojums, ka bērns uz rokām, tādēļ brauks pa blatu :) Vispār liekas nožēlojami, ka māte ar bērnu uz rokām kaut ko tādu atļāvusies darīt- gan to bļaustīšanos un lamāšanos publiskā vietā, gan terors sociālajos medijos. Nu un vai Latvija tiešām nav pilnīgākie lauki? CIlvēks pārkāpj braukšanas noteikumus nemaksājot, tad terorizē cilvēku, kas veic savu darbu, draud un sūdzās.

Fuj fuj un vēlreiz fuj.
30.04.2015 10:38 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Kas jauns arī ir komentari ar dažādiem uzskatiem bet nu interesanti palasīt:

tādā sabiedrībā dzīvojam un no nabadzības vēl niknāki paliekam!

Tas ir fakts!

Ta bus maciba citiem vieglas naudas gribetajiem,ka jaiet meklet pieklajigs darbs,nevis ar izspiesanu saistits.jo bomzus piemeram neviens ara nemet kas brauc bez biletes,bet keras pie tiem klat kur izskatas ka var ko atnemt.un velreiz milie vieglas naudas tikotaji ejiet ludzu stradat ko lietderigu

Tas sākums labi nav gluži adekvāts jo kādam ir jastrādā kontrolē policijā par apkopēju utt..
Bet par bomžiem gan.. esmu ļoti bieži 40. autobusā 1. un ne tikai ka kkur aizmugurē ieguļās kaut kāds bomzis smirdīgs pa pus autobusu un neviens viņu neaiztiek kontrole arī izliekas ka viņa tur nav.. kā tā???

Visu pareizi izdarīja. Terors jāturpina, varbūt kontrolieru tad paliks mazāk.

Sāku domāt ka pret kontroli ir tiešām tāda attieksme lai cilvēku tur negribētu iet strādāt...

Bet ja godīgi tad atcerēsimies kad sākas tas viss naids zakiem.lv utt šogad kad pacēla neadekvāti cenas biļetēm.. 2EUR RS tiešām ņirgājas par cilvēkiem un tā pakalpojuma kvalitāte neatbilst cenai!! Mazgajot transportus ar nano tehnoloģiju HA HA HA radīja video kā omītes berž ar lupatām...
30.04.2015 12:25 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Pāraudzīt nevar, tas ir kā? Iekāpjot iekšā un runājot ar to idiotu, viņš viņu arī neredz? Baigi interesanti.
30.04.2015 12:26 |

Reitings 2425
ērzeli, beidz sprēgāt, pasaules naba. Es domāju, ka ja tu tik ļoti būtu gribējusi, lai to psiho kaut kā soda vai ko, būtu zvanījusi policijai ;) tam vadītājam drošvien ir jāseko līdzi maršturam, autobusā noteikti bija arī citi cilvēki, kuri grib mājās utt... riskēt ar savu dzīvību un sviest viņu ārā? Ganjau, ka viņam arī citas lietas bija prātā nekā tēlot varoni ;)
30.04.2015 12:28 |

Reitings 2425
bet tev ir lielisks risinājums - velo, mikriņi, taksis, savs auto, kājām.... liela izvēle! :)
30.04.2015 12:29 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Autobusā izņemot mani bija vēl trīs cilvēki,
Attaisnojumus jau var atrast vienmēr,protams.
30.04.2015 12:30 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
tam vadītājam drošvien ir jāseko līdzi maršturam, autobusā noteikti bija arī citi cilvēki, kuri grib mājās utt... riskēt ar savu dzīvību un sviest viņu ārā?

labāk spogulītī noskatīties kā sievieti nožņaudz :D
bet tev ir lielisks risinājums - velo, mikriņi, taksis, savs auto, kājām.... liela izvēle!

sievietei-kontrolierei arī izvēlē - nestrādāt tādu darbu. Lai iet par pārdevēju, apkopēju, finansisti vai juristi.
30.04.2015 12:33 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Abās pusēs ir "labie" gadījumi. . Tā kā ir zaķi, kas gan jau tagad ir vairāk nekā var saskaitīt + vel izrunājs lai gan muti varētu paturēt ciet labāk un maksāt sodu kuru nopelnījuši vien paši. Tā pat arī ir negodīgi kontrolieri kas vai nu cenšas vairāk naudu dabūt, vai arī jau ir atklausījušies tos bēdu stāstus no zaķiem tik tālu ka netic nevienam pasažierim vairs.

Par labiem kontrolieriem man ir prieks un pa pasažieriem kas viens otram palīdz, un maksā par savu braucienu man ar ir prieks, pārējie gan var iet ieskrieties.

Žēl ka konkrētajai komtrolierei gadījās ceļā tik nestabila sieviete.
30.04.2015 12:40 |

Reitings 2425
ērzeli, attaisnojumus kam? Neaizmirsti, ka sabiedriskais TRANSPORTS ir pārvietošanās pakalpojums, kurus tas arī sniedz. Viņiem nav pienākuma attīrīt sabiedrību no mazāk stabilajiem, dzērājiem un bomžiem. Drīzāk jau pie kā piekasīties vienmēr atrast var ;)
30.04.2015 14:02 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nu idioti ir bijusi vienmer, gan kontrolieri, gan bezbiletnieki uzvedas rupji. Atbalstu pieklajigu brauksanu bez biletes :D
30.04.2015 14:12 |

10 gadi
Reitings 2746
Nu idioti ir bijusi vienmer, gan kontrolieri, gan bezbiletnieki uzvedas rupji. Atbalstu pieklajigu brauksanu bez biletes

Palabosu, ta sieviete, kura uzmekleja kontrolieri ir mulke, nu tik tiesam, kam galva jabut. Tapat ari daudzi kontrolieri uzvedas loti rupji, pati esmu saskarusies ar tadu gadijumu un noverojusi.
Runajot par dzerajiem, tik tiesam esmu redzeju kaa kontrolieru bars nostajas tam dzerajam apkart un prasa vinam naudu, ja jau vodkai nauda bij, tad gan jau ka kkas vel palicis.
30.04.2015 14:14 |

Reitings 2425
man riebjas, kad tie dzērāji piesienas. Vakar braucu pa tērbatas ielu un uz sarkanā pienāk kaut kāds žūpa un prasa naudu, man pat nebija skaidras manas izjūtas... gribas ar kaut ko iemest viņam (noteikti ne naudu :D), pateikt pāris vārdus, pasūtīt viņu vai ko... beigās parādīju dusmīgās uzacis un aizbraucu tālāk. Bet nu labi, tas vispār ne pa tēmu. Point is... mums ir nenormāli daudz žūpu, tieši vīrieši gados. Tā ir sabiedrības problēma. Protams, ka ir ērti piedēvēt vainu RS, ka redz viņu autobusos tādi braukā, bet atliek paskatīties apkārt.... tā taču nav RS problēma. Mums visa pilsēta pilna ar žūpām, kapēc kamēr tas žūpa uz ielas ir, neviens nebrēc, ka tā ir pašvaldības vai policijas atbildība? ;)
30.04.2015 14:19 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
No vienas puses man ir žēl kontrolieres, jo es neapskaužu viņu darbu, bet tajā pašā laikā esmu bijusi situācijā no otras puses.
Iekāpu sabiedriskajā transportā, es toreiz biju studente, un konstatēju faktu, ka man ir beidzies e-talons, atgriezos pie izejas un nospiedu pogu lai kāptu nākamajā pieturā laukā, bet redzēju ar vienu aci ka daži dzeršņiki easy brauc bez e-talona, es tā nekad neatļaujos, vienmēr maksāju par braucienu, toreiz man bija labi ja 1 EUR kabatā, tikai nauda uz kartes, nesanāca biļete transportā, pēc tam sekoja murgs, mani visa transporta priekšā pazemoja kontrole (dzeršņiki kas nekompostrēja principa pēc biļeti, joprojām stāvēja un brauca pa zaķi), es izkāpu no transporta un skaidroju faktu ka man nepietika biļetei, tādēļ kāpu laukā, punkts un āmen, lai dotos pirkt biļeti, jo tāpat man bija jābrauc ar 2 transportiem, bet mani turpināja uz ielas pazemot līdz asarām, un trīcošām rokām izkratīju visu naudas maku ar nožēlojamiem 1 EUR, tādu pazemojumu savā dzīvē nebiju piedzīvojusi :-(

Diemžēl kontroles alga atkarīga no sodiem, ja viņi sāk darbu un nesoda konkrētu skaitu cilvēku, viņus atlaiž no darba.
30.04.2015 14:27 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Un esmu redzējusi ka sabiedriskajā transportā brauc čaļu bars nepērkot biļetes un kontrole neko nevar izdarīt, viņi ir bars un pazemo kontrolierus, pat aizstāvējām viņus, tomēr visi maksājam par biļeti, lai kāpj laukā, nekāpa, tajā pašā laikā ir godīgi braucēji kam gadās dzīvē stulba situācija, viņi jau sevī jūtas vainīgi + terors no kontroles un pazemojums, finālā šādas situācijas, jo dzērāji jau nebļauj, viņi nemaksā un viss, iepūt viņiem, savas tiesības viņi zin vislabāk, takā...
30.04.2015 14:32 |

Reitings 2425
bet cik daudz viņi ir atklausījušies to, ka nav naudas, aizmirsa etalonu utt. Nevajag vainot kontroli :) Vajag vienmēr pārbaudīt vai ir etalonā braucieni un papildināt vairākus uz priekšu un sekot līdzi, tad arī būs viss ok!

Un nav viņiem jāsoda konkrēts skaits cilvēku, tas nav iespējams. Ja pa visu dienu tikai 1 cilvēkam nav bijusi biļete, kur tad viņiem ņemt tos zaķus ? ;) viņi saņem 0.50eur par katru zaķi, tādēļ arī nelaiž prom ar visām atrunām, jo viņiem arī gribās nopelnīt ekstra un tas nu gan nav nekas nosodāms - katram gribās.
30.04.2015 14:43 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
0,50 eur par zaķi?
Hmm.. tad jau šamiem izdevīgāk paņemt eiriku vai divus no zaķa un palaist. :)
30.04.2015 14:48 |

Reitings 2425
es nedomāju, ka kāds dēļ eiro vai diviem riskēs ar savu darbu :)
30.04.2015 14:54 |

Reitings 158
Reģ: 28.04.2015
ja godīgi, es pilnīgi ticu, ka tā ir patiesība, jo esmu pati redzējusi kādus pigorus izstrādā zaķi tajos sabiedriskajos. Tēlo, ka tikko iekāpuši (tas jau nekas, ka starp pieturām ir 2-3 minūtes jābrauc un kontrole iekāpj starp pieturām), ka nav paspējuši nopīkstināt, ka maks nav līdzi (bet rokās bulciņas un kola, par kādu naudu pirktas?), kā lamājas, skatās taisni vai pa logu un tēlo, ka "nedzird" aicinājumus uzrādīt biļeti. Tāda sevis pazemošana, nejau kontroles priekšā, bet ja ir pilns sabiedriskais... nav kauns no kāda pazīstamā? Nav kauns vispār, ka tu vienkārši klaji pārkāp pakalpojuma izmantošanas noteikumus, bet vēl lecies? Drausmas, man tiešām liekas dažreiz, ka šeit kā tādu pāķu zeme.... kādā sabiedrībā mēs dzīvojam?

+++

Viss ir vienkārši - ja gribi braukt ar sabiedrisko, nopērc biļeti. Ja biļeti nepērc, tad - nebrauc. Tā taču ir jebkurā jomā - samaksā un tev tiks sniegts pakalpojums. Par velti ir tikai siers peļu slazdā, un pat tad tikai otrajai pelei.
Man vienmēr bijis brauciens nopirkts - un ne ar kādām kontrolieru zvērībām neesmu saskārusies. Un ja nebūtu biļetes vai būtu maks palicis mājās - mierīgi samaksātu sodu, jo būtu pelnījusi.
30.04.2015 15:07 |

10 gadi
Reitings 2746
30.04.2015 15:19 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es ik pa laikam braucu pa zaķi , principa pēc nepirkšu biļeti , skolēni brauc par velti, pensionāri par velti, invalīdi ar saviem pavadoņiem arī , studenti gandrīz par velti , da nu nafig ... Tā cena nav adekvāta ...
Nevienu sodu neesmu dabūjusi...
Tie apsargi vispār ir kaut kāds unikums !
30.04.2015 15:38 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Kontrolieres vaina nav sajaa gadijumaa. Maamina bija agresiiva par taam baileem un raudaasanu jau nu gan ir paarspiileets, bet kopumaa jaa internetaa cilveekiir nezeeligi un var vel vairaak aizskart taadiem vardiem ko dziivee nekad neizrunaas.

Man bija kas lidzigs kaa stellagram rakstija..nu vel latu laikos. Toreiz bija 10nieks un gribeeju pie sofera nopirkt bileti un nepaardeva. Kur tur mana vaina?
30.04.2015 15:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits