zaķiem :)

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
tikko uzdūros šim rakstam ->

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/192619/es-raudaju-un-baidijos-iziet-uz-ielas--kontroliere-alise-par-teroru-interneta

mazs ievads...

Kā tu rīkotos, ja sociālie tīkli – mājīgā un siltā atpūtas vietiņa, kur apskatīt un „ielaikot” draugu, paziņu foto pēkšņi pārtaptu par skarbu, nežēlīgu medību lauku, kurā draugu sarunu vietā straumēm ieplūstu draudi un apvainojumi no nepazīstamajiem? Tieši šādu murgu nesen piedzīvojusi sabiedriskā transporta kontroliere Alise (26). Viņu internetā uzmeklējusi viņas pieķertā māmiņa-bezbiļetniece un izvērsusi pret meiteni naidpilnu terora kampaņu sociālajos tīklos.

Nu un kādas domas, it īpaši tām, kas atbalsta braukšanu pa zaķi? ;) Tā bezrūpība un "man jau vienalga, jo visi tā dara" arī noved pie šādām situācijām. Baigais attaisnojums, ka bērns uz rokām, tādēļ brauks pa blatu :) Vispār liekas nožēlojami, ka māte ar bērnu uz rokām kaut ko tādu atļāvusies darīt- gan to bļaustīšanos un lamāšanos publiskā vietā, gan terors sociālajos medijos. Nu un vai Latvija tiešām nav pilnīgākie lauki? CIlvēks pārkāpj braukšanas noteikumus nemaksājot, tad terorizē cilvēku, kas veic savu darbu, draud un sūdzās.

Fuj fuj un vēlreiz fuj.
30.04.2015 10:38 |

Reitings 2425
nu nevajag attaisnot sevi ar to, ka bomži un dzērāji nemaksā sodus. Viņus izmet ārā, jo saprot, ka no viņiem nav nemaz ko piedzīt. Loģiski diezgan, ne?
30.04.2015 11:27 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Nav atbrīvoti, bet gar viņiem neviens nesmērēsies, kurš sev grib smirdoņu apkārt un smakojošas drēbes. Tev ir visas tiesības aizrādīt kontrolieriem par šo netaisnību, bet, protams, Tu jau to neesi darījusi, tikai spriedelējusi. Ja esi, atvaino.
30.04.2015 11:28 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Es visu laiku sapratu kontrolierus, tas ir viņu darbs utt. LĪDZ brīdim, kad man nepamatoti uzlika sodu. Es biju nopīkstinājusi etalonu, taču tas bija izkritis uz grīdas, pati neieraudzīju. Taču pēc tam mani uzmeklēja cilvēki, kuri bija redzējuši kā kontroliere uzkāpj uz etalona un pasper to prom, lai tikai es neatrodu.
Paldies vismaz laipnajiem lieciniekiem, kuri mani uzmeklēja un izstāstīja, kas un kā. Bet RS.. Visi paņēmieni viņiem labi, lai tikai sodus uzliktu.
30.04.2015 11:36 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
CIlvēks pārkāpj braukšanas noteikumus nemaksājot

Un kādus noteikumus pārkāpj Rīgas Dome, izkrāpjot naudu no cilvēkiem ar nesamērīgi augstajām biļešu cenām, dīvainā kārtā opozīcijai neļaujot iepazīties ar sabiedriskā transporta patiesajām izmaksām? Vai Rīgā vispār var normāli pabraukt pa izdangātajām ielām, kuras netiek labotas? Kur paliek tā nauda, ko cilvēki samaksā nodokļos?

Žēl tās kontrolieres, cilvēki aizmirst, ka viņa vienkārši dara savu darbu. Ne jau kontrolieri izdomā likumus.

Bende arī pilda savu darbu un neizdomā likumus.

