Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Bērnu ēdināšana skolās - šausmas.

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Izlasot šo rakstu un noskatoties video, esmu palielā šokā. Tā kā esmu mācījusies vienā no minētājām skolām, tad tagad saprotu, kāpēc ēdiens vienmēr bija aizdomīgi mazā porcijā un negaršīgs. Tādas cūcības notiek uz skolēnu veselības rēķina ka nu tikai. Kāda ir jūsu personīgā pieredze? Māmiņām it īpaši adresēts, vai jūsu bērni nesūdzas par ēdiena kvalitāti bērnudārzā vai skolā?

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/190952/bojati-darzeni-saldeta-gala---ta-vara-pusdienas-latvijas-skolu-virtuves-video
13.04.2015 11:17 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Bērnudārzos, ja bērnam ir kādas alerģijas, ēdiens tiek gatavots atsevišķi. Šiem bērniem citu variantu nav. Veģetārisms un vegānisms ir izvēle. Kā arī, paskatāties, cik dārgi ir rieksti, sēklās, neierastāki dārzeņi (kas nav kartupelis, burkāns, sīpols...), augļi. Tad kādas būtu cenas bērna pusdienām? Jebkurā gadījumā jums ir izvēle dot līdzi savu ēdienu.
Nezinu, kā jūsu bērnudārzos, bet man zināmos bērnu maltītes plāno bērnu ārsts.

Tiem, kas saka, ka gaļa ir sliktas kvalitātes - dārzeņi un augļi jau nu tiešām ir tik pat slikti.
Dzīvnieku mīļiem - Lai audzētu vairāk dārzeņu, tiek izcirsti meži, iznīcināta daba, nogalināti dzīvnieki un izzūd dzīvnieku sugas. :-/
14.04.2015 02:15 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Dzīvnieku mīļiem - Lai audzētu vairāk dārzeņu, tiek izcirsti meži, iznīcināta daba, nogalināti dzīvnieki un izzūd dzīvnieku sugas.

raven, taisnība gan. bet, diemžēl, arī tā cūka un govs jābaro, pirms viņa izaug tik liela, ka var kaut nost. un sanāk, ka, lai ēst govi un cūku, ir jāzinīcina vairak mežu, nekā tad, ja izvēlētos ēst dārzeni "pa taisno".

Tā ka tas nav arguments :)
14.04.2015 06:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Baigi interesanta tēma, izlasīju pirmās dažas lapas un pabrīnījos ka ļoti daudzas ir pret bērniem kas ir veģetārieši.

Man noteikti nav naids pret bērniem veģetāriešiem.. bet skolas ēdināšanai nav obligāti jārūpējas par katra indivīda ēšanas paradumiem, manuprāt :)
Varu jau domāt arī, ka halal gaļa ir daudz foršāka nekā parastā ''kāvuma''.. tomēr tas nav skolas pienākums bērnu nodrošināt ar ģimenē pieņemto ēšanas principu :)
14.04.2015 12:54 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Un ja ratiņkrēslā, lai apmeklē tikai 1. stāvā notiekošās stundas

Man liekas, ka bērni, ar invaliditāti mācās atsevišķā skolā, ne parastajā, līdz ar to, tādās iestādēs ir padomāts, par bērnu pārvietošanās iespējām skolā.
14.04.2015 15:38 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!