Profilaktiskie darbiņi pirms plānotas grūtniecības?

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Sveikas!
Plānots apm. pēc 1 gada ieņemt bērniņu rodas jautājums:
Vai Jūs darījāt kādas profilaktiskās lietas pirms grūtniecības?
Dzērāt vitamīnus, veselīgāk ēdāt, spotojāt? Vai arī nekādu īpašu vērību organisma sagatavošanai nepievērsāt?
Vēlos uzzināt, kas manam organismam pa šo laiku būtu nepieciešams?

Paldies!:-)
09.04.2015 13:31 |

Reitings 730
Reģ: 29.01.2009
keSo,
man līdzīgi 1 SA ,1 Ma un daži papildus apgrūtinājumi. Tāpēc tagad pieeju ļoti sīkumaini tam klāt (lai gan iepriekš arī plānojām) un ļoti, ļoti, ļoti plānoju visu!
09.04.2015 16:24 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
Piekrītu tam, ka pārspīlēti plānot grūtniecību nevajag.
Tomēr uzskatu ja kaut ko es spēju ietekmēt vēl tikai plānojot bērnu, tad noteikti to darīšu. Un domāju ka tāda loģika ir daudzām sievietēm, jo vieglāk ir apzināties ka esi darījusi visu, lai viss būtu ok, nevis pie sarežģījumiem saprast ka varēji darīt ko citādāk (kaut vai tikai viena tabletīte dienā un bērnam vesels mugurkauls un CNS). :-)
09.04.2015 16:28 |

Reitings 239
Reģ: 27.03.2015
lindsky tā ir,cik reizes jau par to aizdomājos, kāpēc citām tiek ar pirmo reizi,lēkā,skrien un dara visu ko,bet citām ar vairākiem piegājieniem un vēl jāmokās,nedod Dievs nošķaudīties..:( netaisnīgi!
09.04.2015 16:30 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Jā, jā, vēl vecmātei atļauju paprasi. Ja nav baigā ginekoloģisko slimību vēsture, tad taču 1x gadā parastā apskate, normāls uzturs un sports un aiziet. Šitā pārspīlēsi ar attieksmi, kamēr attapsies, kad bernam būs 3 gadi un viņš spļaus tev sejā. Mātes pāraprūpētājas saknes jau vairāk kā gadu pirms bērna ieņemšanas..... ŅEM TO VISU VIEGLĀK!!!!

+++
Tas, protams, nav zinātniski pamatoti, bet man šķiet, ka, grūtniecībā (un gatavojoties tai) dzīvojot "tīrāk" nekā patiesībā/ikdienā, bērnam būs vairāk kaut kādas problēmas ar vēderu, alerģijām u.c. Es te vairāk tieši pārtiku domāju. Jo agrāk vai vēlāk atsāksi taču veco dzīvesveidu, kurš gan jau ka nav mega kaitīgs un tāpat bija labs. Jāpiebilst gan, ka mēs abi bijām nesmēķētāji un alkoholu lietojām ļoti reti un arī tad tikai kādu vīna glāzi.
09.04.2015 16:30 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
sunset

Neteiktu, ka esmu pārņemta ar gatavošanos, bet gribēju zināt kā citas sievietes tam gatavojās un cik ilgi. No Jūsu ieteikumiem un pieredzēm jau pēc tam iretināšu, kas man manuprāt ir nepieciešams un svarīgs, ka nekā esam ļoti dažādi :)

Paldies meitenes, laikam lielāka uzmanība tai organisma sagatavošanai ir jāpievērš kādi 3 mēn. pirms..

Un par pārtiku, domāju ka neierobežošu sevi, lai tik tiešām bērnam nebūtu alerģiju, bet ierobežot neveselīgo gan. :)
09.04.2015 22:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)