Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Depresija. Dienasgramata

 
Reitings 1
Reģ: 09.04.2015
Si pat nebus diskusija, bet, Iespejams, velos parunaties ar kadu, kas ir izgajis cauri depresijai un pie reizes ari izkratit sirdi. Loti labi apzinos, ka man ir nepieciesama specialista palidziba, bet taja pat laika man tam nav naudas. Looti sen jau velos apmeklet psihoterapeitu, bet lai izarstetu visu to mudzekli, kas manaa galva noteikti bus nepieciesamas vizites vairak ka pusgada garuma.

Tad nu saksu izkratit savu sirdi. Sauksim so par vairak ka dienasgramatu pasai sev. Jau vairakus gadus jutos dzilji nelamiga. Ipasi pedeja gada laika. Parasti gan centos apslapet savu riebumu pret sevi, savu raksturu un dzivi ar kadiem hobijiem, sportoju utt, lai noverstu domas no savas depresijas, bet pedeja gada laika man tiesam nebija vairs speka un iespeju but aiznemtai. Visu bernibu un dzivi esmu sapnojusi par milzum lielu karjeru, savu biznesu, skola skolotaaji slaveja, biju gudra, labu atminu, nelietoju alkoholu. Vienmer bija motivacija sasniegt ko daudz, un tad.. nezinu, vienkarsi saku nedarit neko, tagad jau aptuveni 3 gadus esmu izniekojusi nestudejot, pasai arvien vairak sak likties, cik loti izniekoju savu dzivi. Visur kur skatos apkart, redzu, ka citi piepilda savas dzives, viniem ir talanti, bet pati sevi redzu kaa nuugji, kura nemak ne ar cilvekiem runat, ne kam kaadi talanti. Izcili cilveki veido filmas, buuvee arhitekturas brinumus, raksta pasaulslavenas gramatas, bet es? Ko es daru? Neko.

Riebjos ari pati sev, savs augums jau no bernibas gadiem. Riebjas krutis, deguns, ada, dzimumorgani, svars, vienmer liekos sev resna. Nejutos pilnigi nemaz kaa seksuala butne, drizak kaa tads balkis. Esmu sverusi 30 kg vairak, 30 mazak, tapat vienmer sevi redzu resnu un neglitu. Liekas, ka visi par mani smejas, ja kads man aiz muguras vai garam ejot smiesies, domasu, ka tas par mani. Sodien man uznaca trauksmes sajuta, jo raudot 2 h no vietas par praktiski neko es sapratu, ka vienkaarsi domaju par savu naavi. Un par to, ka man loti gribas sevi sist. Dazreiz, kad esmu loti nelaimiga, situ sev galvu. Sodien domaju par pasnavibu, par to, ka gribetu sev pargriezt veenas, bet paldies dievam man ir arpratigi bail no asinim. Un tad es domaju, vai tad visi tie nelaimigie cilveeki, kuri ir darijusi pasnavibas, ir bijusi tadi pardrosi, nekad nav baidijusies no naves un asinim!? Varbut it, bet visa si bezpalidzigi nelaimigaa dzive liekas vel sapigaka.

Draugu man nav, un man nav speka veidot attiecibas ar cilvekiem, man riebjas cilveki. Sabiedriba uznak dusmu lekmes, kad labprat gribetu piecelties kajas un kliegt uz visiem. Gimene ir, bet nav tuvas attiecibas un viniem jau apriebies ar mani aukleties, labi zinu, ka vini doma, ka vienkarsi izniekoju savu dzivi, neko noderigu nedarot un esmu izklaidiga, bezatbildiga utt. Vienigais cilveks sobrid ir mans draugs, ar kuru dzivojam kopa, kuram it ka es intereseju, bet nu.. Man ari gribetos, lai vins man palidz, bet nu nesanak. Viena no manam problemam ir taa, ka nespeju runat par savam problemam. Kad raudu vai ir slikti, vienkarsi nespeju atvert savu muti. Tas ir briesmigi, jo tik loti gribas padalities ar sakaamo, bet nespeeju izteikt pat vardu. Sezu un raudu. Ta nu vins sen jau doma, ka mans sliktais garigais un raudasana ir no garlaicibas dzive. Bet ari tad, kad nebija garlaiciba dzive, tad viss bija lidzigi. Runat kaut ko speju ar kadu tikai ar alkohola palidzibu.

Pats sausmigakais, ka biezi jau es smaidu un viss izskataas kartiba. tad nu pati domaju, vai man vispar ir kadas tiesibas sudzeties, ja jau varu kaut reizi pasmaidiit, tad jau nav varbut depresija? Varbut depresija ir tad, kad sedetu majas, neietu vispar lauka un raudatu cauram dienam?

Labi zinu, ka padaru sevi par upuri, tiesi ta ari jutos. Jutos kaa vergs savam sajutam, dzivei un emocijam. Nespeju sevi kontrolet, uznak dusmu lekmes, raudaashana, ilgas, skumjas. Loti biezi panikas lekmes, piem., braucot masina uz katra likuma liekas, ka tulit ietrieksimies kaut kur vai sezot kino, liekas ka tulit eka sabruks, ejot pa ielu - ka kaads uzbruks, iedurs nazi un padaris mani par invalidu uz muzu. Nerunasim nemaz par lidmasinam. Nav bijis nekads baigais notikums, pec kura man sadas panikas lekmes saktos, bet pedejos menesus mani loti biedee viss un visur. Nekad agrak taa nav bijis. Laikam nespeju uzticeties cilvekiem.

Atvainojos par garo tekstu. Ja kadai kas sakams, rakstiet privati. Launos komentarus variet paturet pie sevis, es zinu, ka esmu viens liels murgs un pati sevi, savas sajutas un ricibu loti biezi neizprotu.
09.04.2015 03:13 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nav atgadījies kaut kāds notikums pēc kura viss sāka iet uz grunti?

Vienmer bija motivacija sasniegt ko daudz, un tad.. nezinu, vienkarsi saku nedarit neko, tagad jau aptuveni 3 gadus esmu izniekojusi nestudejot, pasai arvien vairak sak likties, cik loti izniekoju savu dzivi.

Šeit, manuprāt, slēpjas visa atslēga. Slinkumā ieslīgt ir ļoti viegli, taču nenormāli grūti no tā izrauties. Jo mazāk dari, jo vairāk tas tevi ievelk kā purvā un sāk smacēt nost. No nekā nedarīšanas sāk parādīties visadas tizlas domas, sajūta, ka neesi novērtēta, mīlēta, vajadzīga utt.
Neesmu speciālists, nezinu cik lielā mērā te var runāt par reālu klīnisku depresiju, kas saistīta ar samdzēņu darbību, nevis ar "depresiju" un sevis žēlošanu slinkuma dēļ...

No malas izklaisies pēc izlutinātas, egoistiskas personas, kurai nav ne grama atbildības un kura tik ļoti ieciklējusies uz savām sliktajām izjūtām un saviem pārdzīvojumiem, ka par citiem pilnīgi vienalga. Būtībā galvenā ideja ir - iesakiet recepti kā justies labi un forši neko nedarot un turpinot savu dzīvi nolaist atejā...
Atkārtošos - tā izskatās no malas, izlasot tekstu! Iespējams realitātē tā nemaz nav. Tas ir tikai viedoklis, bet varbūt der aizdomāties...
09.04.2015 03:33 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Drikst jautāt cik Tev gadi?

Ja grutibas sagada runasana, loti laba lieta ir arī rakstīšana, izveido, piemēram, privātu blogu, un droši vari rakstīt visu zinot, ka nevienam tas nav pieejams. Piemram, wordpress var uzlikt paroli :)

Painteresējies, pameklē informāciju internetā, ir arī bezmaksas konsultācijas tālruni, un universitātes psihologijas pedejo kursu studenti, manuprāt, piedāvā konsultācijas.

Palasi, ir dažādi depresijas veidi. Svarigi arī saprast no kā radusies depresija. Darbs ir? Cilvēki mēdz gūt psihologiskas problemas no spiediena, ka par katru cenu būtu jāstrādā.
Varbū tik loti nekoncitrējies par to lielo kareru, doma, kas tev darītu laimigu, kas tev padodas un ko tu dari ar prieku. Un karjera no ta iespejams izveidosies pati ;)
Tagad cilveki ta aug, jau domajuo, ko tik studes, tad tik stradas un ko par to naudu pirks, un dazbrid sirdslietas, garigais, dzives baudisana paliek aizmugurejaja plana. Nevajag no visa atteikties, bet neklut par sistemas sklāvu, kas dzinas pēc lietām.

Ja pēdējā laikā ir tādas bailes, tās nevarētu būt šizofrēmijas pazīmes?

Sports dara brīnumus, trenina laikā atslēdz smadzenes un atpūsas un tajā pašā laikā dara kermenim ko labu.
Sieveitei kermenis un figūra ir loti svariga, ja nejūtas labi savā āda, vai nepienem to, arī citās jomās nebūs tik atbrīvota. Te tēmā Trenini meitenes organizē kopīgu sportošanu :)

Varbūt vērts noskatīties filmu, The Secret, iedvesmo domāt pozitīvi.
Sagatavo velmju kolazu. Vai sataisi sarakstu ar lietām, kas darītu tevi laimīgu.
Jāsaprot, ko tu vēlies.

manuprāt, škēslis daudzām lietām ir bailes, un domas - ko citi padomā. Ar to ir jātiek galā, iespējams tas nāk ar laiku un pieredzi.

Un nedomā, ka visiem citiem viss nāk viegli, to nevar zināt, jo cilvēki bieži vien nestāsta, nesūdzas par grūtībām vai sarežgijumiem, aiz sasniegumiem stāv darbs, raizes, pārdomas. Bet rada tādu vieglu un pozitīvu iespaidu.
09.04.2015 04:07 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
psihiski slimas personas, saņemot psihiatrisko ārstēšanu ir atbrīvotas no pacienta iemaksas, t.i., pie valsts apmaksāta ārsta tu vari ārstēties par brīvu.

un depresija, sevišķi tādā stadijā, kā tu apraksti, IR slimība!

Veiksmi! Neārstēties - tas NAV risinājums.
09.04.2015 07:08 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Sāc ar ģimenes ārstu. Aizej un pastāsti visu šo. Ja nespēj stāstīt, varbūt parādi to, ko esi šeit uzrakstījusi. Tā paranoja ar to, ka tūliņ notiks kas slikts, man ir ļoti pazīstama.
Ja nesāksi ko darīt tagad, vēlāk jau citiem nāksies minēt, kas ar Tevi notiek. Nezinu, vai Tev jau tas ir, vai vēl tikai gaidāms, bet, ļoti iespējams, drīz nespēsi neko ieēst. Liksies, ka negribas taču, jo neko taču negribas. Tas vairos nespēku un nespēks depresiju.

Un pieraksties pie ģimenes ārsta TAGAD, kad to lasi. Nevis vēlāk vai rīt. Tās rītdienas nāks un ies un Tu pēc mēnešiem attapsies, ka neesi paņēmusi rokā telefonu, lai to izdarītu. Nav tāda īstā laika, kad piezvanīt ārstam. Tas jādara uzreiz, nemēģinot savu nespēju to izdarīt, argumentēt ar to, ka gan jau reģistratūras darbiniece kafiju dzer, vai līdzīgām idejām. Tu apzinies, ka esi slima un tas jau ir labi, liela daļa neapzinās un tikai turpina šādi sevi iekšēji grauzt. Klausi 57days, šī ārstēšana Tev nemaksās vairāk, kā to pusotru eiro, kas jāsamaksā ģimenes ārstam.

Ja vēlies aprunāties, vari rakstīt man privāti. No tā murga var tikt ārā, no pieredzes saku.
09.04.2015 07:52 |
 
Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Ļoti patika Gazeles ieteikumi!:-)
09.04.2015 11:55 |
 
Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Piekrītu Alexxa rakstītajam. Noteikti griezies pie ārsta pēc iespējas ātrāk, lai pēc iespējas ātrāk varētu sākt ārstēties, sev palīdzēt un tikt ārā no purva. Nekādas filmiņas, kolāžiņas un sportiņš ar svešiniecēm nav zāles pret depresiju, kas ir nopietna slimība. Tāpat kā neviens normāls cilvēks neārstē leikēmiju skatoties uz mākonīšiem un klausoties kā putniņi dzied.
09.04.2015 12:05 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka ir vērts parunāties ar speciālistu - varbūt uzreiz pie psihiatra pēc zālēm nevajag skriet, bet ar psihoterapeitu parunāties būtu vērtīgi. Dažādi kognitīvās terapijas virzieni dara brīnumus! Un tā nav nekāda the secret kolāžiņu taisīšana, bet mērķtiecīgs un apzināts darbs ar sevi speciālista vadībā. Ja esi saņēmusies uzrakstīt par savu problēmu publiski, tas vien jau liecina, ka tev ir iekšas, tev ir vēlme kaut ko mainīt, kaut ko darīt savā labā - nākamais loģiskais solis ir meklēt konkrētu palīdzību. Ja vēlies, uzraksti man privāti un es tev iedošu savas terapeites kontaktus!
09.04.2015 12:10 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Still

Noteikti griezies pie ārsta pēc iespējas ātrāk, lai pēc iespējas ātrāk varētu sākt ārstēties, sev palīdzēt un tikt ārā no purva. Nekādas filmiņas, kolāžiņas un sportiņš ar svešiniecēm nav zāles pret depresiju, kas ir nopietna slimība. Tāpat kā neviens normāls cilvēks neārstē leikēmiju skatoties uz mākonīšiem un klausoties kā putniņi dzied.


Es arī uzskatu, ka ir jāgriezżas pie speciālista pēc palīdzības, jo pagaidām meitene šo diagnozi ir uzstādijusi sev pati.

Bet kautkas ir jādara laikā, kad neesi psihologa kabinetā. Vai tu uzskati, ka noderīgi būs atnāk mājās un sēžot dīvānā skatīties grieztos? Labā veikt kādus arī psihologijā izmantotus panēmienus mērka nosprausšanai un meērku sasniegsšanai. Es uzskatu tas buūtu noderīgāk un palīdz, kaut varbūt neizklausās tik nopietni ieteikumi.

Un šie padomi nekrīt no zila gaisa.
Es tikai iesaku, neuzspiežu, ka tā obligāti jārīkojas. Varbuūt meitene atradī ko sev piemērotu. Katram savs celš ejams.
09.04.2015 12:17 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Neskatoties uz pamatīgu sevis noniecināšanu, "cauri spīd" milzīgs egoisms, kas ir arī pārsvarā visu personīgo nelaimju cēlonis.
09.04.2015 12:27 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
kautkas - kaut kas
09.04.2015 12:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits