Katrs pats savas laimes kalējs. Ar to laikam tā kā pieklātos sākt.
Tas jau ir tas foršākais, dzīvojot citur - iegūt jaunus draugus, jo tu tur esi unikāla. Katrā ziņā savās ārvalstu dzīvesvietās un ceļojumos tas man bijis lielisks dzinējs un esmu ieguvusi vairāk, bēgot no zināmā, nekā pieturoties pie kaut kādas izdomātas sistēmas. Arī tad, kad pašai bēdīgi un drūmi (gribējās izdzert kādu alus kausu, bet negribējās vienai doties uz bāru un pārcilāt negācijas galvā, hehe). Tajā pašā laikā es neesmu no tiem cilvēkiem, kas 24/7 pavadīs kopā ar citiem - man vajag savu teritoriju un man patīk sava kompānija.
Tu neesi atbildīga par savas draudzenes laimi citā valstī, ja viņa pati neko nevēlas darīt vai gaida uz tevi (tā jau arī ir viņas izvēle galu galā). Ir 21. gadsimts, lai lieto internetu - iekš FB var atrast visādas grupas, kur sapulcējušies cilvēki, kas tieši tāpat kā jūs, dzīvo sev svešā valstī un vēlas iepazīties ar citiem. Es jau nesaku, ka nekur nevajag kopā iet, ja tomēr reiz gribās - tas jau forši, bet nevajag iespringt uz visu zināmo. Zinu pāris meitenes, kas šādi sev ERASMUSu izbojāja - aizbrauca kopā (abas latvietes) un visu semestri kā salīmētas kopā staigāja, tikai ne pa ballītēm vai citām izdarībām - baidījās viena no otras aizspriedumiem.
Katram ir savas problēmas un vēlmes, pašiem taču jārisina.