Nu, manuprāt, ka tev tāpat būs jāmācās 4 gadi. Jo RSU maģistros mācās audioogopēdiju tie, kas beiguši bakalaurus logopēdijā, bet varbūt kļūdos . Uzskatu, ka logopēdija ir pietiekami grūta un nopietna programma, kuru nevar tā uz ķep-ļep mācīties.
Bordo, pieaugušajiem ir grūtāk , bet vari iet :) Bet pārsvarā logopēds strādā ar pieaugušajiem pacientiem pēc insultiem, avārijām, u.t.t., bet tur ir jābūt zināšanām, pie tam spēcīgām, klīniskajā logopēdijā.
Par LU ir labas atsauksmes :)
Un RSU maģistros mācās (pārsvarā?) logopēdes, kuras bakalauru ir pabeigušas citā augstskolā un vēlas klīniskākas zināšanas un, protams, augstāku grādu :)
Bordo - Tu izrunā 'kaklā' skaņu r? Iemācīties arī pieaugušā vecumā var, bet tas prasa lielu pacietību un mērķtiecību. iemācīties pateikt izolēti "r" var ātri, ilgstošu laiku prasīs automatizēt šo skaņu visos vārdos :)
Es pati nejūtu ikdienā runājot, bet zinu, ka īsti pareizi nav. Piemēram, nevaru pateikt atsevišķi garu "rrrrr", skaņa neskan pareizi. :D Dzīvot man tas netraucē, vnk iedomājos, ko varētu darīt, lai izlabotu.
Es Tev ieteiktu aiziet vienu reizi uz konsultāciju pie logopēda, lai viņš novērtē, kas tieši ir tā nepareizā nianse šīs skaņas izrunā, kuras rezultātā skaņa neskan tā, kā tai būtu jāskan.