Vienreiz mani arī gribēja noštrāpēt, jo vadītājs atslēdza biļešu reģistratorus īsi pēc trolejbusa atiešanas no pieturas, jo īsi pirms nākamās pieturas bija gaidāma kontrole, un es nepaguvu reģistrēt biļeti. Par laimi, nenoštrāpēja, bet gribēja.
30.04.2015 11:40 |

Reitings 2425
Un kādus noteikumus pārkāpj Rīgas Dome, izkrāpjot naudu no cilvēkiem ar nesamērīgi augstajām biļešu cenām, dīvainā kārtā opozīcijai neļaujot iepazīties ar sabiedriskā transporta patiesajām izmaksām? Vai Rīgā vispār var normāli pabraukt pa izdangātajām ielām, kuras netiek labotas? Kur paliek tā nauda, ko cilvēki samaksā nodokļos?

tas ir tā kā katra pilsoņa pienākums savas tiesības kačāt? :D Tev ir tiesības uz zini ko? nebraukt ar sabiedrisko un tas visus jautājumus atrisinās :) Viņi piedāvā pakalpojumu - viņi arī piemēro izcenojumu. Tava izvēle un TIESĪBAS ir šo pakalpojumu neizmantot! :)
30.04.2015 11:46 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Cik tipiski,vainīgi paliks kontrolieri,nevis cilvēki,kuri nemaksā par biļeti.
30.04.2015 11:47 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es vienreiz skriešus uz pēdējo transportu paspēju, ārā gāž lietus, bet vairs nebija, kur nopirkt e-talonu, tāpēc gāju pirkt pie šofera, bet man bija tikai 5 eur. Viņš atbild, ka nepārdos, jo nav tieša nauda. Un vēl turpat kontrole iekāpj, es stāvu pie tā šofera ar savu piecīti. Un kontrole būtu mani izsēdinājusi, ja transportā neatrastos kundzīte, kas man varēja samainīt to banknoti. Ja tai lietū un naktī izsēdinātu, tad gan es būtu bijusi nereāli dusmīga un varbūt pat kādu sūdzību RS uzrakstītu! :D

Tas tā, ārpus tēmas.
30.04.2015 11:49 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Neviens nav apgalvojis, ka biļeti neiegādāties ir pareizi. Tomēr, šis ir koks ar diviem galiem.
30.04.2015 11:49 |

Reitings 168
Reģ: 27.03.2013
Lasot komentārus vairāk ienāca prātā cita lieta.. Piemēram, Apple_pie , stāstītajā gadījumā, kādēļ pilnajā tramvajā tad tie cilvēki vienkārši nepadeva to e-talonu uz priekšu nopīkstināšanai? Tā taču parasti dara pilnos transportos, ka iedod tam kurš var nopīkstināt.
Tas pats arī par Vētrasputns gadījumu.. Kur tad tie laipnie cilvēki ir brīdī kad tas notiek? Kādēļ nesaka, neaizrāda pašam kontrolierim? Vai arī nepieiet un nesaka, redz kur ir viņas e-talons, ka sods nav jāmaksā?

Esam laipnāki viens pret otru un būs mazāk ķibeles, ka tiešām neesam vainīgi.. :)
30.04.2015 11:50 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Esmu ar kontrolieriem runājusies.
Un saku vēlreiz,kam nepielec-par braucieniem maksāju.
Un bieži vien ir tā, no pieredzes skatoties, ka gar tiem bomžiem un dzērājiem neķēpājas tā,ka pat ārā nemat no sabiedriskā.
30.04.2015 11:52 |

Reitings 2425
nu es nebrīnos pat ja neķēpājas ar viņiem, ja nav līdzi apsardze!

Man Londonā arī tā bija bijis, ka nebija tiešas naudas, vadītājs pateica, lai pasēžu priekšā un pagaidu kad kāds sīceni iedos, lai manu naudu izmainītu. Nu ja viņiem nav, tad nav. Tapēc vajag laicīgi iegādāties biļetes. Es gan tagad ar sabiedrisko jau kādu laiku atkal neesmu braukusi, bet iedevu savu talonu draudzenei (man ir studenta cenas) un vienmēr liku iekšā 10 braucienus uzreiz, lai nekad negadās tā, ka jāpērk pie šofera. 0.30 eur vai 2 eur ir liela atšķirība
30.04.2015 11:57 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Nu man jau likās, ka man ir brauciens vēl palicis, bet nebija tomēr. :D Es vienmēr aizmirstu, cik man ir. Un no tiem 2 eur jau es nabagāka nekļūšu, bet neticu, ka tam šoferim pa visu dienu nebija sakrājies, ko izdot no piecīša. Saprastu, ja es viņam 20-nieku dotu un gribētu atlikumu.
30.04.2015 12:00 |

Reitings 8187
Tad tas ir normāli braukt smirdīgā autobusā? Normāli,ka žņaudz,normāli,ka ik pa pāris mēnešiem uztaisa avāriju,uzbrauc cilvēkam? Viss ok,ja?
30.04.2015 12:01 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
ērzeli, kurā transportā tā notiek? 15.? :D
30.04.2015 12:02 |

Reitings 2425
Tad tas ir normāli braukt smirdīgā autobusā? Normāli,ka žņaudz,normāli,ka ik pa pāris mēnešiem uztaisa avāriju,uzbrauc cilvēkam? Viss ok,ja?

tas notiek visā pasaulē. Paskaties statistiku, cik daudz riteņbraucējus notreic autobusi visā pasaulē (wohoo arī attīstītajās valstīs), cik daudz cilvēkus notriec, cik daudz avārijas... TAS IR CEĻŠ UN SATIKSME, ĒRZELI. Un smirdīgā autobusā brauc CILVĒKS. Vaino sabiedrību, nevis autobusu...jēziņ
30.04.2015 12:05 |

Reitings 8187
Nu ne tuvu nedzīvoju tajā galā.
Žņaudza mani 1.autobusā, vienkārši sēdēju,klausījos austiņās mūziku un sarakstījos. Pēkšņi viens apdzēries krievs metās virsū un sāka žņaugt.Paldies Dievam, bija aizmugurē čaļi, kuri novāca viņu nost.Un nē, tas nebija pa nakti. Pirms 21 vakarā-vasarā,kad ir gaišs.Un jā-man bija biļete.
Tas vispār bija kaut kāds debīlisms.Šoferis beigās apturēja autobusu un nevis izmeta viņu ārā,bet sabļāva uz viņu,lai beidzot ņemties,jo kavējot maršrutu,ka jābūt jau nākošajā pieturā.
Tas arī normāli,ja? :)
30.04.2015 12:05 |

Reitings 2425
ērzeli, tev man liekas, ka nav vispār nekādas saprašanas par sakarībām starp biļetēm un to, kāda ir mūsu sabiedrība. Man uz ielas ir gadījies, ka piesienas, arī pieturās... tad ko, man vainot RS tajā ? Tu varbūt gribi facecontrol pie ieejas durvīm un datu pārbaudi vai cilvēks nav biku kukū? :D

Tas ir tik debīls jautājums - tas ir normāli tas ir normāli tas ir normāli? Pati taču zini, ka tas nav normāli, bet nu sorry, autobusa vadītājs nav ne policists, ne viņam arī jāapdraud sava dzīvība. Zvani policijai, saki, kur atrodies tieši, ar kādu autobusu brauc un kā izskatās vīrietis. Tas ir 2 minūšu jautājums un policija būs klāt un risinās šo lietu. Un vispār, kāds tam sakars ar RS un tavu biļeti? :D
30.04.2015 12:18 |

10 gadi
Reitings 3922
Rīgas satiksmes noteikumos ir minēts, ka par nekārtībām autobusā jāziņo šoferim. Viņam, teorētiski, ir jāuzmana lietas, kuras notiek transportā. Teorētiski.
30.04.2015 12:20 |

Reitings 2425
teorētiski viņam arī ir jābrauc pie stūres, un cik tur metru garu autobusu, atpakaļskata spogulī ir diezgan grūti pārraudzīt :) Jebkurā gadījumā - visur ir psihi, visās valstīs, visos transporta līdzekļos... Latvijā vēl ir ziediņi... citur ir vēl trakāk, bet cilvēki tāpat kaut kā nesprēgā par to VAI TAS IR NORMĀLI, KA PSIHOPĀTS IEKĀPJ SABIEDRISKAJĀ TRANSPORTĀ UN AK VAI... TO NEVIENS NEAPTURĒJA :D
30.04.2015 12:23 |

10 gadi
Reitings 3922
Pie stūŗes viņam ir jābrauc arī praktiski nevis tikai teorētiski. Jāizsniedz biļetes, bet tikai teorētiski. :D
30.04.2015 12:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits