Man bija doma iet vai nu uz LLU vai ISMA (viesmīlības nozarē), bet tagad tiešām nezinu,esmu dabūjusi ļoti labu darbiņu un vienīgā doma tagad briest par neklātieni kādā no šajām augstskolām.
HUGya-iesaku LLU. Draudzene mācījās ISMā, teica, ka tajā skolā laiks ir pilnīgi izniekots un otrreiz vairs nekad nemācītos tur. Otra paziņa, kas mācījās tur, uzreiz pēc pirmā semestra izstājās, jo saprata, ka nav vērts.
Vigiana, ar maģistru sākumizglītībā nebūs izaugsmes iespēju tīri skolā. Ar izglītības vadību jau paveras vairāk iespēju - vietnieks/direktors/metodiķis.
Es ar savu bakalaura grādu arī jau nostrādāju dažus gadus par izglītības metodiķi. Nepatīk man vadības darbs, pretējā gadījumā es varēju strādāt par vadītāju. Tā kā, maģistrs man ir jāiegūst, lai pati sev kaut ko pierādītu. Bet jēga tam īsti nav.
Nu ja ņemsi sākumziglītības maģistru - nometīsi zemē naudu/laiku. A daļā ir jauni kursi, a B daļa ir burtiski tas pats, tik saīsinātāk. B daļa ir tas pats, kas citiem kursiem kā modulis nāk. Skolotāja maģistru iesaku ņemt pavisam ko citu. Maģistrs paliek, bet profesionālā joma palielinās.
Vigianna :D Vienkārši tik daudz studentu pēc tam pukojas, ka na***, jo viss esot tas pats utt. Bet izpētīt neviens negrib pirms tam. Man tiešā saskare ar šādiem studentiem ppmf'ā. A ja priekš sevis - es droši vien ņemtu ko pilnībā citu. Es skatos uz juristiem tīri izaicinājuma pēc.