Vecrīgas (un par uzgaļiem..)
23 gabalas
Mīkla tāda pati kā eklēriem :
1 glāze ūdens (250ml) , 100g sviests, glāze miltu, 4 olas.
Katliņā ielej ūdeni, uzkarsē, pievieno sviestu, kad sviests izkusis, pievieno miltus, visu maisa (joprojām uz uguns). Noņem no uguns un atdzesē, apmēram 7minūtes. Tad liek klāt pa vienai olai, visu maisa kopā. Krāsni uzkarsē līdz 250 grādiem.
Un atkal ar konditorejas maisiņu un uzgaļiem, taisam apaļas piciņas uz cepamā papīra vai folija. Cepam,kamēr paliek brūnganas un piepūtušās.
Pildījumam : 250 ml saldais krējums, 250g biezpiens, cukurs un vaniļas cukurs pēc garšas. Sakuļam putukrējumu, liekam klāt biezpienu, cukuru un turpinam kult,kamēr gatavs un garšīgs.
Gatavajām kūciņām apakšā pa vidu ar nazīti izdur caurumiņu un ar konditorejas maisiņu un mazo uzgali pildam iekšā.
Vecrīga ir gatava! Tagad var apkaisīt ar pūdercukuru vai kausētu šokolādi.