Profesionāls izsīkums

Reitings 477
Reģ: 08.04.2015
Man ir sajūta, ka arvien dziļākā depresijā krītu. Tas jau nav uznācis pēkšņi, tas ilgst labu laiku un pieņemas spēkā. Izmisums, kāpēc esmu ieguvusi izglītību, darbā sevi izlieku, bet par to nopelnot kapeikas. Es gribu visu mest pie malas, gribu atrast kaut zemāku kvalificētu darbu, kur alga uz rokas man sanāktu ap 600. Jā, man šobrīd tā šķistu tīri laba alga. Vai tas maz ir iespējams, ja ir pašvakras svešvalodas zināšanas?
23.04.2015 15:59 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es, godīgi sakot, vispār nesaprotu kā cilvēki nenojūdzas skolotāju un medmāsu darbos... Slodzes pamatīgas un saņem kapeikas. Tad labāk sēdēt kādā ofisā par sekretāri un pelnīt vairāk.
Bet nu mīnuss, protams, ir valodu problēmas. Jo mūsdienu darba tirgū angļu + krievu ir standarts.
23.04.2015 16:42 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
Par hesburgeru,rimi utt nepiekritu. Visur ir izaugsmes iespejas un,jo esi apķerigaaks, jo tas iespejas aatri,atri paradas. Protams, nedabusi uzreiz vaditajas darbu, jo Tev ir jazina uznemuma pamati (gandriz visur),bet nu tas neliedz fiksi, fiksi sevi pieradit un tad augstaka izglitiba bus pluss!!!! :)

Man mamma ir skolotaja, vienmer čikstejusi,ka saņem necik, bet nav ieciklejusies uz naudu, jo mil ko dara. Vienmer nosadijusi šo ka sevis pilnveidosanu un citiem palīdzesanu, un tada gadijuma tiešam par naudu nav jaieciklejas. Ja domasi par naudu tik loti,tad nuuu jaa.. Kka ar labam domam un to,ka mili,ko dari, vari piesaistit visu labo.. +sac rakstit projektus utt, ir iespejas. Un lielakas skolas ir lielaka alga! Vai tehnikumos
23.04.2015 16:51 |

Reitings 541
Reģ: 15.02.2009
Mīļā autore, teikšu, lūk, ko. Manu bakalaura studiju un maģistra studiju programmu valoda bija angļu valoda. Līdz ar to, kā var noprast, es angļu valodu ļoti labi protu pielietot gan mutiski, gan arī sarakstē. Mana darba vadība to zina, bet tāpat nenovērtē līdz galam. Secinājums šāds - ir labi, ka prot svešvalodas, bet tas nav garants, ka šī fakta dēļ uzreiz būsi labāks par citiem darbiniekiem vai arī dabūsi lielāku algu.
Laikam viss vienkārši ir atkarīgs no tā, kādā darba vietā paveicas atrast darbu.
23.04.2015 18:38 |

Reitings 108
Reģ: 23.04.2015
Sjelo

Sūdīgā darbā strādā.
23.04.2015 20:29 |

Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
Drīkst zināt, cik saņem skolotājas? Es vienmēr zināju, ka maz, bet cik tieši maz, lai 600 uz rokas sauktu par normālu algu? :-( Drausmas! Tik žēl, ka pedagogus nenovērtē ar pienācīgu atalgojumu.

Ja Tava problēma ir tikai alga, tad, manuprāt, to var labot tikai uzņemoties vēl vairāk- privātstundas, ja esi skolotāja skolā, tad ņemt audzināšanā sev klasi, piestrādāt kādā citā skolā utt. Kaut kā sisties šajā profesijā un censties nopelnīt vēl kaut ko klāt šī brīža algai.

Bet, ja problēma ir pašā profesijā, tad, jā, ej vien prom. Un valodas jau var apgūt, tas vēl būtu sīkums.
23.04.2015 20:37 |

Reitings 108
Sibille

Nu vismaz mana māsa kā skolotāja saņem uz rokas 455 Eur. Strādā pilnu slodzi.
23.04.2015 20:41 |

Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
Ak šausmas! Kā vispār iespējams izdzīvot ar tādu algu? Nē, nopietni. Tām skolotājām, kuras braukā ceļojumos un šiki ģērbjas (man tādas učenītes bija), laikam ir bagāti vīri visām.
23.04.2015 20:44 |

Reitings 108
Jā, vismaz manu māsu toč atbalsta vīrs, citādi viņa neģērbtos jaunās drēbēs un nebrauktu ekskursijā atvaļinājuma laikā.
23.04.2015 20:47 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
jā, es šobrīd jūtos tāpat... un vēl sūdīgāk jūtos, ka nevaru ne atrast ne iedomāties, ko citu es varētu darīt, kur strādāt. Visas vakances, kuras es varētu izvēlēties ir tik maz apmaksātas, ka smiekli nāk. Es gan vairāk tīkoju pēc otra darba. Mana profesija to atļauj.
11.05.2015 22:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)