Man negribētos, ka visi "tiek mesti pār vienu kārti". Man ļoti tuvi radi (un kaimiņi) ir lauksaimnieki un viņi par saviem darbiniekiem rūpējas daudz vairāk kā, piemēram, liels IT uzņēmums, kurā es pati strādāju.
Darbiniekiem tiek braukts pakaļ no rītiem, vakaros un naktīs tie tiek vesti mājās, vienam ilggadējam darbiniekam nopirka mašīnu. Tā kā paralēli lauksaimniecības biznesam darbojas arī kafejnīca, tad visi darbinieki tur ēd brokastis, pusdienas, vakariņas, pat tajās dienās, kad nemaz nestrādā, viņi tur dodas ēst (par to, protams, viņiem nekas pašiem nav jāmaksā), ja strādā uz lauka, tad ēdiens tiek pievests klāt. darbiniekus vienmēr pie ārstiem izvadā kāds no saimniekiem, ja darbinieks saslimst vai ir kādas sūdzības. Apmaksā autovadītāju apliecību iegūšanu tiem, kam tās nav (te gan laikam ir noruna, ka pēc iegūšanas vēl 2 gadus jānostrādā pie šī darba devēja, citādi būs jāatmaksā tā summa), katru gadu ir pilnībā apmaksātas ekskursijas visiem darbiniekiem, arī diez gan bieži tiek rīkoti pasākumi darbiniekiem. Protams, ka sezonas laikā darba ir daudz, jāstrādā maiņās (piemēram, cilvēki ar zemi arī pa naktīm), bet viņi paši ir ieninteresēti strādāt vairāk stundu, jo sezonas laikā papildus pamatalgai tiek maksāts par nostrādātajām stundām (pamatalga ir visu cauru gadu), un tās summas nav mazas.