Kādu mērcīti parasti taisat dārzeņu platei? Padalieties lūdzu ar recepti!
Gribās kādu veselīgāku un ne tik ķīmisku variantu, kā mūsmāju iecienīto "dipi" mērci.
Taisu līdzīgi kā chocco1. Pamatā ir krējums, kam lieku klāt vegetu un saspiestus ķiplokus. Visiem parasti garšo, un ēst var ne tikai ar dārzeņiem, bet arī ar čipšiem.
Es parasti lieku krējumu, mazliet majonēzi, skatos viss kkādas garšvieliņas kas mājās ir, neatkarīgi no tā kam domātas- gaļai, vistai. Esmu likusi klāt arī karotīti medu, sojas mērci un piespiežot klāt citronu sanāk super! :)
Gurķu mērce arī ļoti laba.
Sarīvē svaigu gurķi, sarīvē divas ķiploku daiviņas, iemaisi filadelfijas sieru, vienu ēdamkaroti skābā krējuma, nedaudz pipari, sāls pēc garšas.
Krējums + majonēze + sāls + pipari (citronpipari, ķiplokpipari... kādi vien patīk) + ķiploks (saspiežu ar ķiplokspiedi) vai svaigs gurķis (sarīvēts) + dilles (kaltētas vai svaigas) + lociņi (ja ir, ļoti smalki sagriezti) :)