Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Spītība,lai vai kā.

 
Reitings 11
Reģ: 01.07.2012
Sēžu ar pilnu sirdi un pilnīgi nezini pie kā ķerties un grābt, pēc dabas esmu ļoti ietiepīga,spītīga, bet nu ejot gadiem,saprotu,ka tas mani ne pie kā laba neaizvedīs,savās iepriekšējas attiecības,savas uzpūtības dēļ pazaudēju cilvēku, daudz pārdzīvoju to attiecību dēļ, esot vienai, laiks deva padomāt un saprast,cik tiešam nepatīkami izturējos,daudz mācījos un sev nosolījos,ka nepieļaušu kaut ko tādu savās nākošajās attiecībās, pagāja krietns laiks,kad vispār pretējo dzimumu sāku izskatīt, pagāja vairāki gadi,kad iepazinos ar tagadējo draugu, attiecības pašas no sevis ir vieglas un nepiespiestas,kā,manuprāt, vajadzētu būt.
Esam vairāk kā gadu kopā un sāk atkal uzpeldēt mani nesmukumi pret otru cilvēku,apvainošanās nevietā un pašas uzpūšanas par to,draugam ir liels mērs,bet kad ir jau par daudz, tad ir par daudz. Mana nerunāšana un pūšanas par niekiem,viņu dzen izmisumā kā arī mani, apzinos,ka daru stulbi un nepatīkam gan viņam,gan man! Nav jau vairs tie pusaudžu gadi,lai šādi trakotu. Ja ir strīdi,tad tikai tos,ko pati savāru. Gribas mainīties mīļotā cilvēka labā, pati sev galvā borēju, ka mainīšos,bet pat nezinu kā,negribas lai ir tā,ka cilvēkam kaut ko solu,bet nespēju izpildīt,negribu,lai ir gaidīšana,ah,kad tad viņa mainīsies, negribas attiecības uz ''varbūt tomēr'', gribu klusītiņām palikt labākai,jo pati saprotu,ko nodaru cilvēkam ir cietsirdīgi.
Galu galā,nācu pēc padoma,varbūt kāda man līdzīga,kas cīnās ar šādu bēdu?
13.04.2015 18:12 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es esmu diezgan , spītīga, kategoriska un principiāla, bet tai pat laikā pieturos pie tā, ka attiecības ne vienmēr pirmais atvainojās tas kurš vainīgs , bet gan tas kuram vairāk rūp .
13.04.2015 18:20 |
 
Reitings 243
Reģ: 06.11.2014
Mana mācība no bērnības laikiem - spītējos un pūtos, kā rezultātā sēdēju viena pati un skatījos kā pārējie sīkie spēlējas un labi pavada laiku. Sapratu jau toreiz, ka jēgas un ieguvumi no tā nav, tikai zaudējumi... Padomā, ko Tu vēlies!
13.04.2015 18:26 |
 
Reitings 278
Reģ: 08.12.2014
Jā, man ir milzīgas rakstura problēmas. Nezinu, kā lai mainās, žēl drauga, kuram tas viss ir jāizcieš, bet kā lai mainās.. Nezinu. Sevi mainīt ir patiess spēks. Esmu domājusi par meditāciju, kas varētu mani nomierināt utt. Bet nu cilvēkiem ir ļoti grūti mainīties. Tas vienkārši ir jākontrolē, līdz pierod un cilvēks kļūst citādaks.
13.04.2015 18:30 |
 
Reitings 51
Reģ: 21.10.2014
Man ir tieši tāpat. Dažreiz apnīk tas raksturs, bet savaldīt sevi nevaru. Kāda esmu, tāda esmu. Centos vairāk domāt pozitīvi un netrakot pa sīkumiem, bet dažreiz vienmēr gadās. Mani draugi un ģimene jau pieraduši pie maniem iznācieniem, bet pēc tam pati saprotu, ka tā nav labi un visu laboju. Grūti pateikt, ko darīt.
13.04.2015 18:32 |
 
Reitings 278
Reģ: 08.12.2014
Tā intereses pēc - tās, kurām ir problemātisks raksturs un bieži velk uz kašķi - kas jūs pēc horoskopa? :D
13.04.2015 18:34 |
 
Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Man draugs ir tāds par kuru var pateikt, ka izraisa strīdus dēļ negācijām, līdzīgi kā tu.
Pati esmu mierīga, diezgan labu, pacietīgu raksturu un ar nožēlu saprotu, ka laikam attiecībās parasti viens ir tāds trakāks. Sūdīgi ar jums būt kopā problemātiskie :\ Vēl esmu ievērojusi, ka tiem problemātiskajiem ir lielākas jūtas pret viņu mierīgajām otrajām pusēm, jo tiem mierīgajiem drusku pieriebjas tie izgājieni.
13.04.2015 18:44 |
 
Reitings 202
Reģ: 19.03.2014
Es arī esmu no spītīgajām, taču es par to daudz nesatraucos. Lēnam mācu savam draugam, ka, ja esmu sapūtusies un nerunāju ar viņu, tad nevajag mani aiztikt - pats no sevis pāries. Un "Liec man mieru!" - nozīmē to ko tas nozīmē tikai visu citu miera un nervu labad. Jo, ja tiešām dusmojos, tad nemitīga prašņāšana"Kas tev noticis?" vai "Kas tev ir?" ne pie kā labāka nenoved. Tā pat arī, ja man saka "Beidz pūsties!" tas neko nemainīs - jo man ir manas emocijas, kas man ir jāpārdzīvo un citiem tas japieņem. Uzskatu labāk klusēt un nerunāt ar nevienu nekā traukus mest pret sienu un sadusmot vēl visus apkārt. Varbūt tas ir katram individuāli, bet nu man noteikti vajag pašai ar sevi izdusmoties.

Pēc horoskopa - Skorpions
13.04.2015 18:59 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Es ari agrak tada biju. Palidz tikai un vienigi pamatiga sevis pashkontrole. Vajag sevi lauzt, lauzt un lauzt. Kad gribas uzsakt kaski, labak ej berzt maju, skriet utt. Vienvardsakot izlikt kkur savu energiju. Katra zina sac ar to, ka vnk turi meli aiz zobiem. Jo ilgak centisies noturet to, jo atrak sapratisi,'ka velti psihoji. Ta ir tikai un vienigi sevis pashkontrole. Un nav tada varda-nevaru. Ja gribv, otra cilvekw delj visu ko var. Es ari vienas attiecibas delj savas spitibas un pushanas pamatigi cietu. Pec tam ilgus gadus cinijos pati ar sevi.
Otrkart, manuprat, ir avarigi, kads ir otrs cilveks blakus. Svarigi, lai ari vinsh nespele speciali uz nerviem un nepielautu spiteshanos un paraditu, ka pats ar atvainoties. Manuprat, vislielaka virieshu kluda sadas situacijas ir tada, ka vini parak daudz pielauj. Sen butu 'ieradijusi' ka var darit un kaa nevar, sieviete ar divreiz padomatu pirms taisitu veltigu kaski.
13.04.2015 19:04 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Es ari agrak tada biju. Palidz tikai un vienigi pamatiga sevis pashkontrole. Vajag sevi lauzt, lauzt un lauzt. Kad gribas uzsakt kaski, labak ej berzt maju, skriet utt. Vienvardsakot izlikt kkur savu energiju. Katra zina sac ar to, ka vnk turi meli aiz zobiem. Jo ilgak centisies noturet to, jo atrak sapratisi,'ka velti psihoji


simtiem ++++!

Es esmu procesa vidū un tiešām ir tik patīkami apzināties, ka esmu izvairījusies no nevajadzīgiem kašķiem. Tā vietā izvēlējos paklusēt vai aizvirzīt domas citur. :)
13.04.2015 19:12 |
 
Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
Jā, ar šo problēmu arī cīnos. Ir labie periodi, kad liekas, ka ''izgājieniem'' esmu tikusi pāri, un tad sakrīt labvēlīgi apstākļi un es atgūstu ''nokavēto'' ar uzviju.
Man ir sanācis arī sevi pārlauzt, cenšos ievērot principu dusmās nerunāt. Citreiz pat ir tā, ka braucam mašīnā, draugs pat nenojauš, bet es iekšā ļoti cīnos, lai nesāktu dauzīt priekšējo paneli :-D Es cenšos klusēt un nogaidīt, jo pēc 5-10 min dusmas mazinās. Pa to laiku es cenšos ar sevi runāt un saprast dusmu patieso cēloni, jo ļoti bieži tas atšķirās no tā, ko gribu izbļaut draugam. Būtībā cilvēks vienmēr dusmojas pats uz sevi, ārējie apstākļi ir tikai tāds plīvurs aiz tā, kas ir iekšā. Nu un pēc tā pārdomu laika es vai nu saprotu, ka dusmoties nav par ko, vai arī mierīgi pasaku- klau, man īsti nepatika tava rīcība tad un tad, jutos tā un tā, varam par to parunāt? Tālāk tikai no drauga ir atkarīgs vai būs bļaušana vai nē :-D Ja viņš atbild mierīgi, viss ok. Bet ja viņš pasaka kaut ko no sērijas ''Tu nopietni?'' vai ''Atkal tu sāc?''..., nu tad viss, tur es jau palieku bezspēcīga :-D
13.04.2015 19:17 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Būtībā cilvēks vienmēr dusmojas pats uz sevi, ārējie apstākļi ir tikai tāds plīvurs aiz tā, kas ir iekšā.


++
13.04.2015 19:21 |
 
Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Man tā bija agrāk, kad biju iepriekšējās attiecībās. Pūcējos, nerunāju, taisīju stulbas situācijas, kas izraisīja tikpat stulbus strīdus. Un es neteiktu, ka toreiz to nepārdzīvoju, arī mēģināju un centos visādi sevi mainīt, bet nekas daudz nesanāca. Satiku tagadējo draugu un ātri vien sapratu, kādas ir manas prioritātes attiecībās. Sapratu, ka negribu nemitīgi pūcēties par sīkumiem, kamēr mēs abi varam lieliski pavadīt laiku kopā. Protams, arī tagad es mēdzu parādīt savu raksturu, bet aina kopumā ir mainījusies ļoti, jo es mēģinu iejusties arī drauga vietā - cik ilgi viņš gribēs sev blakus histērisku sievieti. Es jau tā apbrīnoju viņa pacietību un mierīgumu...

pieturos pie tā, ka attiecības ne vienmēr pirmais atvainojās tas kurš vainīgs , bet gan tas kuram vairāk rūp .

++ Ja man agrāk kāds būtu šito teicis, es tikai pasmietos, bet tagad pati pie šāda principa pieturos.

P.S. Es arī skorpions:-P
13.04.2015 19:27 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Man palīdzēja draugs, kas uz mani sabļāva par to, kāda esmu. Pamodos. Un tagad ir daudz labāk, jo arī ir apnicis kasīties. Man draugs tāds, kas nekasīsies un vienai jau tāpat nav interesanti :D Tad nu palika garlaicīgi būt dusmīgai un kašķēties, daudz foršāk ir būt priecīgai un labāk ar savu slikto garastāvokli tikt galā citādi, nevis uzpūsties un terorizēt draugu. Tagad mums iet labāk, par to paldies manam draugam, kuru es tiranizēju par to, ka viņš to dara, šito nedara, to gribu, šito negribu, bet tad viņš beidzot pateica man acīs to, ko pati zināju par sevi, tikai skaļi teiktam pavisam cits spēks nekā nodomātam.
13.04.2015 19:31 |
 
Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
TRY uzrakstītais lika atcerēties, kā bijušais man arī acīs teica to, kāda esmu. Viņam bija pilnīga taisnība, pati to apzinājos, bet īsti neko nemainīju. Domāju, ka tas bija tāpēc, ka ne mums kaut kas ļoti nopietns bija, ne kaut kādas stipras jūtas, savukārt, ar tagadējo es jau uzreiz sapratu, ka ir tā vērts nedaudz sevi sapurināt un pievērt muti, kur to nav vajadzības virināt.

Man draugs tāds, kas nekasīsies un vienai jau tāpat nav interesanti

Kā man šis agrāk krita uz nerviem(e):-D
13.04.2015 19:38 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Grūti tā spriest. Draugs vienmēr ir uzskatījis, ka viņam ir smags raksturs..arī es esmu vienmēr bijusi spītniece un principiāla, mēdzu uzmest lūpu..
Tomēr attiecībās mēs ļoti harmoniski dzīvojam, kašķu tikpat kā vispār neeksistē.

Man šķiet, ka cilvēks pūšas par niekiem tad, kad pa lielam viņu dzīvē kaut kas neapmierina :)
13.04.2015 19:47 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Nu, man bija tā, ka vajadzēja, lai kāds pasaka, ka pietiek. Un tik viegli palika pēc tam! Tā saprašana atnāca kā ar āmuru pa pieri, un es arī sapratu, ka ir visa mūsu strīdu vaina ir manī, sapurināju sevi un jā, patiešām bez 90% strīdiem mēs iztiekam, un nav vairs arī sajūta, ka paklusējot es izdaru varoņdarbu, bet gan vienkārši pat negribas neko sliktu teikt. Es pat nemāku izskaidrot, bet tā kā no miega pamodusies :D
13.04.2015 19:48 |
 
10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Es arī esmu diezgan spītīga, ātru savelkos un aizkaitinājuma brīžos gribas izprovocēt uz strīdu. Bet es sevi ļoti laužu, un man šķiet, ka ar gadiem paliek arvien labāk. Neuzskatu, ka man ir no tiem trakākajiem raksturiem, taču zinu, ka protot sevi savaldīt dusmu uzplūdos, ir iespējams izvairīties no liekām domstarpībām.
Man ir paveicies, ka draugs ir daudz nosvērtāks un savaldīgāks par mani. Tas man ir kā paraugs, uz ko tiekties. Ja man pretī būtu tāds pats kā es, nevaru pat iedomāties, kādas dzirksteles varētu šķilties starp mums. :D
13.04.2015 19:51 |
 
10 gadi
Reitings 333
Reģ: 14.08.2010
Pievienojos.
Šobrīd tieši esmu pašķīrusies/izšķirusies dēļ maniem kašķiem:-/
Man pat horoskopā rakstīts,ka mana mēle ir mans ļaunākais ienaidnieks
Strēlnieks
13.04.2015 20:01 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es reti pūšos, es drīzāk ārdos, ja mani kas kaitina :D
13.04.2015 22:24 |
 
Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Man šķiet, ka tieši nevis klusiņam palikt labākai, bet sirsnīgi izrunāties ar puisi un atzīties viņam, ka reizēm tu uzvedies neadekvāti un tiešām ļoti centīsies turpmāk sevi kontrolēt. Iespējams, draugs var palīdzēt tev atpazīt savas emocijas un šos brīžus kontrolēt, lai jau brīdī, kad sāc vilkt uz kasķi, tev viņš var palīdzēt. Ļoti daudzi cilvēki rīkojas neapzināti un vispār neatpazīst savas emocijas, iepsējams, bērnībā bija labi jāuzvedas visu dienu b/d un skolā un majās ari nevarēja kasķēties, jo vecāki vnk nepieļāva nekādus niķus, cilvēks vnk nav iepazinis sevi un savas emocijas, tikai tās apspiedis, tāpēc arī pieaugot un kko sajūtot, nespēj tās atpazīt un kontrolēt. Apzinātību tam visam vajag piešķirt. Analizē, kā, kad jūies, kas izraisa kasķus, vai tas ir nogurums, vai cēlonis ir ārēji apstākļi - nesakārtota vide, nevēdināta telpa, trokšņi (tv, dators), vakariņu gatavošana, ko negribas darīt utt., sīkumi, kas krīt uz nerviem dzīvesbiedra paradumos. Visu laiku domā līdzi, ko dari, ko domā, kā rīkojies, ko saki, skaties uz sevi trešajā personā (kādu laiku, nedēļu piemēram). Atnāc mājās un domās analizē - tā, sieviete atnāca, saveicinājās ar savu vīru, izteica pārmetumu, pargurusi nogāzās dīvānā (kā tas no malas izskatās), vai priecīga ieradās, pateica, ka jūtas nogurusi, ieies dušā, 15 min pagulēs gultā un tad ķersies pie vakariņu gatavošanas. Nu kktā, strādā ar sevi, lasi, domā, analizē rīcību un sajūtas, lai nepazaudētu dzīvesbiedru, jo ļoti bieži sievietes tik zaģē visus pēc kārtas, pamet vienu, otru trešo, vai visi pamet viņu, bet problēma jau iespējams nav tajos puišos, bet pašā tevī, sievietē. Palasi ari gramatu "Sievietes, kas mīl par daudz". Ļoti palīdz saprast dažādus uzvedības modeļus un to cēloņus.
13.04.2015 22:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits