Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mācīties? Kur?

 
Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Labvakar, meitenes!

Pēdējo mēnešu laikā manu prātu nodarbina domas par citas profesijas ieguvi un vēlme apgūt ko jaunu. Uzreiz pēc vidusskolas beigšanas apguvu profesiju, kura pilnīgi noteikti nav manējā, šobrīd iztiku pelnu strādājot pārtikas preču veikalā, taču zinu to, ka tas nav tas darbs, kuru gribu strādāt visu savu dzīvi. Vienmēr ir interesējis viss radošais - interjera dizains, reklāma, žurnālistika u.tml., taču nauda, lai studētu dārgās augstskolās, diemžēl, nav un sekmes manā vidusskolas diplomā, kuram tīņu gadu dullumā nepievērsu īpašu uzmanību, nav tik spīdošas, lai varētu pretendēt uz budžeta vietām.
Varbūt kāda var dalīties pieredzē, ieteikumos, kā rīkoties. Mans mērķis nav pelnīt tūkstošus, bet gan būt vietā, kurā strādāt ar prieku, nemokoties zobu sāpēs dēļ domas vien par to, ka atkal jāiet uz darbu. Taču, diemžēl, nekur jau nevajag ne reklāmas, ne redakciju, ne žurnālistikas darbiniekus bez attiecīgās izglītības. Vai tiešām, esot bez naudas summas studijām, ir bezcerīgi iegūt izglītību interesējošā jomā? Priecāšos par ikvienu ieteikumu un padomu.

Jau iepriekš paldies! :)
23.04.2015 23:35 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Nu, lai darītu to, kas patīk, vispirms tas vispār ir jādara.. Bez atalgojuma. :) Interjera dizains, reklāma un žurnālistika ir gana atšķirīgas jomas. Un vispirms ir jāizvēlas viena no tām. Kurā no tām visām tu JAU proti kaut ko darīt? Ko tu dari brīvajā laikā? Kas tevi vispār aizrauj tā, ka tu esi stundām gatava ar to nodarboties?
Tālāk jau, ja būs degsme, tad iespējas mācīties pašas uzradīsies - kursi, semināri utt.
23.04.2015 23:43 |
 
Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Jā, piekrītu, ka jomas ir dažādas. Visu brīvo laiku varu pavadīt lasot, rakstot dažādus darbiņus, kurus publicēju šādās, tādās vietējās avīzēs. Piemēram, daudziem varētu nepatikt darbs bibliotēkā, savukārt, es esmu sajūsmā, ja iedomājos, ka varētu reiz tādā vietā strādāt. Ja vadās konkrēti pēc mana rakstura, tad esmu vairāk tas klusais cilvēks, kurš var stundām ilgi savā nodabā kaut ko rosīties, darboties un tas nerada nekādas problēmas. :)
24.04.2015 00:02 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Kā es Tevi saprotu Emilie :)
Es arī tagad domāju par vēl vienu izglītību. Es gan mērķēju pretējā virzienā. Lai kā man patiktu mana profesija, bet es esmu nogurusi nedaudz no šis mākslinieciskās nestabilitātes. Es savukārt gribu atrast ko tādu, kas būtu vairāk pie zemes un ar ko vienmēr varētu nopelnīt.

Ja vien par sēdēšanu bibliotēkā labi maksātu... mmm...
24.04.2015 00:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits