Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dzintara siers vai saldais krējums - receptes

 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Tātad... ir 2.5 paciņas Dzintara klasiskā siera un viens mazais iepakojums saldā krējuma. Negribas mest ārā, bet ko ar tiem darīt arī nevaru izdomāt... kādas idejas? Nedomāju tādas, kur nepieciešams gan, gan (bet varbūt arī tādas ir) bet labprāt uzklausīšu kādas receptes (pilnīgi jebkam, atklāti sakot, gribu paeksperimentēt)

Bija doma uztaisīt makaronus ar malto gaļu, čili, un to sieru atšķaidīt nedaudz ar buljonu, tad pasautēt, lai liekais izgaro (lai nav pārāk šķidrs) un paliek uz makaroniem, bet nezinu vai tas īsti izdosies.

Jebkurā gadījumā, varbūt šodien smelšos kādu labu ideju vakariņām no jums!
20.04.2015 14:30 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Vienīgais kas man iešaujās galvā zupa ar kausēto sieru, un ēdusi/gatavojusi visādas - tomātu, ķirbju, dārzeņu, ar šampinjoniem...
20.04.2015 14:34 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
es jau arī google ieskatījos un atradu tās zupas, bet kaut kā negribās zupu galīgi. Skatījos laša krēmzupu, it kā siekalas saskrien mutē, bet tomēr kaut kā līdz galam tā doma nepatīk :D
20.04.2015 14:36 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Mums garšo makaroni ar kausēto sieru. Vienkārši - izvāra makaronus, nokāš, kamēr karsti, sajauc ar kausēto sieru un pāris karotes tomātu mērce klāt. Vēl var tunci likt klāt, man jau ļoti garšoja.
Gan jau ir vēl kaudze variāciju.
20.04.2015 14:37 |
 
Reitings 210
Reģ: 10.03.2015
Par cik es uzturā tādus brīnumus nelietoju, tad nav ne jausmas, bet arī pirmā galvā iešāvās zupa vai kāda mērce.
20.04.2015 14:38 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Ārpus tēmas, bet varbūt vari apskatīties, kāds ir Dzintars kausētā siera uzturvērtība OB ? OH? Tauki ?
20.04.2015 14:38 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Vairs nevajag, atradu.
20.04.2015 14:40 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Nu lūk es arī domāju tad tā darīt laikam, izvārīt makaronus buljonā, tad atstāt pavisam nedaudz buljonu un piejaukt klāt dzintaru un gaļu apcepto, aso papriku, čili, tomātu pastu, kādus garšaugus, ķiploku un būs ok :) klāt bagetes ar ķiplociņu apgrauzdētas uz grila. mmmmm
20.04.2015 14:46 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Cik % saldais krējums? Es par klasiskām vērtībām, tāpēc iesaku maizes zupu ar putukrējumu, bet no kausētā siera kādus lavašus vai šampinjonu krēmzupu.
20.04.2015 15:13 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Vai saceptu siera vafeles, ja ir vafeļpanna (l)
20.04.2015 15:14 |
 
Reitings 121
Reģ: 04.03.2015
Riktīga kaloriju bumba, bet pa retam jau var.
Pagatavo žuljēnu, ātri, viegli un galvenais, ka beigās ļooooti garšīgi.
Var gan sēņu (baraviku vai šampinjonu), garneļu, vistas.. Es gan parasti izvēlos vistas fileju.
Smakli sakapāju sīpolu, pāris ķiploka daivas saspiežu ķiplokspiedē, smalki sagriežu vistas fileju, visu fiksi uz pannas sacepu un ņemu karstumizturēigus trauciņus. Saberu iekšā tā apmēram 1/2 no trauciņa. Pa virsu lieku kārtīgas 2 ēdamkarotes ar Dzintara sieru kausēto un pārleju ar saldo krējumu (ne līdz pašām, pašām malām, jo gadās, ka uzpūšās un no vārīšanās iet pāri). Pa virsu vēl uzberu parasto sieru vai cieto Dziugas (vai kā tur viņu sauca) sieru. Lietu cepeškrāsnī un skatos, kad virsiņa brūnēt sāk ņemu laukā. Riktīiiiiiigi gardi. Klāt grauzdēta tostermaizīte.
20.04.2015 15:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits