Mērce dārzeņu platei!

 
10 gadi
Reitings 343
Reģ: 03.04.2012
Sveikas,

Kādu mērcīti parasti taisat dārzeņu platei? Padalieties lūdzu ar recepti!
Gribās kādu veselīgāku un ne tik ķīmisku variantu, kā mūsmāju iecienīto "dipi" mērci.

Jauku vakaru! :-)
15.04.2015 19:20 |
 
Reitings 205
Reģ: 02.05.2014
Es parasti taisu kreejums+majoneeze+naturaalais jogurts+baziliks vai dilles+kjiploks un ledusskapii iekshaa uz min stundu. Tad kjiploks kaartiigi sasuucas ir kreptiiga meerciite, nevajag ne saali ne piparus

:)
15.04.2015 22:34 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
pati vienkāršākā - krējums ar ķiplokiem, var pielikt nedaudz majonēzi klāt. Nu var krējums ar dillēm/lociņiem utml.
15.04.2015 22:38 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Krējums+majonēze+sojas mērce+smalki rīvēti marinēti gurķi+ķiploki.
15.04.2015 22:42 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Zaļumu Filadelfijas siers + krējums vai parastais Filadelfijas siers + krējums + dilles/loki/ķiploki, bet tad jāļauj savilkties ledusskapī kādas pāris stundas. Ar dārzeņu plati perfekti un gandrīz veselīgi. Aiziet uz urrā arī vīriešu kompānijās. :)
15.04.2015 23:37 |
 
Reitings 66
Reģ: 29.01.2009
Jogurtu bez piedevām + majonēzes paciņu + pētersīļi, dilles, ķiploks + citrona sula mazliet, beigās visu vnk sablenderē!
15.04.2015 23:45 |
 
Reitings 1806
Reģ: 18.08.2013
Krējums+majonēze+dilles+lociņi+ķiploks (l)
15.04.2015 23:49 |
 
Reitings 72
Reģ: 13.11.2013
izspiests ķiplociņš + majonēze + skābais krējums + svaigas dillītes + mazliet sāls = super ar dārzeņiem vai čipsiem!
16.04.2015 00:00 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Man pašai ļoti garšo ķiploku mērce, tomēr tad, kad pasniedzu šādu plati ciemiņiem, labāk taisu bez ķiploka.. Jo, piemēram, man nepatīk, ka mute pēc tam ož pēc ķiplokiem, kas ir neizbēgami :D

Pati gatavoju mērcīti no krējuma + visādām garšvielām pēc gatastāvokļa
16.04.2015 09:14 |
 
Reitings 172
Reģ: 26.03.2015
Noteikti atkārtošos, bet mana iecienītākā mērcīte dārzeņiem ir grieķu jogurts vai skābais krējums + saspiests ķiploks vai ķiploku pulveris + dilles + reizēm majonēze, kad gribas treknāku + sarīvēts gurķis. :-)
Tie mākslīgie dip pulveri galīgi nepatīk..
16.04.2015 09:43 |
 
Reitings 216
Reģ: 05.03.2015
Nu jā,kā jau te minēja,visierastākās mērces man ir ķiploku un es vēl taisu majonēze+kečups.
16.04.2015 11:30 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Jo, piemēram, man nepatīk, ka mute pēc tam ož pēc ķiplokiem, kas ir neizbēgami


Esmu lasījusi, lai kiploku aromāts nesaglabātos pēc ēšanas, iesaka iznemt to asninu pirms gatavošanas :)
16.04.2015 13:19 |
 
Reitings 512
Reģ: 08.11.2012
Krējums, majonēze, ķiploki un gurķis. Mana perfektā mērcīte! A un vel pēc noskaņojuma kaut kādas garšvielas
16.04.2015 13:24 |
 
10 gadi
Reitings 55
Reģ: 29.01.2009
Es parasti samaisu krējumu ar majonēzi, pielieku dilles vai kādu citu zaļumu, asumam var iemaisīt vai nu mārrutkus vai sinepes...
16.04.2015 13:26 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
vecaa labaa kiploku meerce.

vel loku meerce..majoneeze+kreejums un locini.:)
16.04.2015 18:37 |
 
10 gadi
Reitings 658
Reģ: 10.03.2012
1. Pamatam - krējums / krējums+majonēze
+
2. Kaut kas stiprākai garšai - ķiploks / sīpols (rīvēti)
+
3. Skābumam - citrons / marinētu gurķu sula
+
4. Garšas dažādībai - mājās atrodamās garšvielas
+
5. Kāds zaļš, svaigs papildspēks - dilles / sīpollociņi / blanšēti, tad blenderēti vai saspiesti tomāti / rīvēti gurķi


Variēju ar visu šo, reizēm vēl kaut ko piemetu klāt. Biešu sulu esmu likusi meiteņu ballītēs - krāsa mērcei vilinoši debešķīga. (l)
16.04.2015 19:27 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Uztaisi siera mērci pati. Siers, kādu vien vēlies. Vislabāk pūdēto vai un kazas. Var vairākus lit kopā.
Un saldais krējums. Es parsti izvēlis 10% kafijas krejumu vai pienu, lai nav tik trekna.
Saldo krejumu uz delielas uguns karsē un sieru tajā izkausē. Pievieno garšvielas, zaļumus pēc savas izvēles.
16.04.2015 19:32 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Agrāk taisīju (un visiem vienmēr ļoti, ļoti garšoja) - 1/2 krējuma + 1/2 majonēzes, nedaudz citrona sulas, sakapātas dilles, lociņi un iespiests ķiploks. Drusku sāls un piparu, protams.
Tagad, ja taisu, tad krējuma vietā lieku vai nu bezpiedevu jogurtu vai sojas jogurtu. Ar sojas gan jāpiešaujas pie tās garšas, jo jogurts pats par sevi ir nedaudz saldens.
Vēl ļoti garšo klasiskā guacamole! Humusu gan neesmu iemācījusies uztaisīt tā, lai man ideāli garšotu, visu laiku par treknu un smagu sanāk. Bet man pākšaugi vispār ne sevišķi garšo, varbūt tādēļ tā. Bet noteikti, manuprāt, veselīgāks variants par krējuma un majonēzes mikšļiem. :)
16.04.2015 19:47 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits