Kā iepazīties depresīvam cilvēkam?

Reitings 7
Reģ: 13.04.2015
Esmu 29 gadus vecs depresīvs un vientuļš vīrietis. Pēdējos vismaz 15 gadus nav bijuši ne draugi, ne arī, protams, draudzenes, kas vienlaikus ir arī viens no galvenajiem cēloņiem, kāpēc tas tā ir, jo vientulības dēļ esmu norobežots no gandrīz jebkādām sociālām aktivitātēm, ļoti nomākts un pārāk pasīvs, lai spētu kaut kur izrādīt iniciatīvu. Varbūt te ir kāds labs ieteikums, kā izrauties no šāda burvju loka?
13.04.2015 21:17 |

Reitings 13
Reģ: 22.08.2014
Ko Tu čakarējies, aizej pie psihiatra uz vizīti, izrakstīs ripas pret depresiju, padzersi 3 mēnešus un, iespējams, saremontēsies!
14.04.2015 08:24 |

Reitings 13
Reģ: 22.08.2014
Katarīna, šeit labāk iederētos teiciens, ka jābūt apmierinātam ar sevi ar tādu domu, ka arī citi būs apmierināti ar viņu ;)!
14.04.2015 08:36 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Man labs draugs ir tieši tāds pats kā tu (tikai jaunāks un ne sportists). Arī viņš cieš no smagas depresijas, kas piedevām atstāj arī daudzas fizioloģiskas sekas. Cilvēks vienatnē mocās. Viņš nebaidās par to runāt, es nebaidos klausīties. Esam stundām nosēdējuši runājoties, bet arī sabiedrībā viņš jūtas vientuļš, savādāks nekā citi. Viņam ir izmisuma aura apkārt. Viņš socializējas ar kolēģiem un paziņām, bet tomēr paliek viens. Tagad viņš cenšas kardināli mainīt savu dzīvi, atrada citu darbu citā pilsētā, citu dzīvesvietu un jaunus cilvēkus. Paskatīsimies, kā tas beigsies...

Ieteikumi autoram? Tā īsti pat nav ko ieteikt, vienīgi centies vairāk runāt ar saviem tuvajiem cilvēkiem, mācies atvērties. Gan jau kaut kur atradīsies cilvēks, kurš gribēs klausīties, gribēs būt līdzās.
14.04.2015 08:59 |

Reitings 106
Reģ: 05.05.2013
Ja jūties vientuļš, depresīvs tad manuprāt attiecības neko nemainīs. Piekritīšu senajam teicienam, ka lai iemīlētu citus, ir jāiemīl pašam sevi. Tu nevari veidot attiecības tikai tāpēc lai aizbēgtu no sevis, ar saviem dēmoniem ir jāsatiekas aci pret aci un jāmēģina saprast kas ir par cēloni depresijai un vientulības sajūtai, la tos varētu likvidēt.
Pēc pieredzes saku, tik līdz tu maini savu ''mindsetu'', arī dzīve sāk mainīties. Primitīvi runājot - vairāk labu domu un darbu pievelk pozitīvus cilvēkus un notikumus.
Vēlu tev veiksmi un izturību, ceru ka tev izdosies tikt ārā no šīs bedres. Katrā ziņā - nepadodies! :)
14.04.2015 09:07 |

Reitings 101
Reģ: 03.09.2011
Bez tam, ņemot vērā, ka ir vispār trūkums interesei par dzīvi, tad nav arī tādu īpaši daudz tādu lietu, par ko runāties.

Un par ko tad tu, ieguvis savu jauno draugu pulku, ar viņiem runāsies? Cilvēki (it īpaši tavā vecumā, kad jau labu laiku ir ārpus smilšu kastes un ir attīstījuši savas personības) tiecas komunicēt ar cilvēkiem, kam ir savas intereses, hobiji, kaislības, kaut kas, kas viņus padara, kā lai pasaka.. tā vērtus, lai ar viņiem kontaktētos. Ja tu arī ikdienā izrādi sevi kā strupu bezinterešu depresijas nomāktu cilvēku, iespējas, ka kāds gribēs ar tevi "draudzēties", ir diezgan zemas. ;) Skumji, bet taisnība.
Tava attieksme un depresija ir tā cēlonis, un, lai cik, tavuprāt, objektīvi iemesli būtu pie vainas, tev ir jāmainās.
14.04.2015 13:16 |

Reitings 7
Jau minēju, ka pie speciālistiem, kuri ir arī mainīti, esmu bijis, taču tam nav bijis efekta. Jebkurā gadījumā paldies par ieteikumiem!

A es nopietni, sapazīsties ar kādu nožēlojamu dzērāj čiku(tādu vulgāru, pāķainu).

♥Edgars♥
Es saprotu, par ko Tu raksti. Mani patiešām tādas ļoti interesētu, taču kā reiz šādas "nožēlojamas dzērāj čikas" tādi kā es (nedzerāji, izglītoti un "pareizi" dzīvojoši) galīgi neinteresē, līdz ar to tieši ar tādām ir vismazākās iespējas sapazīties.

vientulība nav depresijas iemesls, vientulība ir depresijas sekas

57days
Praktiski ir iespējamas visas iespējamās kombinācijas:

1) vientulība ir depresijas sekas, bet ne cēlonis
2) vientulība nav depresijas sekas, bet ir cēlonis (šis gan varētu būt retāk)
3) vientulība ir gan depresijas cēlonis, gan arī sekas ( šis ir mans gadījums).

Arī viņš cieš no smagas depresijas, kas piedevām atstāj arī daudzas fizioloģiskas sekas.

Lollipop♡
Jā, man šajā ziņā ir līdzīgi. No šāda vienmuļa depresīva dzīves veida gadu gaitā ir radusies ne viena vien fiziskās veselības problēma, no kurām daļa vispār nav vairs labojamas, kas līdz ar to vēl vairāk pastiprina depresiju.

Tu nevari veidot attiecības tikai tāpēc lai aizbēgtu no sevis, ar saviem dēmoniem ir jāsatiekas aci pret aci un jāmēģina saprast kas ir par cēloni depresijai un vientulības sajūtai, la tos varētu likvidēt.

Kā jau minēju, šīs lietas man ir daudz maz skaidras. Cēlonis depresijai ir vientulības sajūta (tiesa gan tas nav vienīgais cēlonis, sevišķi, ja atskatās pagātnē), savukārt cēlonis vientulības sajūtai ir reāla vientulība.
14.04.2015 22:32 |

Reitings 106
Reģ: 05.05.2013
Hei, tātad mums visiem cilvēkiem ir kas kopīgs - vientulības sajūta. :) Tu neesi viens.
Palasi šo - http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2019545/The-loneliness-epidemic-Attractive-successful--years-EMILY-WHITE-felt-profoundly-Why-honest-problem-blights-lives.html
Ko tu dari ikdienā? Bieži vien ļoti labi palīdz nodarbinātība - darbs, hobiji, sports uttt.
14.04.2015 23:05 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Autors pats minēja, ka depresijai ir objektīvi iemesli, neatklājot kādi. Citam tie ir kredīti, citam izskats, mazvērtības kompleksi, mīlestības trūkums, utt. No sākuma jāatrisina šī lieta, bet mēs taču nezinām, par ko ir runa!
14.04.2015 23:10 |

Reitings 477
Reģ: 08.04.2015
Trolli, ej izgulies! :D
14.04.2015 23:20 |

Reitings 7
Autors pats minēja, ka depresijai ir objektīvi iemesli, neatklājot kādi.

Vispār gan tēmas pieteikumā, gan diskusijā jau vairākas reizes ir minēts viens nozīmīgs objektīvs apstāklis - reāla vientulība.
14.04.2015 23:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits